Blurb: maak je eigen kookboek

Gepost: 17 februari 2013 Laatst bewerkt: 29 juli 2023

BLURB: MAAK JE EIGEN KOOKBOEK
maken

Een eigen boek. Wie wil dat nu niet? Blurb maakt het je gemakkelijk, met hun programma kun je heel simpel je eigen boek ontwerpen. Of je nu slechts één exemplaar wilt of een flinke stapel om aan al je familieleden te geven. Wie weet ben je wel ambitieuzer en zet je je boek te koop in de webshop van Blurb. Toen ik de vraag kreeg of het mij niet leuk leek om een boek te maken wist ik gelijk dat ik hierin al mijn advent baksels wilde zetten. Ik heb zoveel plezier gehad aan het maken van al deze kerstige zoetigheden dat ik deze graag in een boek wilde bundelen.

BLURB: MAAK JE EIGEN KOOKBOEK
zelf maken

In een paar eenvoudige stappen installeer je zo het benodigde programma op je computer. Zelf koos ik voor Blurb Booksmart. Eigenwijs als ik ben heb ik de uitleg over het programma weg geklikt en ben gewoon gelijk begonnen. Gelukkig is het niet ingewikkeld en begon het boek al snel vorm te krijgen. Ik had meer moeite om te bepalen welke lay out ik nu wilde hebben. De mogelijkheden hiervoor zijn namelijk eindeloos. Als je eindelijk een kleur voor je pagina hebt gekozen heb je ook nog de keuze uit talloze printjes. Na vele verschillende combinaties geprobeerd te hebben besloot  ik uiteindelijk om toch maar de pagina’s met tekst wit te houden (niets zo veranderlijk als een vrouw zeggen ze weleens, toch?).

BLURB: MAAK JE EIGEN KOOKBOEK
eigen kookboek

Naast de vele standaard pagina lay outs kun je ook een eigen pagina lay out ontwerpen. Ik heb voor dat laatste gekozen. Zo’n eigen lay out is makkelijk te maken en kun je ook opslaan, zo kun je het voor elke pagina weer opnieuw instellen. Toen ik eenmaal bepaald had hoe het boek eruit moest komen te zien kon ik het gaan vullen met foto’s en tekst. Al je foto’s kun je uploaden in het programma. Deze komen dan in een venster aan de zijkant te staan, vanuit dat punt kun je ze zo naar je pagina’s slepen. Als je helemaal klaar bent kun je zelfs nog een virtuele eindredacteur (aka spellingscontrole) raadplegen voordat je het naar de persen stuurt. Bij de kassa aangekomen kun je nog een aantal keuzes maken. De papierkwaliteit, cover en kleur van de schutbladen kunnen nu nog worden aangepast. Deze aanpassingen kosten overigens wel iets extra. Als je nog wat meer geld uit wilt geven kun je ook kiezen of je je boek als e-book of pdf bestand wilt hebben.Toen ik mijn zelfgemaakte boek wilde afrekenen liep ik tegen het eerste minpunt aan: je kunt niet via iDEAL betalen. Je hebt een credit card nodig en als je die niet hebt kun je paypal gebruiken. Een paypal account die heb ik wel. Alleen moet je weer twee werkdagen wachten als je er nog geld op moet zetten, erg omslachtig. Van mij mag iDEAL dus zeker toegevoegd worden aan de betalingsmethoden.

BLURB: MAAK JE EIGEN KOOKBOEK
zelf

Na de bestelling geplaatst te hebben moest ik geduld hebben. Bijna twee weken zou het duren voordat ik mijn boek mocht ontvangen. Je kunt overigens ervoor kiezen om het sneller in huis te hebben maar dan moet je daar wel extra voor betalen. Zo’n haast had ik niet dus ik besloot gewoon wat langer te wachten. Dat bleek achteraf maar goed te zijn ook, ik had het boek namelijk nog sneller in huis dan de datum waarvoor je extra moest betalen!

De kwaliteit van boek is hartstikke goed. Er zit een mooie stevige kaft omheen en het is heel netjes ingebonden. De afdrukkwaliteit is ook super. Echt een boek dat je vol trots aan iedereen kunt laten zien en anders staat het gewoon te pronken op je boekenplank. Hoe gaaf is dat? Een boek dat je helemaal zelf hebt gemaakt?!

Vanaf € 2,25 kun je al je eigen boek maken bij Blurb.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

 1. Caroline schreef:

  Wat ziet je boek er schitterend uit ! Van de week kom ik even buurten bij je moeder dus wil ik hem in het echt zien !

 2. Tanya schreef:

  Waaauw Laura!! Komt hij ook zo in de winkel?

 3. Tanya schreef:

  Waaauw Laura!! Komt hij ook zo in de winkel?

 4. Shirley schreef:

  Ik zeg prachtig!!!! EN als je boeken in de winkel komen, dan haast ik me en heb ik ze!!! Ga zo door, duidelijke foto’s en uitleg, je bent TOP!

 5. Anonymous schreef:

  Mooi boek zeg!

  Maar als je paypal-account aan je bankrekening is gekoppeld, hoef je niet te wachten met betalen hoor. Dan kan je gewoon betalen (ook als je paypal-saldo 0 is) en wordt je geld direct van je bankrekening afgeschreven

  1. Laura's Bakery schreef:

   Oh echt? Dan moet ik daar nog eens naar kijken. Toen ik dat probeerde lukte het namelijk niet, mijn bankrekening bestond niet zeiden ze… hij is er toch echt wel 🙂

 6. Laura's Bakery schreef:

  Even voor de duidelijkheid: dit boek komt niet in de winkel te liggen. Via Blurb heb ik een boek voor mijzelf gemaakt.

  Wanneer er meer bekend is over de boekjes voor Action zul je dat uiteraard hier lezen!

 7. Sim kookt schreef:

  Ik heb net mijn boek binnen, ook gemaakt via blurb. Alle recepten van 2012. Echt een leuk naslagwerk. De kwaliteit is top!

 8. Marijke schreef:

  Wauw, Laura! Het ziet er zeer professioneel uit, zeg! Je gilt wel als ie in de winkel ligt, hè?!

 9. Karin schreef:

  Hoi Laura.
  Jammer dat dit boek niet in de winkel komt te liggen.
  Het ziet er echt prachtig uit!!!
  Maar hoe gaaf is het dat je nu je eigen boek in de kast hebt staan!!! Daar mag je heel trots op zijn.

  Groetjes Karin van Karin’s Taarten.

 10. Denise schreef:

  OW wow heel mooi en wat een goede tip! ik ga meteen een kijkje nemen bij blurp!

 11. Brenda (Kookt!) schreef:

  Hij ziet er super uit. Ik ben ook (nog steeds) bezig met een eigen boek. De lekkerste recepten van mijn blog van het afgelopen jaar.

 12. Rebecca schreef:

  Wat voor een super leuke idee! Ik ben bijna jaloers, dat jij al zo veel leuke recepten hebt om er al een boek van te maken! Super graaf! Zo veer wil ik ook komen 😉 Helaas ben ik pas recent begonnen met bloggen en ook om mijn eigen receptjes en ideeën te maken… dus dat gaat nog enige tijd duren 😉 Misschien dit jaar met kerst? Haha! Maar die link ga ik zeker onthouden! Zo een leuk idee, dankje voor het laten zien 😀
  Groetjes, Rebecca

 13. de Bakmadam! schreef:

  Oh geweldig! en het ziet er echt supermooi uit!

 14. Anonymous schreef:

  Fantastisch, Chapeau !!!! Het ziet er bijzonder mooi uit!!! En zo te zien is het ook perfect gebonden zodat het boek open blijft liggen als je er in wilt kijken/lezen. Volgens mij hoeft je uitgever zich niet druk te maken over een Kerstspecial; die is al kant en klaar!
  Xus,
  MrsP.

 15. Ikram schreef:

  Waw wat een prachtig boek 🙂 Ik zou het zo willen kopen als het te koop was 😀 Echt leuk!

 16. Caroline Brouwer schreef:

  Het ziet er schitterend uit Laura. Je bent volgens mij een perfectionist, dat zie ik aan je baksels en aan je blog, alles ziet er even verzorgd uit! Wij maken fotoboeken van onze vakanties en ik weet hoeveel werk er inzit,als je het mooi wilt doen.
  Veel succes met het maken van je recepetenboekjes voor de Action!
  groeten, Caroline

 17. Sabien Wedman schreef:

  Je boek is zo mooi geworden! Heel leuk! xoxo

 18. Mooi hoeveel was jij kwijt voor dees boek? ik kijk echt uit naar je boeken van de action . x

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dit boek kostte 34,95 (+ 5,99 verzendkosten). Dan heb ik wel de duurste kaft gekozen en het boekje heeft 52 pagina’s

 19. Leandra schreef:

  Wat mooi! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *