Review: RUF macaron mix

2 augustus 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Al een hele tijd geleden liep ik bij Xenos tegen deze mix aan (die inmiddels al een aantal keer in de folder heeft gestaan), je kon kiezen uit aardbei of deze chocolade smaak. Nu had ik al eens eerder een macaronmix gezien maar deze vond ik zo ontzettend duur dat ik die niet gekocht had. Dit pak kostte 3 euro, voor dat bedrag moest die worden uitgeprobeerd!

Wie recepten leest voor het maken van macarons zal misschien al snel beslissen ze toch maar niet te maken. De verhalen over eiwitten klinken nu niet eenvoudig en elke versie is ook weer anders. Deze mix is echter heel simpel, je hoeft alleen boter, eieren en melk toe te voegen. Wat kan daar nu mis aan gaan? Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij het lezen van de achterkant een hard hoofd had in een goede afloop voor deze macarons. De macarons in een koude oven zetten? Wat is er dan gebeurd met het uur dat ze moeten rusten?! Maar ik ben blij verrast over het resultaat, heel erg blij verrast zelfs!

De eerste stap is het stijf kloppen van 2 eiwitten. Als je de eiwitten goed stijf hebt geklopt kun je de kom ondersteboven houden zonder dat er beweging in de massa komt.

Hierna kun je het zakje bakmix toevoegen, dit spatel je er rustig door heen. Dit ziet er eerst uit alsof het nooit meer goed gaat komen, maar al snel wordt het een glad beslag.

Vul je spuitzak met het beslag en spuit gelijke hoopjes op je bakplaat. Doe dit niet te dicht op elkaar want ze lopen nog best wel uit. Dan schuif je de macarons in een koude oven en zet die aan op 50 graden voor de komende 20 minuten. Na deze 20 minuten verhoog je de temperatuur tot 150 graden voor 15 minuten. En toen was het spannend, hoe zouden de macarons uit de oven komen. Hebben ze het beruchte voetje? Ja hoor, ze kwamen er prima uit. Da macarons langs de rand zijn maar aan één kant mooi omhoog gekomen, iets wat ik niet heb gemerkt in de smaak overigens.

Terwijl ik mijn macarons liet afkoelen maakte ik met boter en de crèmepoeder de chocoladecrème.

Voordat ik macarons vul leg ik gelijke maten bij elkaar. Op de ene helft heb ik wat crème gedaan en vervolgens de andere helft er op gedrukt zodat je de vulling mooi aan de zijkanten ziet.

Et voila! Dit is het resultaat. Ik ben echt hartstikke tevreden over deze mix. Makkelijk te bereiden, smaakt ook nog eens heerlijk. Binnen 2 uur had ik 12 heerlijke macarons klaar, iets wat ik heel eerlijk gezegd niet verwachtte. Mocht je binnenkort bij Xenos binnenlopen kan ik je zeker aanraden deze mix mee te nemen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. En ze waren heeeeerlijk 😉

 2. Ellen schreef:

  Wat grappig dat je deze mix voor macarons hebt uitgeprobeerd en zo positief bent! Ik heb een hele tijd geleden de aardbeien versie uit geprobeerd en was ook positief! Zie

  http://madebyellen.blogspot.nl/2012/01/roze-macarons.html

  Groetjes, Ellen

 3. Sweetstuff schreef:

  Ga ik deze ook nog een keer proberen. Ik had die met aardbei een keer geprobeerd maar die vond ik echt heel vies smaken. Beetje te chemisch en is nog best een kunst om echt mooie rondje te krijgen met de spuitzak haha. Maar die van jou zijn goed gelukt!

 4. Meetje Lief! schreef:

  Bedankt voor de tip!! Ik zal ze eens proberen. Want ik haakte af bij de amandelmeel…. Liefs Marcella

 5. Lysanne schreef:

  Ik zal deze mix ook eens proberen.

 6. Laura schreef:

  Bedankt voor jullie leuke reacties!

 7. f schreef:

  Hoeveel boter heb je per pak nodig?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat weet ik niet meer, maar als je een pak koopt staat het daar op vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *