Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Review: Baking cups

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 augustus 2011
in Materialen, Reviews
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik ben gek op leuke baking cups, ze maken je cupcakes helemaal af. Tegenwoordig kun je je lol op met alle leuke kleurtjes en printjes. Sommigen zien er in de verpakking alleen heel erg leuk uit maar eenmaal gebakken zie je maar weinig terug van je ó zo leuke baking cup. De kwaliteit van de verschillende merken ligt ver uit elkaar. Daarom deze test om het verschil goed te kunnen laten zien. Belangrijk is de dikte van het papier, de kleur blijft beter behouden als het papiertje van zware kwaliteit is en er kleurvaste inkten zijn gebruikt. De prijs is erbij vermeld maar neem ik niet mee in de weging voor de cijfers omdat het mij hier vooral om het resultaat gaat. Daarnaast vind ik het niet erg om iets meer te betalen voor een mooier resultaat.

Merk: Albert Heijn

Prijs:  €0,04 per stuk (€1,89 voor 48 stuks)

Tijdens een rondje boodschappen doen kwam ik deze tegen, volgens de verpakking een zware kwaliteit papier dus het proberen waard dacht ik zo. En wat een goede keuze is dit geweest, het resultaat is echt super en had ik totaal niet verwacht. De kleur is nauwelijks veranderd nadat de cupcakes uit de oven kwamen, ze hebben geen vet opgenomen en de papiertjes lieten niet los. Helaas is dit het enige printje dat ze hebben bij Albert Heijn, dus ik zou zeggen: ‘Albert Heijn, kom maar op met meer soorten!’.

Cijfer: 9

Merk: Squires Kitchen

Prijs: €0,09 per stuk (€3,25 voor 36 stuks)

Ook deze baking cups zijn van een zware kwaliteit, en dat is te zien. De kleur blijft hetzelfde, of het nu op een stapeltje, los of uit de oven is. Het papier neemt nauwelijks vet op, zo krijg je dus ook geen vlekjes op het papier. Dit merk heeft wel meerdere soorten printjes voor hun baking cups maar is niet overal verkrijgbaar.

Cijfer: 9

Merk: House of Marie

Prijs: €0,07 per stuk (€3.25 voor 50 stuks)

Dit merk zie je tegenwoordig op steeds meer plaatsen verschijnen in de meest leuke kleurtjes. Ook printjes hebben ze volop. In mijn collectie heb ik dan ook steeds meer soorten van dit merk. Het papier is van een stevige kwaliteit, al is het iets minder dan bovenstaande 2 papiertjes. Je ziet dat een losse baking cup wat meer doorschijnt en dat de gebakken cupcake het papiertje een iets andere kleur geeft. Het verschilt echter maar weinig en het stoort niet, een enkele keer zie je wat lichte vetvlekjes op het papiertje. Eerlijk is eerlijk, je moet het dan wel echt goed bekijken.

Cijfer: 8,5

Merk: Vestli House

Prijs: €0,25 per stuk (€4,95 voor 20 stuks)

Vestli House is het duurste merk dat ik ken op het gebied van baking cups. Deze Zweedse fabrikant heeft echter wel hele leuke printjes in verschillende maten (S, M, L) waarvan ik eigenlijk alleen maar de medium variant gebruik. Voor de hoge prijs vind ik echter dat de kwaliteit veel beter kan. De papiertjes zijn vrij dun, kijk maar naar het verschil zodra je één papiertje van de stapel afhaalt. Eenmaal gebakken schijnen de lichte stukjes behoorlijk door, bij dit printje is het gelukkig niet storend. Ook heb ik bij dit merk al verschillende keren gehad dat de papiertjes gaan doorschijnen.

Cijfer: 7

Merk: Cook&Co

Prijs: €0,04 per stuk (€1,99 voor 48 stuks)

Cook&Co is haar collectie op het gebied van taartdecoratie flink aan het uitbreiden, ook hebben zij baking cups van eigen merk al is dit maar één soort. Toch ben ik heel tevreden over dit merk, papier is van vrij stevige kwaliteit. Het wit blijft na het bakken ook mooi wit al neemt het iets meer vet op waardoor je wat vlekjes krijgt.

Cijfer: 7

Merk: Wilton

Prijs: €0.03 per stuk (€2.25 voor 75 stuks)

Wilton is denk ik wel het meest bekende merk dat artikelen levert voor taartdecoratie. Veel spullen zijn kwalitatief hartstikke goed van hen maar bij de baking cups laten ze toch een behoorlijke steek vallen. De printjes zijn hartstikke leuk maar het papier is zo dun dat het ontzettend gaat doorschijnen en het neemt veel vet op. De figuurtjes blijf je wel zien maar de kleuren veranderen flink. Ik denk dat dit hele leuke papiertjes zijn voor lekkere cupcakes met toeven maar voor het mooie zou ik deze toch afraden.

Cijfer: 5,5

Merk: Hema

Prijs: €0,01 per stuk (€2,25 voor 200 stuks)

‘Goedkoop is duurkoop’ is iets wat helemaal klopt bij deze laatste twee merken.  Op de foto is het lastig te zien maar Hema maakt zijn papiertjes veel lager waardoor je cupcakes een stuk kleiner zijn. Als je het vergelijk met bijvoorbeeld House of Marie zijn ze zo één centimeter lager. De printjes zijn erg leuk maar de kwaliteit van het papier is ontzettend laag. Het is zo licht dat de papiertjes flink doorschijnen en veel vet opnemen wat er zelfs doorheen lekt.

Cijfer: 4

Merk: Xenos

Prijs: €0,01 per stuk (€1,- voor 90 stuks)

Je ziet het verschil al zodra je één papiertje van de stapel af haalt. Het schijnt heel erg door. Zodra de cupcake gebakken is zie je helemaal niks meer terug van de gele kleur. Dit komt doordat het een hele lichte papiersoort is. Erg jammer want het voegt weinig toe aan een mooie gedecoreerde cupcake. Ook neemt het papiertje erg veel vet op waardoor het nog meer gaat doorschijnen. De rode variant blijft zijn kleur overigens wel beter behouden.

Cijfer: 3

Hebben jullie een favoriet merk?

Vorige post

Volgende post

65 met toblerone en appel-kaneel
Review: De oude bakkerij

Related Posts

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft
30 januari 2021
24

Vandaag...

Winactie kids bakpakket uitgelicht

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft
20 december 2020
5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te...

Kinderbakquiz uitgelicht

Doe mee aan de Kinderbakquiz!

door Laura's Bakery
30 september 2020
0

Afgelopen...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 32

  1. His says:
    10 jaar geleden

    De enige die ik mis in je rijtje zijn de supermarkt Dr Oetkerpapiertjes… Daar heb ik zelf wisselende ervaringen mee. Maar ik ben blij dat jij ze allemaal hebt uitgeprobeerd! Die van de AH had ik nl laten liggen, in de veronderstelling dat ze door zouden gaan schijnen, maar nu spring ik toch maar op m’n fietsje! Op naar Albert Heijn!

    Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer says:
    10 jaar geleden

    Ik had inderdaad ook goede ervaringen met die van AH!

    Beantwoorden
  3. Anonymous says:
    10 jaar geleden

    Hoi Lady,

    Zo dametje, jij hebt mij even een stuk wijzer gemaakt! Eerlijk gezegd let ik nooit zo op het vetvrije en dikke papier. Ik koop ze bij Blokker of de Plus. De consumentenbond zal denk ik ook dolblij zijn met jouw vergelijkend warenonderzoek! Weet je welke ik mis in de rij? De siliconen cups. Ik heb al een paar maal overwogen ze te kopen, maar ze gaan dan per 4 stuks en zijn vrij prijzig.
    Trouwens is het een idee om ook eens de siliconen
    bakspullen onder de loep te nemen? Ik heb er amper ervaring mee, moet je dikke of dunne silicone hebben, krijg je het er makkelijk uit, moet het ingevet worden, etc. etc.
    MrsP.

    Beantwoorden
    • René says:
      2 jaar geleden

      In de handleiding van mijn Bosch oven wordt het gebruik van siliconen bakvormen afgeraden. Het gebruik ervan kan een sensor in de oven beschadigingen.

      Beantwoorden
  4. Het Thuisproject says:
    10 jaar geleden

    Ik gebruik enkel de siliconen cups. Ze zijn fantastisch! Ik heb die van mij vrij goedkoop ergens per zes opgepikt (misschien een tijdelijke actie bij Aldi of Liddl of zo, kan het mij niet herinneren). Maar zelfs de iets duurdere bij Blokker zou ik kopen, het is echt de moeite als je regelmatig cupcakes bakt.
    De voordelen:
    * Schijnt helemaal niet door ;).
    * vrolijke kleurtjes (ik heb er gele, groene, rode en blauwe). Je kan afhankelijk van het thema één van de kleuren gebruiken of allemaal. Als je ze graag helemaal in een thema wil, kan je er een cupcakewrapper rond doen, templates genoeg te vinden op internet.
    * Herbruikbaar dus op termijn spaar je ermee uit + geen afval.
    * Voor mij het allerbelangrijkste: Je hebt geen muffinvorm nodig en je kan ze dichter bij elkaar zetten zodat er meer tegelijk in de oven kunnen.

    Beantwoorden
  5. Het Thuisproject says:
    10 jaar geleden

    Je ziet de siliconencups hier in gebruik, weliswaar met muffins en voor ik de truuk met de ijsschep kende om mijn cupcakes allemaal even groot te krijgen ;).

    Beantwoorden
  6. Joke says:
    10 jaar geleden

    Leuk en leerzaam deze test van je Lau. Dank je wel daarvoor en inderdaad zie je maar weer, goedkoop is duurkoop.
    Siliconen cups zijn natuurlijk wel leuk en kleurvast maar is niet handig als je een grote opdracht krijgt van iemand. Dat is meer voor als je voor thuis bakt lijkt mij.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  7. Anneke says:
    10 jaar geleden

    Hoi Laura, ikzelf heb ook een paar siliconencups dat vind ik ook hartstikke handig! Maar voor mijn verjaardagcupcake’s had ik de papiertjes van Wilton en die werden inderdaad doorzichtig na het bakken 🙂 En omdat ik een tijdje geleden vergeten was cups in huis te halen ben ik snel naar de hema gegaan! Maar die zijn inderdaad niet zo best! Bedankt voor deze tips! Ik ga zeker die van AH halen 😉
    Groetjes Anneke

    Beantwoorden
  8. Nicole says:
    10 jaar geleden

    Ik ben ook niet zo tevreden over de cups van Wilton. Dezelfde ervaring als die jij beschrijft.
    En de cups van dr. Oetker, laten altijd los bij mij. Dat ziet er dan zo rommelig uit.

    Beantwoorden
  9. HandmadebyHelen says:
    10 jaar geleden

    De rode papiertjes van de Xenos vind ik toch wel erg fijn, ze blijven beter qua kleur dan de groenen en de gele cups (al ligt het er bij mij ook aan wat voor cupcakes ik bak)

    Ik ben erg blij met deze post, was zelf ook op zoek naar leuke variaties op baking cups.
    Ben erg benieuwd naar de kwaliteit van Dille Kamille, dus die ga ik binnenkort eens testen denk ik.

    Beantwoorden
  10. Laura says:
    10 jaar geleden

    Bedankt voor al jullie reacties!

    Die van dr. Oetker heb ik uit de rij gelaten omdat ik die nooit meer gebruik, de papiertjes laten los bij mij en ik vind het vervelend dat de kleuren in de verpakking altijd verschillen.

    Over de siliconen vormpjes, ze schijnen inderdaad niet door maar ik vind ze zeker niet ideaal. Ze zijn veel wijder wat niet te corrigeren is, papieren zijn veel minder wijd wat ik mooier vind. Ook hebben de siliconen geen leuke printjes en met verjaardagen en opdrachten vind ik papieren toch echt vele malen makkelijker. Dus nee, voor mij geen siliconen vormpjes.

    Beantwoorden
  11. Dzoli says:
    10 jaar geleden

    Ja de helft ban de cupcake is d ecup dus hoe leuker hoe beter.En er zijn er heel wat van:))

    Beantwoorden
  12. Uit Pauline's keuken says:
    10 jaar geleden

    Leuk Laura, goed om te weten van de AH! Die neem ik ook mee. Ik kan nog aan je rijtje toevoegen: Culpitt, super goede dikke papiertjes, allen wel iets groter dan gemiddeld. En Dille en Kamille, leuke prints, helaas wel vet doorlaten!

    Liefs Pauline

    Beantwoorden
  13. Esther says:
    10 jaar geleden

    Super dat je zo’n test hebt gedaan.. Het was mij ook al opgevallen dat die van Wilton niet zo best waren.
    Jammer dat die van Hema ook niet zo mooi zijn, heb er laatst een setje meegenomen maar thuis gebruik zijn ze goed maar voor iemand anders zou ik dus toch wel een van de mooiere gaan.

    Beantwoorden
  14. cakeje van eigen deeg says:
    10 jaar geleden

    leuke post! herken er veel in, vooral de slechte kwaliteit van de hema…

    ik werk het liefst met cupcake liners die ik meeneem uit de VS (sla redelijk veel in daar). de kwaliteit ligt vaak hoger dan de producten op de nederlandse markt, maar ik haal ze dan ook wel bij bakwinkels daar en idd geen wilton (niet zo’n fan van qua baking cups). ik let tegenwoordig ook enorm op dikte en stevigheid (en hoogte, iets waar de hema idd de plank mee misslaat).

    Beantwoorden
  15. Astrids Atelier says:
    10 jaar geleden

    Wat fijn dat je deze moeite hebt genomen! Ik vond Dr.Oetker ook niks… ik heb ze ook nog van IKEA en die zijn wat mij betref redelijk, ook qua model zijn deze wat smaller en hoger dan de ‘goedkope’ merken die jij hebt genoemd. Uit je test blijkt toch wel weer dat ‘duur’ meestal wel beter is… Ik heb zelf ook een siliconen cupcake/muffin vorm van Tupperware (per 12 mini’s en per 7 in de normale maat)waar ik de cakejes dan in bak en ze dan na het bakken in een papiertje zet. Bevalt mijook prima. Groetjes Astrid

    Beantwoorden
  16. Joyce says:
    9 jaar geleden

    Ik haal zojuist mijn superduperchocolatecupcakes uit de oven en zag weer enorm verschil in naar wat ik dacht garing, de kleinere, dunnere papiertjes leken aan de onderkant een stuk kleffer. Toch maar even internet op en hoppa, bij jouw verslag zie ik meteen ‘het probleem’. Mijn ‘kleffere’ cupcakes zitten in hema-papiertjes! Ga ik niet meer gebruiken dus!

    Beantwoorden
  17. Gertrude says:
    9 jaar geleden

    hoi laura,

    schiet me ineens weer te binnen
    ik heb pas een siliconen cupcakevorm gekocht.
    ik wilde heel leuk cupcakes gaan bakken en toen kwam ik erachter dat de cups te klein warenze gaan dus helemaal verbobbelen. ik gebruik wel een goed merk cupcakevormpjes!heb jij dat probleem ook en weet je daar een oplossing voor?

    groetjes

    Beantwoorden
  18. Het Thuisproject says:
    9 jaar geleden

    @ Gertrude: Misschien kan je de cupcakevorm goed invetten en ze zonder bakken. Dan kan je ze daarna elk in een cupcakepapiertje doen.

    Beantwoorden
  19. Laura says:
    9 jaar geleden

    @ gertrude, ik bak zelf altijd in een metalen bakpan. Voor mijn gevoel zijn de siliconen te ‘recht’ in verhouding met de papiertjes waardoor ze gaan frummelen. Ik zou ze persoonlijk niet eerst bakken en daarna in het vormpje zetten. Dan is het papiertje los en staat open, ik vind dat niet mooi bij het decoreren van cupcakes.

    Beantwoorden
  20. marieke says:
    9 jaar geleden

    he hallo

    kwam door wat google werk op je blog terecht. erg leuke dingen gezien!
    Maar hoe krijg je je cupcakes zo plat!
    je kan een plank er op leggen na het bakken of afsnijden maar dat wordt toch nooit zo mooi bij mij. bij jouw sluiten ze zo mooi aan op het papier en die zijn niet afgesneden.

    Ik hoor graag je tips en trics (als je dat niet vervelend vindt?)

    gr
    marieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Hoi marieke, in de volgende post lees je hoe ik mijn cupcakes bak: http://laurasbakery.blogspot.com/2011/01/how-to-cupcakes-bakken.html

      Beantwoorden
  21. Marije says:
    7 jaar geleden

    Wow leuk om het zo eens te zien en te lezen!
    Ik heb pas bij de ah cupcake papiertjes gekocht en was daar ook zo verbaast over.
    Tijdens feestdagen enz hebben ze nog wel eens andere printjes, dus dat is zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

    Beantwoorden
  22. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Hallo, ik wil gehaktmuffins bakken in de oven. Zijn papierenbakingcups bestand tegen een hete oven 250 graden ( half uur)? Ik hoor graag je reactie,
    Mvg Lianne

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, daar kunnen ze tegen.

      Beantwoorden
  23. Irene says:
    3 jaar geleden

    Hallo
    Ik heb mini appeltaartjes gemaakt in AH muffinvormpjes maar het blijft erg plakken in de vormpjes. Dat is niet prettig eten. Je hoeft ze toch niet in te vetten??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je hoeft de vormpjes inderdaad niet in te vetten, maar bij sommige vormpjes (en recepten) blijft het meer plakken dan bij de ander.

      Beantwoorden
  24. Lizanne says:
    2 jaar geleden

    waar zijn die van vestli house te koop? ben namelijk op zoek naar grote cupcake cups . mvg lizanne

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik kocht ze zelf bij online taartdecoratieshops

      Beantwoorden
  25. Nathalie says:
    5 maanden geleden

    Hey Laura,

    Ik gebruik de cupcake cups van house of Marie. De cups lossen na het bakken van de cupcake 😢

    Enig idee hoe dit komt ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Oei nee! Ik zou het merk/de producent er even over mailen als ik jou was.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=60c38e2eb2378d0c5352b6613ec0a756&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-frx5-1.cdninstagram.com&oh=f70585178b54f2308760bf4fd339e3b7&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Review: De oude bakkerij

Review: De oude bakkerij

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-1

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-5

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan