Mary Berry’s Bakbijbel

Gepost: 22 juli 2015 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
0

mary berry's bakbijbel

Als je wel eens naar The Great British Bake Off hebt gekeken, ken je Mary Berry wel. Zoals wij Janny in onze Nederlandse Heel Holland Bakt hebben, is Mary in Engeland het vrouwelijke jurylid van dit bakprogramma. En bakken kan ze zelf ook als de beste, haar nieuwste bakboek Mary Berry’s Bakbijbel is sinds kort in het Nederlands verschenen en staat vol met meer dan 250 klassieke bakrecepten. Hoewel het boek niet heel erg Engels aandoet, staan er genoeg Engelse klassiekers in. Maar ook als je niet heel erg weg bent van deze zoete keuken is er meer dan genoeg keuze.

mary berry's bakbijbel

De inhoudsopgave laat gelijk zien dat er een grote variatie aan recepten is, ingedeeld per soort gebak. In welk soort zoetigheid je ook trek in hebt, je kunt eenvoudig in de juiste categorie zoeken. Maar voordat je aan de recepten begint, staat er eerst nog wat handige informatie in het boek. Het boek begint met omrekentabellen. Let wel op, hier worden de Engelse cups aangehouden, die zijn iets groter dan de Amerikaanse. Daarna wordt er bakgerei besproken, net als baktermen, ingrediënten en tips.

mary berry's bakbijbel

Na een korte inleiding staan de ingrediëntenlijst en receptuur naast elkaar. Deze receptuur is opgedeeld in stappen en vaak voorzien van extra tips. Het is niet ingewikkeld omschreven en voor iedere thuisbakker goed te volgen. Soms worden bij recepten ook nog hoeveelheden voor andere maten bakvormen gegeven. Voor de kersttaart vind je zelfs een hele tabel in het boek met ingrediënten voor vele verschillende maten.

De recepten zijn heel divers. Niet alleen in soort gebak, maar ook in smaak. In dit boek staat echt voor ieder wat wils. Een chocolademoussetaart voor de chocolade fans of juist een plaat vol koekjes met citroen en lavendel voor degene die op zoek is naar een bijzondere smaak. Bakken met de kinderen? Ook hier is een speciaal hoofdstuk voor ingericht, met hen maak je spiraal koekjes of een heuse konijnen verjaardagstaart.

mary berry's bakbijbel

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het een leuk bakboek, vooral omdat de recepten zo lekker divers zijn. Daarnaast zijn de recepten gewoon goed te volgen en niet al te ingewikkeld. Wel vind ik het jammer dat er lang niet bij alle recepten een foto staat. Dat heb je jammer genoeg wel vaker bij bakbijbels die vol recepten staan. Maar daar tegenover heb je dus wel veel recepten en kennis, een goede basis. Zeker als je nog niet veel bakboeken hebt en je bent op zoek naar een uitgebreid boek is dit een goede keuze!

Dit boek telt 400 pagina’s en bevat meer dan 250 recepten. Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Margot schreef:

  Mooi boek, maar ik ga liever voor een exemplaar met een foto bij elk recept.

 2. Ingrid schreef:

  Ik gebruik dit boek al jaren. Één van mijn favoriete. Makkelijke recepten met een lekker resultaat. De lavendelkoekjes worden hier elk jaar gebakken.

  1. Marjolein schreef:

   Lavendelkoekjes? Wauw wat klinkt dat interessant!

 3. Bas schreef:

  Wat een leuk boek lijkt me dat, wel jammer dat er niet overal foto’s bij staan. Maar de uitgebreidheid spreekt me aan.

 4. Carolien schreef:

  Lijkt me een superleuk boek! Jammer inderdaad dat niet overal een foto bijstaat….

 5. Ziet er uit als een leuk boek, maar ik geef toch de voorkeur aan plaatjes. Ik wil graag weten wat ik maak!

 6. Trudy schreef:

  Geen boek voor mij.
  Misschien zijn de recepten best lekker, maar in deze tijd omrekentabellen?? Dat is zóóó 1975.

  Een beetje uitgever maakt toch een programmaatje zodat er Nederlandse / Europese maten in het boek komen!
  Gemiste kans, jammer.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi tante Trudy,
   De recepten zijn natuurlijk gewoon in grammen, het is niet nodig om al die recepten om te rekenen 😉 . In Amerikaanse en Engelse bakboeken die naar het Nederlands vertaald worden is het heel normaal dat er tabellen in staan 🙂
   Groetjes, Laura

 7. Vero schreef:

  Heb dit boek nog maar recent aangekocht en heb er al verschillend gebak uit gemaakt. Voor mij is het een heerlijk boek!

 8. Ik vind het ook een leuk boek! Heb gisteren de Amerikaanse cheesecake gemaakt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *