Review Brand New Cake haverkoeken + favorieten

0

brand new cake 1a

Het is alweer even geleden dat er een review van een bakmix online stond, dus toen Bouwhuis vroeg of ik hun nieuwe mix voor haverkoeken wilde proberen leek mij dat een leuk idee voor het blog. De bakmix komt uit hun eigen lijn met producten – Brand New Cake-, die veel breder is dan alleen maar bakmixen. Of je nu graag bakt of vooral je baksels wilt decoreren, er zit voor iedereen wat bij. Fondant in alle kleuren van de regenboog, kleurstoffen, spuitmondjes, bakmixen en nog veel meer bakproducten. Er zijn zelfs spuitmondjes waarmee je door één keer in de spuitzak te knijpen een mooie bloem hebt. Een uitgebreid assortiment dus. Ik zal je straks mijn favorieten laten zien, maar nu eerst door naar de haverkoeken!

Haverkoeken mix

De koekjesmix zit in een zak van 800 gram, hier voeg je zelf nog 200 gram boter en 2 eieren aan toe. Op dat punt moet je even opletten, want het tweede ei voeg je ongeveer voor de helft toe, de rest gebruik je om de koeken mee te bestrijken. Ik mixte het deeg met de handmixer en dat was zo gepiept, met de hand kneedde ik het tot een bal en het kon de koelkast in om een uurtje te rusten.

De beschrijving zegt dat je het deeg moet uitrollen en dat je vervolgens met een uitsteker de koeken kunt uitsteken. Zelf maakte ik balletjes die ik op de bakplaat wat platter drukte, dat werkt ook heel goed. Het deeg verdeelde ik in drie delen zodat ik wat variaties kon maken. Naast gewone haverkoeken maakte ik ook koeken met stukjes chocola en een aantal met noten erdoor. Omdat de mix een fijne basis is, kun je er heel goed mee variëren door simpelweg wat extra’s toe te voegen.

brand new cake 2a

Na het bestrijken met ei konden ze de oven in, je bakt ze in 18-20 minuten op 180 graden. Ik kon er zelf 26 koeken mee maken. Resultaat? Heerlijke stevige koeken die echt heel erg lekker zijn. Ik betrap mij erop regelmatig een koekje uit de trommel te grijpen.

Tijd voor nog wat andere favoriete producten die Brand New Cake ook in het assortiment heeft. Sommigen zijn om te decoreren, maar ik heb er ook een aantal die naar mijn mening bij bakkers niet in het keukenkastje mogen ontbreken.

brand new cake 6a

Fondant

Ik gebruik de laatste tijd niet meer heel vaak fondant voor projecten, als ik het dan toch nodig heb vind ik de kleine verpakkingen fijn om te gebruiken. Bouwhuis heeft ontzettend veel verschillende kleuren in het assortiment, dus daar kan ik prima mee uit de voeten. Ik kwam er laatst achter dat ze ook verschillende smaken hebben. De gewone normale en eentje met vanille-room smaak. Daar was ik benieuwd naar en heb natuurlijk geproefd! Ik ben geen grote fan van de smaak van fondant, het is gewoon heel erg zoet. Niet dat het vies is, maar bij gedecoreerde taarten vind ik het wel heel overheersend. Ik wilde graag de fondant met vanilleroom proeven en ik was blij verrast. Nog steeds zoet natuurlijk, daar ontkom je niet aan, maar er zit een fijne vanillesmaak aan wat het echt veel lekkerder maakt. Ook viel het mij op dat deze fondant iets soepeler is wat bij het verwerken prettig is.

brand new cake 3a

Sprinkles

Ik heb een lichtelijke sprinkle verslaving. Als ik ergens potjes met deze eetbare confetti zie kan ik ze maar moeilijk laten staan. Toch heb ik een paar favorieten die ik vaak gebruik, onder andere kleine hartjes in het wit, roze en rood. Het potje dat ik ook jaren geleden kocht is nergens meer te vinden, maar bij Bouwhuis vond ik er eentje die bijna hetzelfde is. Ik ben heel erg blij nu eindelijk een goede vervanger te hebben gevonden, vooral omdat jullie ook altijd zo enthousiast worden van de hartjes sprinkles.

Parelsuiker

Laatst heb ik mij suf gezocht naar parelsuiker, ik heb er namelijk wat leuke recept ideetjes voor. Uiteindelijk vond ik het op een markt en bedacht mij later dat het niet handig is er recepten mee te maken als jullie het vervolgens nergens kunnen vinden. Je zult dus wel begrijpen hoe blij ik was toen ik het uiteindelijk gewoon in de webshop van Bouwhuis zag staan!

brand new cake 5a

Kleurstoffen

In de loop der jaren heb ik een flinke verzameling kleurstoffen opgebouwd. Ik heb mijn bak laatst eens opgeruimd en kon flink wat potjes weggooien. Ze waren uitgedroogd of juist heel dun geworden, tijd voor vervanging. Bouwhuis heeft verschillende soorten kleurstoffen, de handige potjes in alle kleuren van de regenboog, maar ook in poedervorm en zelfs in een spuitbus.

De gel kleurstof uit het potje gebruik ik graag voor het kleuren van fondant, maar ook voor deeg en beslag. De poederkleurstoffen kun je goed gebruiken om meringue te kleuren, maar je kunt het ook met een kwastje aanbrengen op fondant decoraties of zelfs op chocolade. De spuitbusjes zijn ook ideaal, dan heb je grote oppervlakken in no-time gekleurd. Deze spuitbus is parelmoer, de originele kleur blijft zichtbaar, maar krijgt het wel een hele mooie parelmoer glans. Er is ook nog goud en zilver. Die heb ik in het verleden wel eens gebruikt om veel zilveren decoraties snel te kleuren, maar ook om een taart in het geheel zilver te maken.

brand new cake 4a

Baking soda

Aan iedereen die graag een kleine handzame verpakking met baking soda zoekt: bestel hem hier bij Bouwhuis. De verpakking gaat lang mee en is stukken goedkoper dan de zakjes die je tegenwoordig ook in de supermarkt vindt. Ik gebruik baking soda vaak en ik krijg er ontzettend veel vragen over. Vooral waar het gekocht kan worden. Hier dus! (bestel dan gelijk een flesje vanille extract mee, die vraag krijg ik ook veel 😉 )

Dit artikel is een samenwerking met Bouwhuis, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

 1. Trudy schreef:

  Ohh, haverkoekjes zijn zo lekker!!
  Ben geen grote bakster maar dit lijkt me heerlijk.
  Ga ik zeker proberen, lekker makkelijk ook!

  Dit zal wel een lekenvraag zijn, maar….
  als je 800 gram mix hebt en 200 gram boter, heb je dan een kilo koek?

  1. Laura schreef:

   Ik tel het aantal koekjes nooit in gewicht, heb er daarom het aantal bij gezet 😛 Maar je kunt natuurlijk altijd ook de helft van de mix gebruiken, maak je de rest een andere keer.

 2. ingrid lans schreef:

  klinkt allemaal heel leuk, vooral die spray met glans, jammer dat die bruidstaart net klaar is… voor zoiets is het ook leuk.
  ik ben ook strooisel verslaafd heb ook onlangs mijn voorraad uitgezocht..bizar.
  wordt tijd dat ik kleinzoons krijg. want ik heb 2 (bijna 3 ) kleindochters, dus mijn voorraad roze gaat wel op, mmar ik koop ook vaak een blauwe variant… en toen ik die dus laatst op een rij zette was het echt veel… gelukkig blijft het lang goed, alleen dat fondant enzo wordt toch wel snel wat minder goed te gebruiken.
  is het alleen via een webshop te bestellen ? of ook in winkels verkrijgbaar, want vaak zit je dan toch ook met bezorgkosten. bij jumbo hebben ze trouwens bij ons ook bakingsoda in doosjes en is ook niet duur.

  1. Laura schreef:

   Ik heb zo een keer een taart voor een 25 jarig huwelijk heel snel zilver kunnen spuiten, ideaal! Er zijn wel wat winkels waar het merk ook te krijgen is, bij Bouwhuis kun je vragen of er in winkel in de buurt is. Anders wel via de webshop inderdaad.

 3. Maaike schreef:

  Oooh nu krijg ik helemaal zin in havermoutkoeken, ze zien er echt lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *