Review Kenwood kMix handmixer

Gepost: 14 oktober 2014 Laatst bewerkt: 21 juli 2023
Review Kenwood kMix handmixer

Al een hele tijd geleden liet ik zien dat ik tegenwoordig in het bezit ben van een nieuwe handmixer, de Kenwood kMix om precies te zijn. Ik was eigenlijk direct enthousiast over dit apparaat maar wilde hem eerst goed testen om een goed oordeel te kunnen vellen. Bleef ik zo enthousiast, of zou ik toch nog tegen minpuntjes aanlopen? Inmiddels heb ik de handmixer goed kunnen testen met allerlei verschillende soorten deeg, tijd voor een review dus!

review kenwood kmix 2a

Ik had al jaren dezelfde handmixer en dat ging altijd prima. Ik gebruikte hem niet heel erg veel, maar voor kleine dingen kwam hij prima van pas. Van webwinkel fonQ mocht ik de Kenwood kMix uitproberen. Zij hebben veel artikelen van Kenwood in het assortiment, zo ook deze handmixer. Overigens hebben ze nog veel meer handmixers in het assortiment.

Toen ik de Kmix ontving heb ik hem eerst vergeleken met mijn oude handmixer (een Philips). Het wattage is hetzelfde, de handmixers beschikken beide over een vermogen van 350 Watt. Het verschil in gewicht is iets dat mij direct opviel, de Kmix is een stuk zwaarder. Ook heeft de Kenwood handmixer meer standen, namelijk 5 terwijl mijn oude mixer er 3 had. Beiden zijn wel in het bezit van pulse stand. Na een snelle vergelijking lijkt het enige verschil -naast het design- in het gewicht en het aantal standen te zitten. Tijd om te gaan testen!

review kenwood kmix 3a

Voordat ik begin met testen nog eerst even een snelle blik op de deeghaken en kloppers, een belangrijk onderdeel! De deeghaken zien er bij de meeste handmixers vrijwel hetzelfde uit, het meeste verschil zit meestal in de kloppers. Deze kloppers zijn mooi stevig, mede doordat de pin ook in de klopper doorloopt.

Er wordt overigens een houder meegeleverd waarin je de mixer, kloppers en haken kunt zetten. In het begin had ik hem hierin staan, maar inmiddels is de mixer naar een kastje verbannen en gebruik ik de houder niet meer.Laat je hem liever op het aanrecht staan? Dan is de houder zeker makkelijk.

review kenwood kmix 6a

Bij het mixen valt mij gelijk op dat het mixen veel makkelijker gaat door het gewicht van de handmixer zelf. Waar ik bij mijn oude handmixer de mixer met enige kracht door de kom moest ‘begeleiden’ hoeft dat nu helemaal niet meer. Koekjesdeeg? Met het grootste gemak heb je zo een prachtig deeg. Zelfs de laatste kruimels van de bodem zijn allemaal in het deeg opgenomen. De deeghaken doen hun werk dus zeker goed.

Ook de kloppers werken perfect. Of ik nu alleen even eieren schuimig wil kloppen of dat ik gewoon gelijk voor een cakebeslag ga, hij kan het allemaal met het grootste gemak aan. Door het gewicht hoef ik de mixer eigenlijk alleen maar vast te houden en soms even langs de randen te halen. Nu pas merk ik dat ik bij mijn oude handmixer veel meer ‘werk’ zelf deed terwijl deze kMix het eigenlijk allemaal zelf doet. Ik hoef geen kracht meer te zetten om te zorgen dat de mixer ook de bodem meepakt bij een deeg, door het gewicht blijven de haken en kloppers op de bodem.

Het tweede dat mij opvalt is het geluid. Wauw, wat is dit een stille mixer zeg! Zelfs in de snelste stand maakt hij relatief weinig geluid. En dat terwijl er veel meer kracht uit deze mixer komt dan uit mijn vorige, ondanks dat het wattage hetzelfde is.

review kenwood kmix 5a

De mixer heeft 5 standen en een pulse stand. De eerste stand is echt heel rustig en ideaal om een beslag eerst een beetje te mengen zodat het niet meer zo stuift wanneer je de snelheid opvoert. Het veranderen van de standen gaat heel soepel. Zo soepel zelfs dat ik soms wel eens een stand oversla zonder het direct in de gaten te hebben. De pulse stand stel je in werking door de onderste knop naar voren te duwen. De ronde knop gebruik je om de haken of kloppers los te maken.

Dat is direct hetgeen waar ik het meest aan moest wennen. Bij mijn vorige handmixer was dit namelijk precies andersom. Ik kwam er gelukkig achter toen ik de pulse stand wilde proberen, mijn haken lieten los in plaats van dat ze hard gingen draaien. Ik was er snel aan gewend, maar het is wel iets om mee rekening te houden (je wilt tenslotte niet met je handen bij haken zitten die plotseling snel draaien in plaats van dat ze loslaten).

review kenwood kmix 4a

Wat vind ik ervan?

Ik vind de Kenwood kMix handmixer oprecht een absolute topper! Hij ligt fijn in de hand, is gemakkelijk schoon te maken en werkt gewoon perfect. Hij maakt nauwelijks herrie, ik ben al een aantal keer vroeg begonnen met mixen in het weekend en er is niemand wakker van geworden (bij mijn vorige mixer gebeurde dat wel 😛 ). De haken klikken eenvoudig in het apparaat en blijven stevig op hun plek zitten. Een positief beeld over deze mixer dus.

Maar zijn er ook minpunten? Het enige wat van mij anders zou mogen is dat er iets meer ruimte is om het snoer op te bergen. Het grootste gedeelte verdwijnt ‘in’ de mixer, maar het laatste stukje bungelt er nog aan. Nu ik hem in een kastje bewaar rol ik hem gewoon iets dikker op, maar als je hem in de houder zet is dit niet mogelijk omdat hij dan niet meer past. Dat is het enige (kleine!) minpuntje dat ik heb bij deze mixer.

Al met al een zeer stevige robuuste mixer die zijn werk goed doet!

De adviesprijs van deze kMix handmixer is €84,95 maar bij fonQ kost hij momenteel €69,- (en hij is ook nog eens in veel meer leuke kleuren verkrijgbaar).

De Kenwood kMix is inmiddels niet meer verkrijgbaar via Fonq.

Dit product is opgestuurd door een merk of bedrijf, lees mijn disclaimer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

17 reacties

 1. Hans schreef:

  Prachtige posting , met veel plezier gelezen.
  Zo zeer zelfs dat de volgende mixer deze Kenwood zal zijn.

  Nogmaals hartelijk dank,

  Fijne dag,

  Hans

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk! Ik weet zeker dat hij goed zal bevallen 🙂

 2. Chantal schreef:

  Hallo Laura,

  Mooi ding, maar kneed hij brooddeeg ook goed?
  Ik ben op zoek naar een machine om brooddeeg in te kneden.

  Groet
  Chantal

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Chantal, je kunt hier ook brooddeeg mee kneden. Maar als je van plan bent om heel vaak brood te maken zou ik je toch een stevigere mixer te gebruiken ipv een handmixer.

 3. Yvonne Severins-Smeets schreef:

  Bdakt voor d goede uitleg.
  Ik was er helemaal klaarvoor, want ik heb een nieuwe handmixer nodig.
  Tot ik bij kieskeurig meerdere revieuws zag dat hij snel kapot ging.
  Nou weet ik het niet meer zeker.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat ik van anderen hoor in reacties is alleen maar positief. Zelf kan ik nog weinig zeggen over de lange termijn.

   1. Yvonne Severins-Smeets schreef:

    Bedankt voor je antwoord Laura, als ik google, want ik ben op zoek (en deze is ook nog ens mooi om te zien) dan kom ik ook verschillende nummers/types tegen van de Kmix.
    Welke heb jij getest? de HM 791 ?

 4. Mirne schreef:

  Hij ziet er ook nog eens erg goed uit, en handig dat je hem zo neer kan zetten!

 5. Trudy schreef:

  Hoi, weet je ook de lengte van de haken, die uit de mixer steken?
  Ik mix regelmatig in een kan en dan wil ik wel de bodem halen.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb het niet precies opgemeten, maar ze zijn niet langer dan anderen. Gewoon een standaard lengte dus 🙂

 6. Tessa schreef:

  Ik heb hem ook, ben er heel erg blij mee! Ik gebruik hem vaak ipv mijn keukenmachine omdat mijn handmixer Veel sterker is en beter werkt.
  Ik ben er heel erg blij mee!

 7. MySimplySpecial schreef:

  Het klinkt als een fijn ding!

 8. Marja schreef:

  Het klint allemaal super en hij ziet er geweldig uit en dat hij geruisloos is, is ook een voordeel. Mijn oude kostte maar 14,95 en maakt veel herrie, maar heeft ook 5 standen. Het enige wat mij tegenhoud om de Kenwood kmix te kopen is …de prijs! Ik vind het erg veel geld voor een mixer, ook al is hij dan super en geweldig goed! Ik heb ook een Kitchenaid van Artisan in de keuken staan, dus de mixer is voor kleine dingetjes erbij. Dan is €69,- een hoop geld. Voor mij in elk geval. Desalniettemin is het een supermixer natuurlijk! Dat zal ik niet ontkennen! 🙂
  Groetjes, Marja. 🙂

 9. Brenda schreef:

  Inderdaad een supermixer!
  Behalve het snoer opbergen dan, grrrrrr wat n ergernis!

 10. astrid schreef:

  IK heb deze mixer , een maand of 2 geleden, ook gekocht.
  De beste mixer die ik ooit in de handen heb gehad!
  Elke euro waard.
  De bedoeling om het snoer op te kunnen rollen is goed….maar werkt voor geen meter !! Maar het stoort mij niet. Supermixer!

 11. Rineke schreef:

  Ik heb deze mixer ook, inmiddels een jaar ongeveer, en ik ben er erg blij mee. Bij mij staat hij wel in de houder, in de vensterbank in mijn keuken. Het enige minpuntje is dat hij door het zonlicht een beetje verkleurt. Dat doet gelukkig niets af aan de werking, en zelfs ietwat verbleekt vind ik ‘m nog wel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *