Review: United States of Cakes

23 februari 2016
0

united states of cakes 1

Het is geen geheim dat ik mij graag laat inspireren door de Amerikaanse zoete keuken. De blogs die ik volg op het gebied van bakken zijn voornamelijk Amerikaans. De baksels zijn vaak groot-groter-grootst en bij smaakcombinaties geldt vaak “hoe meer, hoe beter”. Ik houd ervan. Één van de nieuwste boeken in mijn collectie is United States of Cakes van Roy Fares. Een boek dat vol staat met gebak en andere zoetigheden van de Amerikaanse westkust. S’mores cupcakes, Snickers cheesecake en Pop Tarts. Ze staan er allemaal in. Nieuwsgierig? Ik vertel je uiteraard meer over dit Amerikaanse bakboek!

united states of cakes 2

In de inhoudsopgave zie je dat het boek niet alleen op soort gebak is ingedeeld, maar ook op locatie. Als je een beetje bekend bent met de Amerikaanse baksels, zullen veel namen je bekend voorkomen. De snickerdoodles bijvoorbeeld, of misschien zeggen de peanut butter donuts jou wel meer. Het valt mij op dat alle namen van de recepten Engelstalig zijn, de uitgewerkte recepturen zijn dit uiteraard niet. De maatvoering is ook gewoon in grammen, je kunt je setje cups dus in de kast laten liggen.

Naast recepten en de bijbehorende foto’s, staan er ook veel sfeerfoto’s en begeleidende teksten in het boek. Een leuke combinatie en het boek doet ook lekker Amerikaans aan. Wat mij betreft helemaal goed.

united states of cakes 3

De recepten dan. Allemaal voorzien van een foto en de receptuur is overzichtelijk opgesteld en helemaal duidelijk. Het valt mij op dat baking soda in dit boek zuiveringszout wordt genoemd. Dat is hetzelfde, alleen is het in Nederland meer bekend onder de Amerikaanse naam dan de Nederlandse. De meeste ingrediënten kun je gewoon prima in de Nederlandse supermarkt vinden, er zijn een paar typisch Amerikaanse dingen waarvoor je meer je best moet doen. Polly Rocks bijvoorbeeld, maar daar staat dan weer bij wat voor soort snoepgoed dit is zodat je ook prima een alternatief kunt zoeken.

Er staan uiteraard alweer heel wat recepten op mijn lijstje die ik wil proberen of die mij geïnspireerd hebben voor andere baksels. De raspberry blondies (frambozen blondies) hebben mij nieuwsgierig gemaakt, maar ook de snickerdoodles wil ik nu eindelijk eens gaan maken. De Nutella pop tarts heb ik inmiddels al gemaakt, daarvan komt het recept morgen online!

united states of cakes 4

Wat vind ik ervan?

De opmaak van het boek vind ik heel erg gaaf, de kaft is voorzien van verschillende structuren en de sfeer die het boek uitstraalt vind ik tof. Ook een groot pluspunt is dat elk recept van een foto is voorzien, dat vind ik altijd erg fijn. De recepturen zijn helder uitgelegd waardoor het niet moeilijk is om deze gebakjes zelf thuis te maken. Dol op de Amerikaanse keuken? Dan is dit boek echt iets voor jou! Verder heb ik door dit boek zin gekregen in een reisje naar Amerika om daar zelf allerlei lekkers te proeven 😉

Dit boek telt 176 pagina’s en is verkrijgbaar voor €19,95

Enthousiast geworden? Koop United States of Cakes via deze link bij Bol.com, daarmee help je Laura’s Bakery een beetje.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Margot schreef:

    Dat klinkt als een fijn boek en het is zeker fijn dat bij elk recept een foto staat.

  2. Rachel Kromdijk schreef:

    Ziet eruit als een echt Amerikaans tof recepten boek!

  3. Suus schreef:

    Ziet er heel gaaf uit! Die wil ik hebben!
    Vooral na mijn leuke reis in het afgelopen jaar door de west kust.
    I love it

  4. Anja schreef:

    Dat boek ziet er cool uit!!!
    Ben al zen he tijd naar zoiets op zoek 🙂
    Bedankt voor de revieuw!

    Groetjes

  5. EminasLifestyle schreef:

    Deze staat ook mijn wishlist! Ik zag hem pas in een boekenwinkel. Ik hou erg van Amerikaanse bakboeken!

  6. wilma schreef:

    leuk! ik vind het vervelend om om te rekenen naar cups. Love the cups. er is zelfs verschil in flour tussen the States en Canada!
    soms laat ik een recept staan omdat ik geen zin heb om te gaan wegen.lui he.Maar we zijn nu enmaal gewend aan de cups hier.
    Vind wel dat alles hier veel zoeter is, maar ik doe er rutig minder suiker in.
    Lijkt me wel een leuk boek. Ga eens kijken of ik het hier in het engels kan vinden.

    Groet, Wilma

  7. Sabrina schreef:

    Over de Amerikaanse snoepjes: in Utrecht zit een winkel waar ze allerlei Engelse en Amerikaanse producten hebben, misschien hebben ze daar wel wat je zoekt? Er staat online een lijstje met welke producten ze allemaal hebben.
    http://www.jacbostelaar.nl/amerikaans.asp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *