Review Meringue

Gepost: 6 mei 2014 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
0

review meringue 1

Een boek dat alleen maar over meringues gaat, fantastisch! Als groot liefhebber van schuimpjes was ik bij voorbaat al enthousiast over dit boek. Ik volg de dames Alex en Stacey ook op Instagram en daar komen regelmatig vrolijke schuimpjes voorbij, hun kenmerk. Het kon ook eigenlijk niet anders dat deze vrolijke schuimpjes op de kaft zouden staan. Zeg nou zelf, dat ziet er toch fantastisch uit?! Wat mij betreft kan dit boek al niet meer stuk. Kijk gauw met mij mee naar de inhoud en oordeel zelf!

review meringue 2

Het boek begint met een korte introductie over de dames zelf om dan over te gaan naar tips  en technieken. Als je deze tips volgt kunnen jouw meringues nooit meer mislukken! Na de tips kun je het recept van de Meringue Girls lezen. Met dit ene basisrecept met slechts 2 ingrediënten kun je alle recepten uit het boek maken. De dames leggen nog even uit hoe je hun vrolijke schuimpjes kleurt en opspuit en vertellen hoe je smaken toevoegt aan de meringues. Daarna kun je echt aan de slag.

review meringue 3

Het eerste hoofdstuk met schuimpjes begint eenvoudig. Er worden verschillende recepten voor vullingen gegeven en ze laten zien hoe je schuimpjes leuk kun presenteren, als een grote toren voor op een bruiloft bijvoorbeeld. Ook leuk; gevulde schuimpjes. Ik zie alweer mogelijkheden. Bovenstaande Ferrero Rocher toren is het bewijs je niet per se een taart hoeft te serveren op feesten en partijen. Hoe gaaf is zo’n toren waar iedereen zijn schuimpje af kan pakken!

review meringue 4

Voor toetjes vind je ook genoeg inspiratie in dit boek. Aardbeien meringue ijsjes, een citroen-meringue cake of de gegrilde perziken op bovenstaande foto. Het zijn zomaar een paar voorbeelden uit dit heerlijke hoofdstuk. Ook erg leuk is regenboog schuimtaart. Elke laag heeft een kleur van de regenboog, dat is pas vrolijk!

Waar de desserts vooral zomers zijn is er ook nog een hoofdstuk met winterse lekkernijen. Koekrepen met meringue bijvoorbeeld, maar ook een pavlova met gepocheerde peer, gezouten karamel en chocolade staat in dit hoofdstuk. Heel erg leuk om te zien aan hoeveel soorten gerechten je schuimpjes toe kunt voegen.

Alex en Stacey geven ook nog een paar leuke cadeautips en laten zien wat voor een lekkers je allemaal met de overgebleven eidooiers kunt maken. Ook heel erg fijn! Het boek wordt afgesloten met nog een paar andere recepten voor schuim die in sommige recepten in het boek worden gebruikt.

review meringue 5

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al zei was ik al enthousiast bij het idee dat er alleen maar meringues in dit boek stonden en werd ik nog blijer van de vrolijke kaft. De inhoud stelde gelukkig niet teleur en is zelfs nog veel leuker. De fotografie is gedaan door David Loftus, één van mijn favoriete fotografen. Hij maakt echt prachtige foto’s. Elk recept is voorzien van een mooie foto en tussendoor staan er ook nog vele foto’s. De receptuur is duidelijk en helder beschreven. Dat kan eigenlijk niet mis gaan. Ook voor mensen met een gluten allergie is dit een leuk boek, zij kunnen bijna alle recepten in dit boek gewoon maken zonder aanpassingen te hoeven doen.

Iedere liefhebber van schuimpjes kan ik dit boek aanraden, voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

review meringue 6

Het boek telt 160 pagina’s en is onder andere hier verkrijgbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Anoeska schreef:

  Oeeeh dat ziet er mooi en lekker uit zeg!

 2. Amy schreef:

  Ziet er wel heel mooi uit!

 3. Michelle schreef:

  Ik heb m meteen besteld! 🙂 Lijkt me erg leuk en ik vind meringues super leuk om te maken.

 4. MySimplySpecial schreef:

  Wat een heerlijk boek!

 5. Rensina Steursma schreef:

  Ziet er heel leuk uit!
  Lieve groet, Rensina

 6. Lian schreef:

  Denk dat ik dit boek ga aanschaffen. Jummie schuimpjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   echt een aanrader 😀

 7. Sara schreef:

  Waar zou je dit boek precies kunnen vinden/kopen?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Sara

  1. Laura's Bakery schreef:

   Bij de boekhandel of bijvoorbeeld via bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *