Review Feest

Gepost: 25 april 2013 Laatst bewerkt: 22 juni 2023
0

Dat dessert tafels in Nederland steeds bekender worden bewijst het boek Feest nog maar eens. Feest is een boek vol met leuke dessert tafels en originele ideeën. Met dit boek wil Shari Bhattoe de lezers helpen om zelf thuis aan de slag te gaan. Dit doet ze door middel van leuke voorbeelden, tips en doe-het-zelf projecten.

Het boek is opgedeeld in 16 hoofdstukken, na de inleiding volgt een handig hoofdstuk met meer informatie over dessert tafels. Een fijn compact hoofdstuk zonder extreem lange verhalen, zo kun je snel aan de slag met de tafels. In totaal staan er 12 verschillende tafels in het boek. Wat ik heel leuk vind om te zien zijn de Hollandse tafels. Een Koek en zopie tafel bijvoorbeeld voor in de winter. Ook de Jip en Janneke tafel is erg leuk om te zien. Een hoofdstuk over een dessert tafel is als volgt opgebouwd: een verhaaltje over de tafel zelf gevolgd door de recepten die je nodig hebt om de tafel in elkaar te zetten.

In sommige hoofdstukken zijn ook projecten opgenomen om zelf te knutselen voor je dessert tafel. Er staan hele leuke ideetjes in om zelf eenvoudig een dessert tafel in elkaar te zetten. Dat is ook iets wat Shari zegt over haar boek: “Alle inspiratie en ideeën in dit boek zijn haalbaar, maakbaar en betaalbaar”. Hier ben ik het helemaal mee eens. Dit boek is absoluut geschikt voor beginners maar ook gevorderden zullen er leuke ideetjes uit halen.

Het enige wat ik jammer vind aan het boek is de kwaliteit van de fotografie. Fotografie is een grote hobby van mij (nee, ik ben geen professional) en daar let ik dan dus ook op. Sommige foto’s vind ik persoonlijk overbodig of kwalitatief niet goed, onscherpe foto’s bijvoorbeeld. Daar ben ik misschien een pietlut in hoor, maar dit is nu eenmaal iets waar ik op let. Dit betekent natuurlijk niet dat het boek daarom minder leuk is. De ideeën blijf ik hartstikke leuk vinden. Die veranderen natuurlijk niet door de kwaliteit van de foto.

Iedereen die wel eens heeft gehoord van een dessert tafel en dit ook wel eens wil maken, maar nog geen idee heeft waar te beginnen kan ik dit boek aanraden. Voor gevorderden zal het meeste wel bekend zijn maar zelfs dan zul je er nog leuke ideetjes uithalen.

Het boek Feest telt 160 pagina’s en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *