Review Eclairs

Gepost: 13 november 2013 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
0

review eclairs 1

De Franse macarons kennen we inmiddels bijna allemaal wel, nu is er een ‘nieuw’ Frans gebakje waar we steeds meer van zien: de eclair. Eigenlijk is het, heel kort door de bocht, gewoon een langwerpig luxe soesje. Heel lekkere soesjes, dat wel. Ze zijn gevuld met de meest lekkere vullingen en ook aan overheerlijke toppings ontbreekt het niet. Christophe Adam heeft voor het boek Eclairs! 40 recepten voor zoetige en hartige eclairs gemaakt. Van de kaft wordt je in ieder geval al vrolijk.

review eclairs 2

De inhoudsopgave vind ik erg leuk. Van elke eclair is een foto van bovenaf genomen en in de inhoudsopgave geplaatst. Onder de foto staat de naam met het pagina nummer. Erg leuk om direct al te laten zien hoe de eclairs er uit zien, een heel vrolijk geheel. Gelijk valt ook op dat er met eclairs goed gevarieerd kan worden. Je hoeft helemaal niet altijd een glazuur op de bovenkant te hebben. Wat dacht je van vruchten, bloemen en nootjes? De inhoudsopgave maakt mij nieuwsgierig om verder te kijken.

review eclairs 3

Het boek begint met fijne basisrecepten. Deze zijn allemaal voorzien van hele duidelijke stap-voor-stap foto’s. Het is prettig om te zien hoe je het soezendeeg maakt, want hoe moet het deeg er nu op bepaalde momentnen uitzien? Naast het soezendeeg zijn er ook nog wat recepten voor vullingen en glazuur. Daarna wordt er uitgelegd hoe je de eclairs vult en glazuurt, daar worden ook weer handige tips bij gegeven. Na deze duidelijke basis begint het boek met 24 zoete eclair recepten. Elk recept is voorzien van een mooie foto, waarbij meestal ook de vulling goed zichtbaar is. Bij elke eclair staat uitgelegd hoe je de vulling maakt en, indien nodig, ook hoe het glazuur gemaakt wordt. De uitleg is helder en duidelijk. De zoete recepten zijn heel divers. Er staan vrij eenvoudige eclairs tussen maar ook hele luxe, zo is er bijvoorbeeld eentje ingepakt in bladgoud. Het valt me ook op dat niet alle eclairs gevuld worden via de onderkant, soms worden de ook opengesneden zodat de vulling tussen twee helften in komt. Ook heel grappig zijn de eclairs die er uit zien als een worst of hotdog, maar toch zoet zijn. Dat zal je gasten zeker verrassen.

Na de zoete eclairs volgen 10 verschillende hartige eclairs. Om heel eerlijk te zijn trekt me dit niet zo heel erg. Veel sla ik al over omdat ze met vis zijn en hier hou ik niet van. Maar zelfs van de caprese eclair krijg ik geen trek terwijl ik dit toch hele lekkere ingrediënten vind.  Misschien dat het ook wel een idee is dat in mijn hoofd zit. Toch is het wel leuk om te laten zien wat er nog meer mogelijk is met eclairs. Er zijn vast zat mensen die dit graag uitproberen

review eclairs 4

Dit boek is hartstikke leuk voor iedereen die eens iets anders wil proberen in de keuken. De recepten zijn duidelijk en de basis wordt goed uitgelegd. Je zou 40 verschillende eclairs verwachten, dit zijn er echter maar 34. De basisrecepten uit het begin zijn ook meegenomen om aan de 40 recepten te komen. Dat mag de pret niet drukken, want de eclairs zien er allemaal super uit.

Dit boek telt 128 pagina’s, bevat 40 recepten en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *