Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Review: cursus PME sugarpaste module (Taart op maat)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 september 2012
in Reviews, Workshops en Cursussen
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De ‘professional sugarpaste module’ van PME staat denk ik al zo’n twee jaar op mijn lijst om te gaan volgen. In het begin had ik gewoonweg niet genoeg geld, ik was nog niet zo lang bezig met taartdecoratie en kon nog niet zomaar even 250 euro aan een cursus uitgeven. Een mooi doel om voor te sparen dacht ik zo! Toen ik het geld eenmaal bijelkaar had gespaard liep ik tegen het volgende aan: te weinig tijd. Het is nu eenmaal lastig om cursusdagen te vinden die precies vallen op dagen dat het jou uitkomt. Nu had ik eens vakantie waarin precies de vier cursusdagen vielen. Dat moest gewoon zo zijn! Ik meldde mij dan ook gelijk aan. Na lang wachten was het eindelijk zo ver en reisde ik 2,5 week geleden af naar Wormer voor de eerste cursusdag!

Na een voorstelronde kregen we uitleg over het bekleden van een board, daar konden we gelijk mee aan de slag. Met een crimper hebben we de uiteinden een leuk effect gegeven en met verf en uitstekers hebben we het bord nog wat verder opgeleukt. Hierna heb ik mijn eerste dummie ooit bekleed! Handig dat de zijkanten zo strak zijn maar lastig dat de rand toch wel heel scherp is in verband met scheuren, hoe gaan we dat oplossen dacht ik. Onze instructrice Annemiek legde alles gelukkig goed uit zodat we zonder scheuren de dummie konden bekleden. In deze dummie maakten we een inlay en we hebben een mooi effect met een natuursponsje en verf aangebracht.

Dat is uiteraard niet het enige dat we leerden. We leerden namelijk ook hoe je uitstekers op verschillende manieren kunt gebruiken, heel erg leuk! Naast het bekleden van een ronde dummie hebben we ook een vierkante dummie bekleed. Op die vierkante dummie maakten we draperieën en strikken. Ik wist niet dat je zo snel mooie draperieën en strikken kon maken! Strikken eindigden bij mij uit frustratie regelmatig weer al bal fondant, dat gebeurd mij voortaan niet meer! Er waren een aantal technieken die ik nog nooit had gebruikt, dit was ontzettend leerzaam en leuk om allemaal eens uit te voeren. Het lijkt vaak zo moeilijk terwijl dit in werkelijkheid reuze mee blijkt te vallen.

De eerste twee lessen had ik achter elkaar, na twee weken had ik de andere twee lessen ook weer achter elkaar. We kregen een klein beetje huiswerk mee: het bekleden van de kleine ronde dummie en een cake bakken voor de 3D taart en het fondant hiervoor vast kleuren (die ik later laat zien). Over fondant gesproken: we werkten in de les met drie verschillende soorten fondant. Zo kon je ook eens ervaren hoe de verschillende merken werken en waarvoor deze het fijnst werken. Zo is Wilton fondant bijvoorbeeld heel fijn om te boetseren. Ik had zelf alleen maar met Bakels en SatinIce gewerkt. Hier werkte ik ook met Funcakes en Wilton en ik ben er achter gekomen dat deze twee merken ontzettend prettig werken, ik denk zelfs dat ik overstap op Funcakes (jullie denken onderhand vast dat ik aandelen heb van Funcakes, dat is niet zo kan ik zeggen. Ik ben gewoon een hele tevreden klant).

Op de derde dag zijn we begonnen met de 3D taart waar we wederom weer een goede uitleg bij kregen. Hoe dit resultaat is geworden laat ik jullie later zien. Waar we ook mee zijn begonnen op de derde dag is het boetseren van het bruidspaar. Boetseren is iets wat ik nog nooit had gedaan, die drempel was voor mij net iets te hoog om gewoon eens te proberen. Nu ik met een goede uitleg heb leren boetseren kijk ik er naar uit om nog veel meer te gaan proberen! Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Ik had van te voren niet gedacht dat ik gewoon kon boetseren! Ik loop regelmatig even naar mijn taart om het bruidspaar (en de rest van de taart) nog even te bewonderen.

In de laatste les hebben we ook nog veel gedaan. We hebben uiteraard het bruidspaar afgemaakt maar ook een draperie van boven tot onder en rolroosjes stonden op de planning. Ook hebben we de theorie behandeld die hoort bij deze module. Dit ging over prijsberekening en wat je nu precies moet noteren wanneer klanten een taart willen bestellen bij je. Mocht je professioneel taarten willen gaan maken komt deze theorie heel goed van pas! Er zijn nog meer technieken besproken, ik heb ze door tijdgebrek niet allemaal kunnen uitvoeren maar weet nu wel hoe ik dit moet doen. Gelukkig waren het dingen die ik al eens eerder had gedaan maar met de tips en trucs gaat dit de volgende keer nog gemakkelijker.

Je begint al in de eerste les met de eindtaart waar je op beoordeeld wordt. Deze eindtaart moest drie verplichte technieken bevatten en drie technieken die jezelf mocht uitkiezen. Nu zaten deze technieken er wel al op omdat we die in de eerdere lessen al hadden gemaakt. De cursus wordt gegeven in een hele mooie ruimte. De tafel waar aan gewerkt wordt zijn ook heel prettig, ze zijn wat hoger waardoor je niet zo snel last van je rug krijgt (iets wat ik thuis nog wel eens heb). Bij aanvang van de cursus wist ik natuurlijk wel het een en ander over taartdecoratie, ik dacht dat er daarom wel wat herhaling zou zijn. Nou, die herhaling was er maar weinig, ik heb ontzettend veel tips en trucs geleerd waardoor het taarten maken voortaan nog gemakkelijker zal gaan. Of dit nu gaat om het bekleden van een taart of het maken van decoraties.

Tegen iedereen die twijfelt over het wel of niet volgen van deze cursus kan ik het volgende zeggen: DOEN! Ook aan de mensen die nog niet heel erg hebben nagedacht over het volgen van een cursus kan ik deze module aanraden. Hij is ontzettend leerzaam en goed georganiseerd. Dus: zit je te springen om meer te leren over taartdecoratie en heb je behoefte aan tips en trucs om nóg prettiger te kunnen werken? Boek dan gauw een cursus bij Taart op maat!

Wat vinden jullie van mijn resultaat?

Vorige post

Volgende post

Kaneel ballen
Verjaardags ijsjes!

Related Posts

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft
30 januari 2021
24

Vandaag...

Winactie kids bakpakket uitgelicht

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft
20 december 2020
5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te...

Kinderbakquiz uitgelicht

Doe mee aan de Kinderbakquiz!

door Laura's Bakery
30 september 2020
0

Afgelopen...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 14

  1. de Bakmadam! says:
    8 jaar geleden

    Mooie taart heb je gemaakt! Ook erg mooi geboetseerd!Ik heb zelf de PME ook gevolgd en als basis is dat inderdaad echt wel een degelijke cursus. Ben je ook van plan om de sugarflowers en de icing modules te gaan volgen? Kleine tip: plan die van de bloemetjes in ene periode dat je vééél tijd hebt, want dan moet je vééééél ‘huiswerk’ maken! Groets!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      8 jaar geleden

      Dankjewel! Ik weet nog niet zeker of ik de overige cursussen wil volgen. Vind de bloemen wel heel erg mooi maar heb daar echt nog nooit iets mee gedaan, maar misschien juist tijd om dat te doen. Icing trekt me minder, ik weet niet of ik dat zou toepassen. Maar ja, na 2 cursussen wil je die master natuurlijk 😉 Heb jij ze allemaal?

      Beantwoorden
    • de Bakmadam! says:
      8 jaar geleden

      ja, ik heb ze alledrie. Ik kende ook niks van die icing en bloemen voor ik er aan begon. ‘k Heb eerst de bloemen gedaan, en dat was veruit de “ergste” (lees: de moeilijkste, duurste (om al die uitstekers te kopen) en meeste werk). Maar inderdaad: die master is wel plezant 🙂

      Beantwoorden
  2. Dreaming of Cakes says:
    8 jaar geleden

    Wat een mooie taart heb je gemaakt, ik heb zelf mijn Master en ik ben echt super blij dat ik deze cursus heb gedaan, je leert er erg veel. En de andere zijn ook erg leuk om te doen succes ermee

    groetjes Esther
    http://dreamingofcakes.blogspot.nl/

    Beantwoorden
    • Laura says:
      8 jaar geleden

      Dankjewel! Gebruik je de icing technieken vaak?

      Beantwoorden
    • Dreaming of Cakes says:
      8 jaar geleden

      Ik gebruik Royal icing met het versieren van koekjes, het is wel de moeilijkste van alle drie

      Beantwoorden
  3. Joke says:
    8 jaar geleden

    Prachtige taart heb je gemaakt en zo leuk dat het zo leerzaam voor je was. Ik kijk uit naar je volgende boetseersels 😉

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
    • Laura says:
      8 jaar geleden

      dankjewel mam!

      Beantwoorden
  4. Imke Vorselman says:
    8 jaar geleden

    PRACHTIG! en gefeliciteerd!

    Beantwoorden
  5. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Sodeju, dat is Kunst met de grote K !!!!!!
    Schitterend gewoonweg. ’t Is dat ik al lang getrouwd ben maar als ik nog moest trouwen stond ik morgenochtend al bij je op de stoep
    met een bestelling. Fijn ook dat ze het onderwerp “prijsberekening” hebben besproken. Het is denk ik heel prettig om richtlijnen te hebben.
    En de cursus mag dan duur zijn maar uiteindelijk zei je Opa (R)
    altijd dat studeren/leren de beste investering is!!!!!!
    Way to go!!!!!!!
    Liefs,
    MrsPollifax

    Beantwoorden
  6. Anke says:
    8 jaar geleden

    Tot hiertoe ben ik ook maar een “doe het zelf” madame, maar ik ga nu toch ook rondkijken voor zo een cursus. Je hebt gewoonweg een schitterende taart gemaakt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      8 jaar geleden

      Ik kan je zo’n cursus zeker aanraden. Ik was zelf ook altijd heel erg van ‘ik zoek het zelf wel uit hoe dit moet’. Deze cursus was gewoon ontzettend leerzaam en ook nog eens heel erg gezellig!

      Beantwoorden
  7. Wilhelma says:
    7 jaar geleden

    Hoi, Kan je me misschien wat meer onfo over de cursus zelf geven? Of een lijstje met dingen die je nog elf aan moet schaffen ? (ps. Zit er een leeftijdslimiet aan?) Groetjes .

    (wilhelmavdb@kliksafe.nl)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Wilhelmina,
      Voor dit soort vragen kun je het best contact op nemen met een bedrijf dat deze cursussen geeft, dit wil nog wel eens verschillen namelijk.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Verjaardags ijsjes!

Verjaardags ijsjes!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-0

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan