Review: Rudolph’s Christmas

Gepost: 4 november 2015 Laatst bewerkt: 28 juni 2023

Rudolph's Christmas 1

Mijn favoriete periode van het jaar is Kerst. Je zult dus wel begrijpen dat ik erg blij werd van het nieuws dat Rudolph van Veen een kerstboek had gemaakt. Als ik even heel vluchtig door het boek blader, krijg ik gelijk een kerstgevoel. Het maakt mij nieuwsgierig en ik ga er even rustig voor zitten om dit boek van voor tot achter te bekijken.

De inhoudsopgave laat zien dat het meer is dan alleen een kookboek met kerstrecepten. De hoofdstukken -14 in totaal- zijn ingericht op verschillende soorten feestelijkheden. De kerstborrel komt aan bod, maar ook de kerstviering op school en het kerstontbijt. Er zijn hoofdstukken met ideeën voor eetbare kerstversiering, voorpret en drankjes. Voor het kerstdiner zijn er zelfs meerdere hoofdstukken, ingedeeld op soort diner. Vijf stuks in totaal.

Rudolph's Christmas 2

Het boek begint met winterse recepten. Recepten die niet direct het kerstgevoel bij je oproepen, maar wel goed passen bij de donkere dagen voor Kerst. Denk hierbij aan spruitjes stamppot en een kippenstoof.

Na de winterse recepten volgen de hapjes voor bij de borrel. Met dit boek maak je zelf Engelse meat pies of een mango wrap. Kleine hapjes die net even wat leuker op tafel staan dan een bak borrelnootjes.

Hoofdstuk drie draait om de voorpret, daar hou ik van! Bak platen vol koekjes, vul je trommel met zelfgemaakte schuimkransjes of ga voor een echte Christmas cake. Heb jij kinderen die op school een kerstviering hebben en wordt er van jou verwacht dat je ook wat maakt? Geen nood, in hoofdstuk vier vind je genoeg recepten die er feestelijk uitzien en lekker makkelijk te maken zijn.

Het volgende hoofdstuk draait om eetbare kerstversiering. Met wat hulp van Rudolph maak je zelf een koekhuisje en chocolade hulstblaadjes. Dan hoofdstuk zes, het kerstontbijt. Misschien staat er dit jaar wel een vruchtenbrood bij jou op tafel. Het zevende hoofdstuk draait om drankjes. Maak zelf een kruidige chocolademelk of een scroppino om aan je gasten te serveren.

Rudolph's Christmas 3

Dan zijn de kerstdiners aan de beurt. In de volgende vijf hoofdstukken wordt aandacht besteed aan verschillende soorten diners. Het klassieke kerstdiner mag uiteraard niet ontbreken, maar er is ook gedacht aan de gourmet, vegetariërs, een wat gezonder diner of maaltijden die je makkelijk mee kunt nemen als je ergens anders Kerst viert. Voordat je naar de recepten van deze hoofdstukken gaat, wordt er aandacht gegeven aan de Kerst etiquette. Hoe dek je de tafel en waar moet je allemaal rekening mee houden.

Het hoofdstuk voor het klassieke kerstdiner is het grootst en staat bomvol recepten, ideeën en inspiratie. Ik denk dat je het zelfs nog moeilijk krijgt om een menu samen te stellen met zoveel keuze.

Hoofdstuk nummer 13 vind ik ook een erg leuke toevoeging, lazy Christmas. Wij vinden het altijd fijn om een luie kerstdag te hebben. Niks moet, alles mag. Als je maar gezellig met elkaar bent. Wij kijken films, spelen spelletjes en de kerstmuziek staat aan. In dit hoofdstuk vind je recepten die goed passen bij zo’n luie kerstdag. Maak gevulde croissantjes of lekkere ragoutbroodjes.

Het allerlaatste hoofdstuk draait niet om Kerst, maar om Oud en Nieuw. Hier staan recepten voor appelbeignets en oliebollen. Alles voor een knallende avond.

Rudolph's Christmas 4

Wat vind ik ervan?

Het boek straalt Kerst uit. Als je er doorheen bladert, maar ook wanneer je alleen nog maar de buitenkant van het boek hebt gezien. Het is een behoorlijk dik boek, dat belooft een hoop inspiratie te bieden voor deze feestdagen. Nou, dat doet het hoor! Je hoeft niet bang te zijn dat je geen inspiratie hebt voor Kerst. Ik denk dat je eerder teveel inspiratie zult hebben. Van voorgerecht tot nagerecht, alles staat in dit boek.

Erg leuk vind ik het hoofdstuk met gourmet ideeën. Zo maak je een gourmet net even wat feestelijker en specialer. Wat ik ook heel fijn vind is dat elk recept voorzien is van een foto, zo weet je precies wat je maakt. Ook staat bij bijna elk recept wel een extra tip om er bijvoorbeeld mee te kunnen variëren.

Ben jij net zo’n liefhebber van Kerst als dat ik ben? Dan mag dit boek zeker niet op jouw boekenplank ontbreken!

Dit boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Joyce schreef:

  Dit ziet er een leuk boek uit. Ik ben nu al aan het aftellen naar de kerst periode 😛

 2. Arja schreef:

  Wat een prachtig boek is dit, aan de plaatjes te zien.Deze staat vanaf nu het hoogst genoteerd, ik heb namelijk al wat kerstgevoel in huis neergezet, kon niet langer wachten.

 3. Margot schreef:

  Wat leuk dat er inderdaad gourmet ideeen instaan, dat heb echt al te lang niet meer gedaan.

 4. Lilian schreef:

  Oh, ik zie al helemaal uit naar de kerst met 24Kitchen 🙂 Wat een fijn boek, misschien een leuk cadeau voor m’n lief die bijna jarig is.

  Staan die leuke kersttruien van Roelof er ook in? 😉

 5. Iris schreef:

  Het ziet eruit als een origineel boek, wat een leuke indeling!

 6. Lonneke schreef:

  Thanks voor deze uitgebreide review!! Deze komt op mijn verlanglijstje van sinterklaas ?

 7. Ilse schreef:

  Oh wat een mooi boek! Super fijn zo’n review. Ik denk dat ik dit boek op mijn wish-list ga zetten!

 8. Stefanie schreef:

  Gelijk het boek maar besteld!!! Ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *