Review: workshop De Koekenbakkers

Gepost: 6 november 2011 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Gisteren heb ik dan eindelijk een workshop van Mariëlle van De Koekenbakkers mogen volgen! Een paar maanden geleden heb ik mij al ingeschreven voor deze workshop en heb er dus lang naar uit mogen kijken. Het is een ontzettend leerzame dag geweest die ik voor geen goud had willen missen. Als eerst kregen we een uitleg over het bakken van koekjes en verschillende recepten, de kaneelkoekjes en chocoladekoekjes mochten we ook proeven. Hierna kregen we uitleg over Royal Icing, samen hebben we dit recept ook eens gemaakt zodat je de verschillende consistenties ziet. Iedereen mocht ook nog een bakje icing kleuren en verdunnen die we later weer gingen gebruiken.

En toen kregen we de koekjes! Zelfs kaal is het al een vrolijke boel, na een uitleg hoe we elk koekje moesten gaan decoreren mochten we zelf aan de slag. Ik ben echt ontzettend trots op mijn koekjes, ze mogen dus absoluut nog niet worden gegeten. Regelmatig bekijk ik mijn kunstwerkjes weer 🙂 Met grote trots laat ik jullie mijn resultaten zien!

De molen, hiervoor hebben we geschilderd op het koekje. Dit had ik nog nooit gedaan (en waarschijnlijk ook nooit bedacht) maar was echt ontzettend leuk om te maken.

Schattige eendjes in het water, zo’n 3D koek geeft een heel erg leuk effect.

Het kerst korset, hier kun je natuurlijk vele varianten op maken.

Het cupcake koekje! De kleine ’toefjes’ hebben een kartel-reliëf maar komt er niet helemaal uit. Ook heb ik mooie glittertjes gebruikt op de toef.

Elmo! We mochten kiezen uit koekiemonster of elmo, ik ben gek op elmo dus mijn keuze was snel gemaakt.

Een mooie kersthanger, ik heb zelf ook de set van uitstekers en zal met de kerst dus een mooie collectie hangers gaan maken 🙂

De prinsessenkoets, het ontwerp is eenvoudiger dan het originele ontwerp van Mariëlle. Ik had helaas geen tijd meer voor een mooie klim-op met bloemetjes langs de koets.

Sint en zijn hulpje Piet

Het piraatje, door tijdsgebrek niet helemaal naar mijn zin geworden omdat ik de laagjes icing tussendoor niet lang genoeg kon laten drogen. Zelf dus nog maar eens een goede versie maken, ik weet nu namelijk wel hoe het moet!

En dan, als laatst, nog een keertje de vlinder. Gewoon omdat ik hem zo mooi vind. Ook de glitters komen mooi naar voren op de foto. Omdat ik zo weg ben van dit koekje ben ik al op zoek gegaan naar de uitsteker. Ik heb hem, net als de molen, gevonden en gelijk besteld. Jullie zullen dus nog eens een serie vlinders gaan tegenkomen.

Iedereen die graag koekjes wil leren decoreren kan ik deze workshop echt aanraden! Ik heb een ontzettend leuke en leerzame dag gehad. Patricia, bedankt voor je gastvrijheid. Mariëlle, ontzettend bedankt voor deze gave workshop!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Mariska schreef:

  Heb je de molen gewoon met kleurstof beschildert? Ziet er erg goed uit hoor, ik ga deze week ook eens een poging wagen 😉

 2. Leuk Laura, je hebt mooie foto’s gemaakt, ga ik morgen ook even doen, bij daglicht. Was echt een geslaagde dag.. en ik ben niet zo streng, mijn koekjes mogen wel opgegeten worden haha 😉

 3. Laura schreef:

  @ mariska, met kleurpoeder en alcohol.
  @ Pauline, uiteindelijk mogen ze gegeten worden hoor 😛 vind het nu alleen nog zonde 😉 Ik heb in ieder geval de foto’s!

 4. Joke schreef:

  Op de foto zijn ze mooi maar in het echt nog veel mooier. Prachtig gemaakt Lau en ik kom graag een keer bij je aan tafel zitten om ook wat te proberen. De Pink Ribbon strikjes lukten mij ook dus deze misschien ook wel. Wij mogen alleen nog maar er naar kijken Pauline er mag nog geen hapje van worden genomen 😉

  Liefs, Mam ♥ ♥ ♥

 5. gamenerd schreef:

  Wat een leuke koekjes. Gaaf een workshop van de koekenbakkers.

 6. Jacqueline schreef:

  Ik wil zo graag zo’n korset koekjesuitsteker weet jij waar ik die kan kopen??

  1. Laura's Bakery schreef:

   Marielle had deze uit Amerika, ik heb hier in Nederland nog niet zo’n uitsteker kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *