Review: Dessert Tables

Gepost: 29 juni 2012 Laatst bewerkt: 28 juni 2023
0

Sinds kort pronkt dit schattige en mierzoete boek op mijn boekenplank. De gezusters Kühne hebben al het boek ‘Taart!’ op hun naam staan en kunnen hier nu een tweede titel aan toevoegen: Dessert Tables. Deze dessert tables worden in Nederland steeds populairder, nu een eerste boek hierover in het Nederlands. Alhoewel, in het boek worden veel Engelse termen gebruikt. Zelf hou ik hier wel van en stoort het mij niet, maar ik zou kunnen begrijpen dat enkelen met gefronste wenkbrauwen enkele termen voorbij zien komen.

Het boek heeft een duidelijke en uitgebreide inhoudsopgave. Het eerste hoofdstuk is vooral een introductie op het fenomeen dessert tables. Er wordt uitgelegd hoe je een dessert table maakt en wat het stappenplan hiervoor is. Ook worden leuke styling ideeën gegeven. Dit hoofdstuk geeft ook informatie over ingrediënten, iets wat ik eigenlijk nooit lees. Dit boek leest echter zo lekker weg dat ik alles, zelfs de recepten, heb gelezen. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je boter aan de buitenkant geler is dan van binnen, je beter een nieuw pakje kunt gebruiken? Ik niet dus, alle tips voor het beste en lekkerste resultaat zijn aanwezig. Het tweede hoofdstuk bevat recepten, héél erg lekkere recepten, recepten waarvan het water je in de mond loopt. Door de gezellige achtergrondjes die in dit boek worden gebruikt is alleen de paginanummering bij dit  hoofdstuk ietwat weggevallen. De recepten zijn wel heel divers, van taarten met vullingen tot koekjes en schuimpjes. Na de recepten volgt een hoofdstuk met lekkere drankjes, heel erg leuk want ook dit hoort bij je dessert table. Na dit hoofdstuk volgen er nog drie, elk voor een dessert table met bijbehorende recepten. Drie tables maar denk je nu? Dat dacht ik zelf ook, ik had er meer verwacht in het boek. Maar eerlijk is eerlijk, ze geven prachtige voorbeelden met recepten en met alle uitleg over de tables ben je zeker in staat zelf een mooie dessert table samen te stellen. Ik denk zelf dat dat ook de intentie is van het boek, inspiratie geven om je eigen fantasie de vrije loop te laten gaan.

In het boek staan ook decoratie tips voor de taarten, het bekleden van een taart maar ook decoraties komen aan bod. Nu weet ik dat de nadruk in dit boek niet op deze decoraties ligt, maar van sommige decoraties vind ik de uitleg wel heel erg compact. Er wordt ook met een sugarveil mat gewerkt, ik vind het werkelijk waar een prachtig resultaat. Maar hoe je dit nu precies maakt? Daarbij komt ook dat deze matten en benodigdheden erg duur zijn (maar wel heeeel erg mooi). De recepten zijn allen voorzien van prachtige foto’s. Iets wat ik altijd heel erg fijn vind. Wat ik minder fijn vind, de meeste recepten geven niet aan voor welke hoeveelheid de ingrediënten zijn. Na mailcontact met Monica Kühne werd mij duidelijk dat ze geen duidelijke richtlijn hebben gegeven zodat iedereen lekker gaat experimenteren in de keuken. En de grootte van je koekjes maakt ook uit voor het aantal natuurlijk. Logische redenering, maar toch vind ik een richtlijn prettiger werken. Het leuke van dit boek is dat recepten die van origine vrij lastig en ingewikkeld zijn, makkelijker worden gemaakt. En wie houdt hier nu niet van?

De zusjes Kühne hebben het voor elkaar gekregen een heel erg leuk en mooi boek over dessert tables te maken. Dit maakt mij dan ook ontzettend nieuwsgierig naar hun eerste boek. Eentje die ik nog niet in mijn bezit heb maar inmiddels wel op mijn verlanglijstje heb gezet. Met dit tweede boek ben ik al heel erg blij en ik heb zin om een dessert table te gaan maken, nu nog een mooie gelegenheid zien te vinden. Oh, en die mooie taart standaards die ze in het boek gebruiken moet ik ook zien te vinden! Die zijn werkelijk prachtig maar niet te vinden in Nederland (of ik heb in mijn internet speurtochten iets gemist? Tips, anyone?).

Dit boek telt 96 pagina’s en is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Marieke schreef:

  Hoi Laura,

  Heerlijk boek is het he? Ik ben van plan om voor de Dessert-Table die ik as zaterdag ga maken een aantal recepten uit de 2 boeken te gebruiken, want Taart is ook echt een aanrader.

  Volgens mij hebben Monica & Saskya veel standaards gebruikt die je vanaf morgen in de nieuwe webshop van Marijke van Kikakeekies http://sugarsweetshop.nl/ kunt vinden.

  Leuke review heb je geschreven enne ook een aanrader voor op je wensenlijstje van boeken is Sweet Designs van Amy Atlas, is echt een super boek.

  Lieve groetjes Marieke

  1. Laura schreef:

   Hoi Marieke,

   Thanks voor die webshop, ik ga morgen gelijk kijken 🙂
   Goed om te horen dat Sweet Designs ook een aanrader is, ik vroeg het mij al af ;). Waarom wordt die wensenlijst nou nooit eens korter 😛

   Ik ben benieuwd naar je dessert table!

   Groetjes Laura

 2. Ohh wat een leuke review 🙂 Doe je ook mee aan het Foodblogevent?

  Liefs Pauline

  1. Laura schreef:

   Ik ga zeker mee doen, ik heb namelijk al een heel lekker idee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *