Review Sweet Designs

Gepost: 25 augustus 2014 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
0

sweet designs 1

Amy Atlas kunnen we denk ik wel dé dessert table goeroe noemen. Op haar blog Sweet Designs laat ze haar lezers al jaren zien hoe je met eenvoudige recepten, gekochte lekkernijen en knutsel projecten een prachtige dessert table in elkaar kunt zetten. Dat werd een succes, want in 2012 bracht ze een boek uit over deze dessert tables. In haar -gelijknamige- boek Sweet Designs staan nog veel meer dessert tables met heerlijke recepten (100+), leuke knutsels (75+) en gave presentaties. Genoeg inspiratie dus om zelf mee aan de slag te gaan!

sweet designs 2

Laat ik even beginnen met het feit dat dit een Engelstalig boek is. Als je de taal onder de knie hebt en een setje cups en spoons voor de recepten is er absoluut niets lastig aan dit boek. Sweet Designs is eenvoudig geschreven en bevat ook veel foto’s die vaak geen eens tekst nodig hebben. Dat gezegd hebbende gaan we verder met de inhoud:

Het boek bestaat uit 15 hoofdstukken in totaal. De eerste is een introductie op de dessert tables. Amy leert je de basis en geeft hier handige tips en how to’s. De overige 14 hoofdstukken hebben elk een dessert table centraal staan. Het boek eindigt met templates die je nodig hebt voor sommige dessert tables, shop adressen per dessert table en favoriete adresjes.

sweet designs 4

Het eerste hoofdstuk laat zien hoe je dit boek moet gebruiken. Elk hoofdstuk met een dessert table is bijvoorbeeld opgedeeld in twee delen; bakken en knutselen. In deze categorieën worden nog extra tips gegeven op gebied van shoppen, presenteren en variaties. Amy geeft ook een fijne basisuitrusting voor in de keuken, gevolgd door verschillende basis recepten die je het hele boek door nog kunt gebruiken. Ook how to’s worden in dit eerste hoofdstuk beschreven. Want hoe bekleed je nu eigenlijk een (dummy) taart of decoreer je koekjes? De basics staan hier allemaal beschreven.

sweet designs 3

Deze basics zijn er natuurlijk ook voor het knutselen. Een overzicht met must-have tools, hoe maak je je eigen plateaus voor het presenteren van jouw cupcakes en wat kun je allemaal doen met naamkaartjes. Alles wat je regelmatig voorbij ziet komen op dessert tables staat hier uitgebreid beschreven.

sweet designs 5

Dit eerste hoofdstuk bevat veel informatie! Er zijn namelijk ook nog verschillende handige shoptips in opgenomen. Amy gebruikt regelmatig kant en klaar snoepgoed voor haar dessert tables en geeft je wat leuke voorbeelden. Ook handig: een overzicht van hoeveel snoepgoed je nodig hebt om van die mooie potten te vullen.

Leuk vind ik ook de eenvoudige ideetjes om je lekkers te presenteren. Waarom zou je je cake pops op een witte schaal zetten als je deze schaal ook nog kunt opvrolijken met gekleurd suiker waar de cake pops op komen te staan?

sweet designs 6

Na alle basis informatie in het eerste hoofdstuk kun je alle tips eindelijk gaan toepassen op een dessert table. In totaal zijn er 14 prachtige dessert tables, deze hoofdstukken zijn allemaal hetzelfde opgebouwd. Ik behandel daarom nu één hoofdstuk qua inhoud, maar ik kan je natuurlijk wel een idee geven van het soort dessert tables.

Wat dacht je van een picknick dessert table bijvoorbeeld? Of eentje waar bijen centraal staan? Thema’s als halloween en oud en nieuw worden natuurlijk ook niet overgeslagen, dit zijn immers perfecte gelegenheden voor een prachtige dessert table. Er zijn ook verschillende dessert tables waar een kleur centraal staat zoals blauw of pastelkleuren. Ook heel erg leuk; dessert tables met appels als thema en de geheel hartige presentatie met onder andere stokbrood en kaasjes.

Ik vertel jullie nu eerst meer over de Game Night dessert table. Een tafel waarbij spelletjes centraal staan. Als je even rustig naar de foto kijkt zie je steeds meer spel elementen terugkomen. Dominostenen als slinger, snoepzakjes met kaarten als labels, een dambord van Oreo’s en cake pops in de vorm van dobbelstenen.

sweet designs 7

Een dessert table om enthousiast van te worden! Laat je niet afschrikken door alle verschillende elementen, Amy legt alles namelijk haarfijn uit. Te beginnen met de recepten voor alle lekkernijen. Rocky Road cupcakes, marshmallow dobbelstenen, blondie dominostenen en nog veel meer. Elk recept is voorzien van een foto en duidelijke omschrijving.

Voordat je begint met bakken voor een dessert table kun je al flink wat knip en plak werk verrichten. Candy cups met de print van een scrabble bord, naamkaartjes in de vorm van pokerfiches en glazen met de print van een kruiswoordpuzzel. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken om een dessert table aan te kleden!

Wat vind ik van het boek?

Alhoewel ik zelf nog nooit een dessert table heb gemaakt vind ik ze fantastisch. Het staat nog steeds hoog op mijn wensenlijst om zelf een dessert table te maken met alles erop en eraan. Of misschien eerst een kleintje om mee te beginnen. Hoe dan ook, dit boek zal mij daarbij helpen. Als ik een thema heb bedacht heb ik binnen no time allemaal recepten voor op de tafel. Geen enkel probleem. Maar het presenteren is een ander verhaal. Amy geeft in haar boek zo ontzettend veel tips om aan te denken. Onderzetters bijvoorbeeld, maar ook wikkels om glazen, leuke slingers en borden waar je weer snoepjes aan bevestigd. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken en het past bij een dessert table.

Sweet Designs is goed voor ieders creativiteit met de talloze ideeën voor recepten en presentatie. Zelfs als je je nog niet wil wagen aan dessert tables zul je blij zijn met dit boek. Door combinaties te maken van naamkaartjes en een recept kun je namelijk ook hele leuke traktaties samenstellen. Je hoeft niet per se de gehele dessert table te maken natuurlijk.

Het enige wat misschien lastig kan zijn, zijn de verschillende soorten snoep die worden gebruikt. Wat voor ons een bijzondere snoepsoort is, is voor Amerikanen juist heel gewoon. Wij moeten op zoek naar een speciaalzaak terwijl het daar gewoon in de supermarkt ligt. Maar met de talloze webshops is dit tegenwoordig ook geen groot drama meer en anders ben je gewoon creatief met de soorten snoep die wij hier wel in de winkels hebben liggen.

Conclusie: dit boek is echt een aanrader!

Dit boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels. De originele en Engelstalige versie van dit boek is nog verkrijgbaar via Bol.com.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. MySimplySpecial schreef:

    Wat een leuk en origineel boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *