Review: scones mix van Dille en Kamille

19 januari 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Inmiddels zitten we alweer twee weken in het nieuwe jaar met allemaal goede voornemens om minder te snoepen, of zijn deze inmiddels al iets bijgesteld of zelfs gesneuveld? Dat weerhoudt mij er in ieder geval niet van om weer een bakmix te testen. Omdat Laura inmiddels niet meer thuis woont ben ik op mijn vrije dag een ochtendje bij haar langs gegaan om daar deze mix te testen. Na een kop koffie en thee en “even” bijkletsen zijn we samen aan de slag gegaan om deze bakmix te testen in haar mooie keukentje.

scones mix 1a

EERSTE INDRUK

Mijn allereerste indruk was……. leuke verpakking! Ik houd van dit soort verpakkingen. De mix is gemaakt door Molen de Vlijt in Wageningen voor Dille & Kamille. Zelf gaan wij regelmatig naar Molen de Zandhaas in Santpoort-Noord om daar meel te kopen. Dat deze mix bij een molen vandaan komt en niet uit een fabriek spreekt mij wel aan. Op de achterkant van de verpakking staat zeer duidelijk beschreven hoe je de scones kunt maken. Ook staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je zelf nog moet toevoegen.

scones mix 4
AAN DE SLAG

Ik heb de mix en boter in een mengkom gedaan en met mijn vingers tot een kruimelig mengsel gewreven. Daarna het citroensap met de melk gemengd en dit aan aan de mix toegevoegd. Met een vork dit door elkaar gemengd tot er een klonterig deeg ontstond. Dan met de hand het deeg even licht kneden tot er een bal ontstond. Dit gaat allemaal heel vlot moet ik zeggen. Het deeg heb ik uitgeduwd tot een lap van 3 cm dik en daar met een uitsteker van Ø 5 cm rondjes uitgestoken. Een paar keer de deegresten bij elkaar gekneed en uitsteken maar weer. Daarna alle scones met tussenruimte op de bakplaat gelegd en ingesmeerd met een geklutst eitje. Op de verpakking staat niet vermeld hoeveel scones je eruit kunt halen maar ik heb er 14 kunnen maken. De scones in de voorverwarmde oven op 220 graden in 25 minuten gaar gebakken.

OORDEEL

Een prima bakmix waar ik eigenlijk geen minpunt over kan bedenken. Stap voor stap staat op de verpakking wat je moet doen en dat klopt ook echt. Wat erg handig is om bij het maken te gebruiken is de ronde uitsteker maar je kunt natuurlijk ook balletjes maken. Na het bakken heeft Laura nog clotted cream gemaakt en ook had ze nog een potje overheerlijke aardbeien-rabarber confituur staan. Een uitstekende combinatie om samen deze scones te testen, ze krijgen van mij een dikke voldoende.

scones mix 2a

NOG EVEN ALLES OP EEN RIJ

Merk: Dille en Kamille
Soort: Scones
Aantal stuks: 14
Waar te koop: Dille en Kamille
Prijs: 3,95
Eindcijfer: 9

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Margot schreef:

  Wat zien ze er heerijk uit, ik heb al veel te lang geen scones meer gegeten!

 2. Ellen schreef:

  Oh, wat leuk! In Londen at ik al eens klassieke scones, maar heb ze nog nooit zelf gemaakt. Lijkt me erg lekker! 🙂

 3. Trudy schreef:

  Ze zien er lekker uit!
  Enne…die aardbeien-rabarber confituur waar koop je die ? En wat is het merk?

  1. Laura schreef:

   Ik heb het toegestuurd gekregen, is helaas niet in de supermarkt verkrijgbaar (lokaal product)

  2. Amber schreef:

   Aardbeien-rabarber confituur verkopen ze ook bij Dille & Kamille!

 4. Marianne schreef:

  Hallo Laura, ik ben benieuwd hoe jij clotted cream maak. Wil je het recept delen?

  1. Laura schreef:

   Dat komt binnenkort online! 🙂

 5. Carla schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit!
  Morgen gaan we naar Dille en Kamille (Amsterdam, Nieuwendijk); meteen een pak meenemen!
  Leuk servies overigens!
  Xus,
  Car

 6. Fijne review! Ze zien er ook goed uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *