Vandaag weer een nieuwe review van een bakmix! Superleuk om alle reacties te lezen op de vorige review die ik voor Laura heb gemaakt. Dit keer wilde ik graag een ander product en een ander merk testen en ik heb gekozen voor de American Cookie mix Chocolade van het merk in2bake. De meeste mensen zijn dol op chocolade, hoe handig is het dan om een mix te hebben waarmee je in een handomdraai deze cookies op tafel hebt staan zoals de verpakking aangeeft?
EERSTE INDRUK
Op de verpakking van de zak mix staan chocolade cookies afgebeeld waarvoor je alleen de mix, boter en een beetje water nodig hebt om te maken. Geen aparte ingrediënten kopen wat dus handig is. Thuis aangekomen even de beschrijving op de achterkant gelezen waar staat: “Voeg de gewenste hoeveelheid vulling toe”. Geen idee welke vulling dit moet zijn en wat ze bedoelen maar dat zien we wel als het zover is. Wellicht zit het wel apart in de zak.
AAN DE SLAG
De zak mix geopend en in een mengkom gedaan. Mmmm wat ruikt dat al heerlijk! Wat mij opvalt is dat het alleen een chocolademix is. Geen chocolade druppels erdoor en ook niet apart in de zak. Nu is voor mij dus duidelijk wat ze met “de vulling” bedoelen. Je moet zelf, indien gewenst, de chocolade druppels toevoegen. Dit valt mij tegen want wanneer je de foto op de verpakking bekijkt zie je toch echt stukjes chocolade in de koeken. Aangezien niet iedereen chocoladedruppels in huis heeft besluit ik de mix te maken zonder deze toe te voegen. In de mix zie ik kleine lichte klontjes wat klontjes meel blijken te zijn.
Aan de mix voeg ik de boter en het water toe en ben op de laagste stand gaan mixen tot er uiteindelijk een korrelig deeg ontstond. Dit heb ik gekneed tot één geheel en er een rol van gemaakt met een diameter van 5 à 6 cm. De meelklontjes zijn niet opgelost en nog steeds zichtbaar. Van de rol deeg heb ik plakken gesneden van 1,5 cm dik en op de bakplaat gelegd. Alles precies gedaan zoals op de verpakking beschreven is. Daarna de bakplaat in de voorverwarmde oven gezet en na 12 minuten zouden de koeken klaar moeten zijn.
Toen ik de oven open deed waren de koeken nog heel erg “pudding achtig” en enorm groot geworden. Op de verpakking staat “bak op kleur en niet op gaarheid”. Jullie kunnen zien dat het deeg erg donkerbruin van kleur is, dus op kleur bakken wordt erg lastig. Ik heb de koeken nog 2 minuten extra in de oven laten staan en ze daarna op de plaat laten afkoelen. De koeken zijn enorm groot geworden, het is zelfs bijna één grote koek. Na het uit de oven halen direct met een mesje de koeken gescheiden zodat ze na afkoelen toch goed van de plaat af komen.
OORDEEL
Ik vond het erg leuk om deze mix te proberen en de koeken te maken, het hele huis rook verrukkelijk naar chocolade! De bereiding van de mix was gemakkelijk en zoals het pak belooft lukt dit zeker in 30 minuten. De beschrijving is goed behalve het stukje over “de vulling”. Dat mag wel wat duidelijker omschreven worden. Helaas zijn de koeken niet geworden wat de verpakking belooft. Daar staan lichte koeken op met chocolade stukjes die dikker en kleiner ogen. Ook vind ik ze niet de typische chewy structuur hebben, eerder een beetje richting bros maar de smaak was wel goed. Dan wil ik het nog even over de prijs hebben. Deze mix kost €3,95 en dat vind ik niet goedkoop voor een koekjesmix. Als ik er ook nog de chocoladedruppels aan toevoeg wordt de totaalprijs zelfs nog hoger.
NOG EVEN ALLES OP EEN RIJ
Merk: in2bake
Soort: American Cookie mix Chocolade
Aantal stuks: 11
Waar te koop: Plus supermarkt
Prijs: € 3,95
Eindcijfer: 4,5
Het product ken ik niet alhoewel wij ook een Plus hebben, waar ik toch regelmatig op het “bakstuk”
snuffel. Je hebt het mooi, duidelijk en eerlijk beschreven. Ja, foto’s zijn heel vaak misleidend.
Wat ik mij afvraag: proef je de meelklontjes na het bakken nog want ze zijn ook na het bakken nog te zien.
Hoewel het idd aan de prijzige kant is, is het natuurlijk wel een simpele mix om met kinderen koekjes te bakken.
Xus,
Car
Nee, na het bakken proefde je de meelklontjes niet meer.
groetjes, Joke
Hoi Joke,
Drie maal is scheepsrecht, zeggen ze. Aangezien het me de vorige twee keer niet lukte om een berichtje te plaatsen, dan nu een derde kans.
Ik vind het verrassend leuk dat je “verslaggeefster” van de bakmixen bent.
Wat je ervaart tijdens het bakken klinkt kordaat, leuk!
Maar dan, wat zijn chocoladedruppels? Daar heb ik nog nimmer van gehoord. Ik kom niet verder als Hagelslag van Venz!
Chocolade druppels zijn eigenlijk wat de naam al aangeeft. Grote druppels chocolade die je door het beslag van een cake, koekdeeg enz. kunt doen. Je hebt ze in allerlei verschillende chocolade smaken.
Groetjes, Joke
Dank je wel voor de uitleg.
Verschillende smaken, dus ook zonder chocolade? Lijkt me super!
Beetje late reactie,
Enige tijd geleden ook deze american cookies gebakken en herken inderdaad wat je schrijft!
Dat over vulling is niet erg duidelijk en de koeken worden inderdaad erg groot.
Wat je zegt over dat de koeken bros worden, dit heb ik niet zo ervaren.
Ze hadden wel echt de structuur van hoe ze horen, zeg maar (:
Alhoewel ze zo groot waren, waren ze toch binnen no-time op. (:
Goed review!