Review delicious. hét bakboek!

Gepost: 12 april 2013 Laatst bewerkt: 13 april 2023
0

Als je van culinaire tijdschriften houdt ken je het tijdschrift delicious wel, een foodmagazine voor Nederland en België. In Delicious. Hét bakboek! zijn de lekkerste zoete recepten van de afgelopen zes jaar delicious verzameld.   Dit resulteert in een bakboek met 132 verschillende recepten. Van macaron tot appeltaart zoals op de cover staat. En daar hebben ze gelijk in, het is een bakboek met hele diverse recepten.

Na wat handige informatie over bakhulpjes en fijne tips en trucs is het tijd voor het eerste hoofdstuk: cake en plaatgebak. Kies voor frambozen-appelcakejes of een koffiecake met hazelnoten, elk recept klinkt even lekker. Na dit eerste hoofdstuk volgen er nog vijf met recepten: koekjes & snoep, taart & gebak, zoete broodjes & brood, toetjes en basisrecepten. Na al deze lekkere recepten volgt informatie over ingrediënten en een register, altijd fijn als je een bepaald recept zoekt. Dit boek heeft zelfs twee registers. Eentje op volgorde van het boek en per hoofdstuk, de ander op alfabetische volgorde met alle recepten uit het boek.

Om je een idee te geven van de recepten in het boek zal ik er een paar noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van jasmijnkoekjes, cranberry-chocoladerotsjes of meringues? Zomaar een greep uit het hoofdstuk koekjes & snoep. Ook het hoofdstuk taart & gebak bevat heerlijke recepten als key limepie en Parijse soezen, krijg je al trek? Wat ik leuk vind is dat er ook een hoofdstuk is met (zoete) broodjes, de broodjes met amandel en frambozen klinken erg lekker! Lekkere toetjes voor na het eten staan ook genoeg in dit boek. Ga je voor pannenkoeken met zoete mascarpone of een yoghurtclafoutis met blauwe bessen en frambozen?

Welk recept je ook uitkiest, allemaal zijn ze goed uitgelegd. Elk recept geeft aan voor hoeveel personen het is, gevolgd door een overzichtelijke ingrediëntenlijst. Als je een bepaalde bakvorm nodig hebt of iets anders staat dit ook aangegeven. Daarna volgt de beknopte, maar duidelijke uitleg  van het recept. Dit is nu echt zo’n boek waarvan je zin krijgt om te bakken.

De indeling van het boek is misschien even wennen. De recepten staan in kolommen en daardoor soms verspreid over twee pagina’s. Niet heel storend hoor, je ziet dat ze zoveel mogelijk lekkere recepten in dit boek wilden hebben. Groot pluspunt is dat elk recept een foto heeft, daar ben ik zelf een groot voorstander van. De foto staat niet altijd gelijk naast het recept, soms moet je even een pagina terug of juist verder kijken.

Conclusie: een boek dat bij de bakliefhebber eigenlijk niet mag ontbreken op de plank. Zeker als je nog niet veel bakboeken hebt zul je dit leuk vinden door de grote verscheidenheid aan recepten.

Delicious. Hét bakboek! is verkrijgbaar voor €24,95 via Bol.com.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. de Bakmadam! schreef:

    Klinkt goed, de foto’s in het boek zien er ook mooi uit. Misschien maar eens over nadenken… groetjes!

  2. Sabien Wedman schreef:

    Ziet er erg goed uit! xoxo

  3. Joyce schreef:

    lijkt me een heel leuk boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *