Review Rudolph’s Bakery

14 november 2013
0

review rudolph's bakery 1

Een beetje bakliefhebber kent natuurlijk het programma Rudolph’s Bakery van 24Kitchen. Alle recepten van Rudolph van Veen zijn nu gebundeld in het gelijknamige boek. Dit boek staat vol recepten op basis van natuurlijke ingrediënten. Stap voor stap laat hij zien hoe je zelf de makkelijkste koekjes en cakes kunt maken. Het boek zelf ziet er prachtig uit. Het is een groot boek en ook behoorlijk dik, wel 368 pagina’s. De stoffen rug met gouden letters geeft het boek net dat beetje extra. Het lijkt wel iets nieuws want meer nieuwe boeken hebben dit, ik vind het erg mooi. De kaft nodigt uit om zelf ook lekker aan de slag te gaan.

review rudolph's bakery 2

De recepten zijn opgedeeld in 8 hoofdstukken. Deze worden aangevuld met hoofdstukken als materialen, tips en eerste hulp bij bak ongelukken (EHBBO). Voordat je met deze hoofdstukken begint kun je eerst lezen over Rudolph zelf en hoe zijn carrière is begonnen. Had jij ooit gedacht dat hij vroeger een punker was? Dit en nog meer leuke anekdotes worden op een leuke manier beschreven met bijbehorende foto’s. De nuttige tips zijn daadwerkelijk heel erg nuttig. Hoe ga je bijvoorbeeld om met chocola? Dit en nog meer handige tips worden uitgebreid besproken.

review rudolph's bakery 3

Elk recept is voorzien van een fijne foto, duidelijke ingrediëntenlijst en bereidingswijze in stappen. Ook worden extra benodigde materialen genoemd en hoe lang de bereiding duurt. Dit laatste is opgesplitst in bereidingstijd, wachttijd en oventijd. Zo weet je precies hoe lang het duurt voordat je kunt smullen van jouw gekozen recept. Bij veel recepten staan ook handige tips zoals vervangende ingrediënten. Eigenlijk wordt het bakken op deze manier zo leuk en makkelijk mogelijk voor je gemaakt.

review rudolph's bakery 4

Naast dat de recepten allemaal overheerlijk klinken, zien de eindresultaten er ook nog eens fantastisch uit. Een cake met prachtige toefjes bovenop, mooi vers fruit en appelschijfjes die prachtig zijn neergelegd. Daar hou ik van. Zoals ik vaak zeg: decoreren kan ook met de ingrediënten, daar heb je niet altijd fondant of iets dergelijks voor nodig. Rudolph heeft op televisie altijd al een aanstekelijk enthousiasme en dat krijgt hij met dit boek ook voor elkaar. Ik ben heel blij dat ik dit boek aan mijn collectie bakboeken mag toevoegen en kan aan iedereen aanraden om dit ook te doen. Zeker weten dat je daar geen spijt van krijgt.

Het boek telt 368 pagina’s en is verkrijgbaar voor €34,95.

Enthousiast geworden? Koop Rudolph’s Bakery via Bol.com, daarbij help je Laura’s Bakery een beetje.

Z Liefs Laura PNG

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

26 reacties

  1. Trudy schreef:

    Ik kende hem nog niet, maar…Leuk boek, leuk review!
    Nodigt inderdaad uit tot meer.
    Bij de boekhandel te bestellen of via een website?
    Gaat Rudolph ook een review van jouw boekjes maken? Lijkt me óók leuk!
    Of samen een boek….

  2. Conny Ligtenberg schreef:

    Jaaaa geweldig mooi en fijn boek..heb het ook al even en ben er ook erg blij mee.. zoals je zegt ..het enthousiasme dat hij op tv uitstraalt ..dat gevoel krijg je ook als je het boek”leest”en gebruikt..
    Veel plezier ermee ook

    en comoplimenten voor je leuke blog!
    groetjes
    Conny

  3. Janneke schreef:

    Hier was ik inderdaad heel benieuwd naar. Ik vind het op tv ook altijd zo leuk. Dat enthousiasme van hem en de tips. Ik heb al heel wat van hem geleerd. Alleen nog niet zoveel in praktijk gebracht. Blijft meestal toch bij cake en cupcakes.
    Ik denk dat ik het toch maar op mijn verlanglijstje zet voor Sinterklaas, dan komt het vast goed 🙂
    Wel raar dat het na 1 januari duurder wordt, weet jij hoe dat kan?

    groetjes
    Janneke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Janneke,
      Hij is nu goedkoper omdat het een introductieprijs is. Je kunt hem nu dus eigenlijk met korting kopen en die is er na 1 januari niet meer.
      Liefs, Laura

      1. angenita schreef:

        waar kan je hem kopen? voor hoeveel?

        1. Laura schreef:

          Staat onderaan het artikel

  4. Kim schreef:

    Ohhhh ik wil ik wil ik wil!
    Aangezien in in het buitenland woon, is het net iets lastiger (en duurder qua verzendkosten), maar ik zal eens bij BOL kijken! Leuk review!

  5. Simone schreef:

    Staat gelukkig boven aan het lijstje van mijn vriendin die volgende week jarig is….. dat wordt weer gezellig samen bakken en in ons nu nog kleine keuken. Rond Sinterklaas krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis! En daar laten wij een deel van de keuken “bakproof” inrichten.

    Heb er zo een zin in!
    Bak groetjes
    Simone

  6. yvonneu schreef:

    Ik ben een enthousiaste rudolph’s bakery fan. Zijn recepten zijn altijd heel duidelijk en puur. Zijn boek vind ik daarom een fijne aanwinst. Dank Laura voor je leuke recensie.

    1. angenita schreef:

      het lijkt mij ook erg mooi en leuk boek voor meer inspiratie en als ik die chanel op mn tv heb kijk ik er erg graag naar vind het altijd erg leuk

  7. Maaike schreef:

    Leuke review! Het boek komt op m’n verlanglijstje.

  8. yvonne schreef:

    dit boek zou ik heeeeeel graag hebben
    is me echter te duur
    bedankt voor de recensie

  9. Patricia schreef:

    Ik heb het boek gekocht nadat ik meerdere recepten van Rudolph heb geprobeerd via de site van 24 Kitchen. Misschien vinden sommige mensen €29,95 wel duur, ik stel dan voor om gewoon lekker te beginnen op de site van 24 Kitchen. Als jullie daar eenmaal aan zijn begonnen ren je binnen de kortste keren naar de boekhandel om alsnog het boek te kopen, Rudolph staat altijd enorm te genieten in de keuken en dat gevoel neem je binnen de kortste keren van hem over, het is gewoon een verslaving!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben het helemaal met je eens! 🙂

  10. Caroline schreef:

    Die reviews van jou gaan mij handenvol geld kosten!!!

    😉

  11. Leonie schreef:

    Ik twijfel nog een beetje. Staan er dezelfde recepten in als die ook al op de website staan of zijn het allemaal nieuwe recepten?

    1. Chantal schreef:

      Daar ben ik ook wel benieuwd naar! Ik ben verslaafd aan boeken en aan bakken, maar toch laat ik kookboeken vaak liggen omdat ik dan vind dat ik die recepten op internet ook wel kan vinden en ze daar gewoon gratis zijn..

    2. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb wat recepten uit het boek opgezocht op de website en kwam die daar ook tegen. Maar ik vind dat de bereiding in het boek veel duidelijker omschreven is en dat er overal een grote mooie foto bij zit. Ik zoek zelf regelmatig op internet naar recepten maar er gaat toch niets boven een boek waar je in kan bladeren vind ik.
      Liefs, Laura

      1. Leonie schreef:

        Ok dankjewel, dan ga ik toch eerst even voor ál die andere bakboeken op mijn receptenlijstje

  12. Rebecca schreef:

    Leuke boekvorstlling, ik heb zijn show al een paar keer gezien als ik op bezoek ben in Nederland. Misschien moet ik de volgende keer maar het boek beter bekijken 🙂
    groetjes

  13. Anoeska schreef:

    Ik ben van plan deze met Kerst te vragen, heb ‘m in de Bruna zien liggen .. wat een schitterend boek!

  14. Greet De Smet schreef:

    Hallo Laura,

    Ben het ook volledig met je eens niets gaat boven een boek waar je kan in bladeren al is hetmakkelijk vooraf eens te kijken of er iets staat van recepten en dat je van veel boeken op voorhand eens kan inkijken op de pc. Zo zie je ook of hij je al dan niet aanstaat en hoef je niet meteen naar de boekhandel .
    Graag zou ik willen weten of dat het waar is dat het nieuwe dagboek van Rudolph een samenvatting is van zijn 1 ste en 2de cupcake boeken zoet en hartig? Ik heb dit ergens gelezn op de pc , doch weet niet meer waar ! Kun je me helpen met een antwoord op mijn vraag aub? Alvast bedankt !
    Liefs Greet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Greet,
      Het boek ‘Rudolph’s Bakery’ is geen samenvatting van zijn cupcakes boeken, dat is weer een ander boek. Het zijn wel recepten van de 24Kitchen website.
      Liefs, Laura

  15. De Smet Greet schreef:

    <Hallo Laura,

    Heel lief dat je me zo vlug antwoord, waarvoor dank! Dan zal ik toch het boek aanschaffen, ik vind het boek met zijn hartige cupcakes ook heel goed. Heb de laatste tijd al een paar (nogal veel eerlijk gezegd) nieuwe bakboeken aangeschaft, ja ik heb maar dat, ga nergens heen. En ik hoop dat het me lukt maar aanstaande zaterdag mag ik op een kerstmarkt staan met cupcakes en ik zal zoete en hartige maken, whoopies, lolypops, koekjes, heb al zelfgemaakte jam van mango's en dan ook jam van bananen gemaakt, superlekker om tussen de taarten te doen, en ik zal ook van die potjes verkopen. Die vindt je nergens te koop, ik moet nog enkel Lemon Curd maken, vindt ik ook altijd fris en lekker.
    Wil je tevens van harte proficiat wensen meisje, je hebt het reeds ver geschopt hé, in zo'n korte tijd, je begint al tussen de grotere namen te komen, en daar is ook jou plaats! De boekjes van taart en decoreren koop ik ook elke week, ik vind ze heel erg mooi, en leuke bruikbare geschenkjes erbij, ik spaar alles voor mijn kleindochter ook de boekjes! Doe zo verder meisje, ik ben trots zo'n vriendin te hebben, want wij kenden via FB elkaar toch al een tijdje hé!
    Met lieve bakgroetjes, vanwege Greet x

  16. marjanne van Loenen - de Jong schreef:

    Leuke site!!
    Ik ben in de ban van de boeken van Rudolph en Delia Smith.
    Ze staan op mijn verlanglijstje!

    waar ik naar zoek zijn goede en lekkere bakrecepten waarin geen suiker wordt gebruikt.
    mijn bonusdochter is allergisch voor suiker, en honing of agavesiroop kan suiker niet echt goed vervangen bij het bakken! de luchtigheid van het gebak verandert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *