Atelier Confiserie

Gepost: 12 maart 2015 Laatst bewerkt: 3 juni 2023
0

atelier confiserie

Ik ben een ongelooflijke zoetekauw, maar een snoeptrommel hebben wij thuis niet. Geen potten met lolly’s, winegums en andere snoepjes dus. Al zou daar binnenkort zomaar eens verandering in kunnen komen. Wat nou als je je snoepgoed zelf maakt? In het boek Atelier Confiserie staan talloze recepten om zelf een snoeptrommel te kunnen vullen. Engelse drop misschien, of ga je toch liever voor lekkere karamel snoepjes?

atelier confiserie

Een boek over snoep dus. Super tof vind ik dat! De inhoudsopgave maakt mij nog enthousiaster als ik zie wat voor soorten snoepgoed in het boek zijn opgenomen. Over 13 hoofdstukken zijn de volgende zoetigheden verdeeld: snoep & lolly’s, toffees, karamels, fondant, borstplaat, drop, vruchtenblokjes, fruitjellies, marshmallows, nougat, Turks fruit, fudge, ganaches, truffels, chocoladerepen, marsepein, meringues, nougatine, babbelaars en overig snoepgoed. Wauw. Dat is heel wat! Op naar de recepten.

atelier confiserie

Het boek begint met een inleiding op het zelf maken van snoep. Welke ingrediënten heb je nodig en welk keukengerei mag er niet ontbreken. Daarna direct door naar het eerste hoofdstuk; snoep en lolly’s. Voordat je aan een hoofdstuk begint zie je eerst staan welk stadium suikerstroop hierbij hoort, gevolgd door de recepten in het hoofdstuk. Zo is het eerste hoofdstuk het stadium ‘harde kraak’. Met stap voor stap foto’s en uitleg kun je zelf de siroop maken, zelfs zonder suiker thermometer. Dan kun je dit daarna toepassen op de recepten in het hoofdstuk.

De recepten zijn allen duidelijk uitgeschreven. Naast de ingrediënten en de receptuur, wordt ook vermeld welk keukengerei je nodig hebt. Misschien nog wel belangrijker zijn de tijdsaanduidingen. De voorbereidingstijd, kooktijd en rusttijd staan allen vermeld. Vooral de rusttijd is belangrijk om rekening mee te houden. Sommige recepten hebben wel twee dagen rust nodig. Dan hoef je ’s ochtends dus niet te beginnen om ‘s middags wat snoepjes uit te delen aan de visite.

atelier confiserie

Qua materialen heb je niet hele speciale of ingewikkelde dingen nodig. Een suikerthermometer zou ik zeker aanschaffen, die is onmisbaar. Verder worden soms nog wel speciale vormpjes gebruikt, maar mocht je deze niet hebben zijn ze vrij gemakkelijk aan te passen op vormpjes die je wel in huis hebt.

Je zult je misschien afvragen aan wat voor soort snoepjes je nou moet denken. Er staan veel herkenbare snoepjes in het boek. Wat dacht je van de suikerschelpjes die je als kind leeg likte, toffees, borstplaat, dropjojo’s, Engelse drop of chocolade zoenen. Superleuk dat je dat nu zelf kunt maken! Maar ook andere zoete lekkernijen zijn vertegenwoordigd. Ik word persoonlijk erg blij van de verschillende recepten voor nougat, fudge, marshmallows, winegum achtige snoepjes en lolly’s.

In het hoofdstuk met chocola komen naast de heerlijke recepten ook allerlei verschillende bewerkingsmethodes aan bod; tableren, entmethode, mouleren en enroberen. Deze methodes zijn voorzien van duidelijke stap voor stap foto’s.

atelier confiserie

Wat vind ik van het boek?

Atelier Confiserie is weer eens een compleet ander bakboek dan we gewend zijn. Wat nou cakes en koekjes? Snoepgoed wordt er gemaakt! Iets waar de meeste bakliefhebbers en zoetekauwen niet over nadenken, maar ook snoep is dus prima zelf te maken. Naast dat ik enthousiast ben over het concept, zijn ook de recepten heel duidelijk uitgewerkt. Als je de recepten zo leest lijkt het helemaal niet zo moeilijk meer. Elk recept is voorzien van een prachtige foto die je doet watertanden.

Ik ben enthousiast en ga er snel mee aan de slag. Ik twijfel alleen nog wat ik als eerst ga maken, waarschijnlijk nougat of winegums.

Dit boek telt 252 pagina’s en is momenteel hier verkrijgbaar voor €10,70.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Emily van Kampen schreef:

  Wat een leuk boek lijkt me! Ik ben ook niet echt een snoepjes eter, maar dingen als nougat of marshmallows lijken me wel heel leuk om zelf te kunnen maken.

 2. Hanneke Karté schreef:

  Wat lijkt dit mij een leuk boek, zelf lijken de chocolade en nougatrecepten mij heel leuk én lekker, maar de rest van het boek wordt mijn gezin/familie en vrienden denk ik heel blij van. Ga ik zeker aanschaffen!
  Bedankt voor de leuke review!

 3. ohladybake schreef:

  toffe review en leuk om dit te ontdekken.
  hier ook grote zoetekauwen in huis.
  super leuk!

 4. Anita schreef:

  Kon de verleiding niet weerstaan heb gelijk op je link om te bestellen geklikt!morgen in the house

  1. Laura's Bakery schreef:

   Daar zul je geen spijt van krijgen 😉 Ben benieuwd wat je als eerst gaat maken!

 5. Margot schreef:

  Nu heb ik helemaal zin in iets lekkers terwijl ik eigenlijk gewoon moet gaan koken 😉

 6. Joke Kieft-Reijken schreef:

  Wat een ontzettend leuk boek. Ik zal zelf niet zo snel snoepjes maken maar enig om te zien dat het wel allemaal te doen is.

  Liefs, Mam ♥

 7. Marja schreef:

  Het lijkt me een ontzettend gaaf boek! Maar niet voor mij weggelegd, helaas. Ten eerste kan ik het me niet veroorloven en ten tweede ben ik diabeet. En ik denk dat er in het snoep een ongelooflijke hoeveelheid suiker zit! Nu mag ik best zo nu en dan wat snoepen, maar als je het zelf maakt, maak je meestal meer dan dat je normaal zou kopen! 5 snoepjes maken is ook niet leuk! Jammer eigenlijk. Nou ja….ook aan dit soort dingen raak ik helaas gewend. Dat ik het me niet kan veroorloven en dat het te zoet voor mij is.
  Fijn weekend Laura. 🙂

 8. Janneke schreef:

  Wow wat lijkt me dit een geweldig boek

 9. Alicia schreef:

  heei

  ik ga hem binnenkort kopen ben benieuwd
  ik heb gezien dat je naar Haarlem en Amsterdam bent geweest zou je ook naar Rotterdam kunnen gaan of naar een andere plaats om alle bakkerijen in te lopen

  veel bakplezier

  1. Laura's Bakery schreef:

   Als ik daar een keer een dagje ben zal ik zeker wat zoete winkeltjes opzoeken 😉

 10. Alicia schreef:

  en hoe doe je een foto bij een reactie ik bedoel naast je naam hihi 🙂

  1. Laura's Bakery schreef:

   Daar heb je een wordpress account voor nodig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *