Review Lékué giftset koningscakerol

2 april 2013
0

Fonq is een online webwarenhuis met een groot assortiment, ik vind vooral de categorie ‘koken en tafelen‘ leuk. Heerlijk vind ik het om lekker rond te neuzen tussen alle leuke hebbedingetjes voor in de keuken. Bij het kookgerei vond ik een aantal leuke dingen waarmee ik wel eens zou willen bakken. Het kwam dus goed uit dat ik voor Fonq een product mocht uittesten. Na wat twijfelen heb ik ervoor gekozen om de Lékué koningscakerol giftset te gaan proberen. Een dag na mijn keuze stond het busje van PostNL al voor mijn deur met een pakketje waar deze prachtige doos uit kwam. Dat is zeker leuk om cadeau te geven (al is krijgen stiekem nog veel leuker!).

De verpakking op zich is al een lust voor het oog. Zodra je de doos opent zie je een foto waarop de cakerol gevuld wordt, daarvan krijg je al gelijk zin om te beginnen. Als je de doos verder open vouwt krijg je de inhoud te zien: een siliconen bakplaat, spatel, decoratiepen en een boekje met recepten.

Deze decoratiepen van Lékué had ik al eens eerder gezien op verschillende websites. Je kunt er twee verschillende spuitmondjes opzetten en het bolletje zelf kun je eenvoudig vullen met gesmolten chocolade. Op het eerste gezicht een heel handig hulpmiddel. De siliconen bakplaat heeft een handige opstaande rand waardoor de cake straks de ideale vorm heeft om mooi op te rollen. De siliconen spatel ziet er ook heel handig uit en ligt fijn in de hand door het greepje. Na het zien van deze mooie spullen wilde ik zo snel mogelijk aan de slag en dus dook ik een dag later de keuken in om te beginnen.

Poging één ging niet helemaal zoals het moest gaan. De mat was net iets te groot voor mijn oven. Al is het maar één centimeter, wees niet zo eigenwijs om hem toch op het rooster te leggen zoals ik deed. De randjes stonden daarom wat omhoog waardoor het beslag naar binnen liep. Ook dit beslag was niet helemaal wat het moest zijn. Het receptenboekje ziet er mooi uit maar zodra je erin begint te lezen klopt het niet. Eerst wordt gesproken over bakpoeder, later weer over gist en sommige ingrediënten staan wel in de ingrediëntenlijst vermeld maar niet meer in het recept. Hmm.. dat is vreemd. Na wat gepuzzel dacht ik het te begrijpen en ging aan de slag, maar het bleek toch te dun. Het beslag was niet gerezen en ik zou het niet mooi op kunnen rollen. Poging twee dus maar. Daar zie je nu ook de foto’s van.

Bij mijn tweede poging besloot ik eerst te kijken hoe ik de vorm wel goed in mijn oven zou krijgen. Ik legde mijn bakplaat ondersteboven op het rooster en daar kwam de siliconen bakmat op. Iets omslachtig maar het werkt. Ook heb ik nu een ander recept gebruikt. Op internet heb ik wat verschillende recepten gezocht en daaruit een recept samengesteld wat naar mijn idee zou moeten lukken (recept komt later deze week online!). Het is meer een biscuitbeslag dan cakebeslag maar daardoor juist heerlijk luchtig. Dit werkte veel beter! Ik kon het beslag mooi verdelen met de bijgeleverde spatel, daarna kon de vorm de oven in. Toen de cake uit de oven kwam zag hij er perfect uit. De cake laat je afkoelen voordat je hem insmeert met jouw vulling naar keuze. De vanillecrème die ik op de rol smeerde bleek iets te stevig te zijn voor de spatel die bij de set hoort. Het uiteinde is best dun waardoor hij niet heel erg geschikt is voor een wat dikkere crème. Voor het beslag voldeed hij echter prima en ik verwacht ook geen problemen met bijvoorbeeld slagroom.

Tijd om de cake op te rollen! De siliconen bakmat is daarvoor heel erg handig. Vouw een beginnetje van de cake naar binnen, haal de mat los en rol de cake verder op. Eenmaal opgerold is het echt een joekel van een cakerol. Snij van beide kanten een plakje af zodat je mooie strakke zijkanten hebt. Je zou hem nu al kunnen serveren maar ik wilde hem nog even wat mooier maken, en ik had de decoreer spuit nog niet gebruikt.

Ik strooide eerst wat poedersuiker over de cakerol heen en smolt daarna chocola die ik in de decoreerspuit goot. Gebruik geen candymelts, geloof mij want ik spreek uit ervaring. Dit blijft te dik waardoor het lastiger uit de spuit komt. Je kunt het er wel uitknijpen hoor maar soms komt het tegelijk met wat lucht waardoor je de poedersuiker wegblaast. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Later lukte het met gewone chocolade wel prima om mooie lijntjes over de rol te spuiten. Nog een paar framboosjes bovenop en hij was klaar om geserveerd te worden. Dit is mijn resultaat:

Ziet het er niet prachtig uit? Lekker was hij gelukkig ook, het recept vind je later deze week op de site.

Nu mijn oordeel over deze giftset van Lékué om een koningscakerol mee te maken. De siliconen bakmat vind ik zelf heel erg handig om de cake in te bakken. Hij wordt mooi rechthoekig waardoor je maar weinig hoeft weg te snijden voor een mooie gladde zijkant. De mat kun je ook perfect gebruiken om koekjes en dergelijke op te bakken, je hoeft hem dus niet in de kast te laten liggen tot de volgende cakerol. De siliconen spatel had van mij persoonlijk iets steviger gemogen. Voor het beslag en dunne vullingen werkt hij prima maar de vanillecrème die ik maakte (en niet extreem stevig is) vond ik lastig te verdelen doordat de spatel te flexibel was. De decoreerspuit is eenvoudig in gebruik (mits je er geen te dikke chocola in doet) en is ook eenvoudig schoon te maken, ook niet geheel onbelangrijk. Nadeel vind ik wel dat de recepten in het boekje gewoonweg niet kloppen. Met wat googelen kom je er wel uit maar het hoort natuurlijk gewoon goed te zijn.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Lékué koningscakerol giftset en heb ik zin om nog eens zo’n lekkere rol te maken. Wil jij ook aan de slag met deze set? De giftset is bij Fonq te koop voor €39,95

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Augusta schreef:

    wel behoorlijk prijzig….. hoe zou het gaan als je gewoon een siliconen bakmat bij de action koopt? Een spatel heeft iedereen wel thuis. En ja, dat spuitje is wel leuk, maar voor deze totaalprijs? Ik maak m’n rol trouwens altijd gewoon op een grote bakplaat met een velletje bakpapier erop. En dan inderdaad met een recept van kapsel/bisquitdeeg. Succes verzekerd!

  2. Caroline Brouwer schreef:

    De cake ziet er heerlijk uit. Ik doe het gewoon met een stuk bakpapier en een theedoek. Gaat ook prima en daar bespaar je € 39,95 mee! ;-))

  3. Brenda (Kookt) schreef:

    Ziet er heerlijk uit Laura. Dit staat ook nog op mijn lijstje om te maken. Misschien dat het er met jouw recept eens van moet komen 🙂
    Na het decoreren moet je hem zeker wel direct serveren?

  4. Brenda (Kookt) schreef:

    Ziet er heerlijk uit Laura. Dit staat ook nog op mijn lijstje om te maken. Misschien dat het er met jouw recept eens van moet komen 🙂
    Na het decoreren moet je hem zeker wel direct serveren?

  5. Anonymous schreef:

    Sodeju, het lijkt wel een vergelijkend warenonderzoek van de Consumentenbond!Grappig en leuk al die tips. Het ziet er verrukkelijk uit maar lijkt mij best wel machtig eten. Persoonlijk had ik als vruchten aardbeien genomen, zomerKONINKjes, om de rol echt zijn naam eer aan te doen.
    Het zou mooi zijn als Fonq jouw resultaten en ervaringen doorspeelt aan Lékué.
    Liefs,
    MrsP.

  6. Laura's Bakery schreef:

    Bedankt voor de leuke reacties! Ben het met jullie eens dat hij behoorlijk prijzig is, dat kan ik niet ontkennen 😉

    Brenda, je hoeft hem niet direct te serveren hoor. Ik heb de volgende dag de rol meegenomen naar het werk en hij smaakte nog prima. Wel goed verpakt in de koelkast bewaard zodat de cake niet teveel zou uitdrogen.

  7. Ikram schreef:

    Yum ziet er heerlijk uit!

  8. Ilse schreef:

    De silicone bak rol heeft wilton ook te koop voor maar 10,50

  9. Lien schreef:

    Dag Laura, gebruik jij een siliconen bakmat om koekjes op te bakken? Het bakpapier vliegt er hier door, maar ik ben bang dat koekjes ‘vettiger’ worden wanneer ik een bakmat (i.p.v. papier) zou gebruiken.
    Heb jij hier een idee van?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik zelf het liefst bakpapier.

      1. lien schreef:

        Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *