Review À La Mère De Famille

12 november 2013
0

review a la mere de famille 1

À la mère de famille is naast een prachtig receptenboek ook nog eens een boek waarin de geschiedenis van de gelijknamige winkel in Parijs aan bod komt. De cover valt gelijk op, deze lijkt tot leven te komen door het gebruikte reliëf en de verschillende structuren. Daarnaast is het helemaal in de stijl van de winkel, google maar eens op deze naam. Dan zul je zien dat de gevel van de winkel en de kaft van het boek bijna hetzelfde zijn. Door het hele boek komen overigens details van de winkel terug. De verzameling recepten in dit boek is heel divers, verschillende soorten cakes maar ook de typisch Franse madeleines en financiers. Er zijn interviews met vaste klanten in het boek opgenomen en er staan leuke verhalen en foto’s van de winkel zelf in. Er zijn niet al te veel van dit soort pagina’s, de focus ligt echt op de recepten waarvan de een nog lekkerder is dan de ander.

review a la mere de famille 2

Ik heb volgens mij nog nooit een inhoudsopgave gezien waarop je zo ontzettend veel kon ontdekken. Het is een tekening van de winkel waarin de verschillende hoofdstukken zijn verwerkt. Het ziet er heel gaaf uit, maar is niet heel erg overzichtelijk. Voor het overzicht kun je het best achterin het boek kijken bij het recepten overzicht. Na de inhoudsopgave zijn er twee pagina’s die wat technieken en materialen nader toelichten, ook deze pagina’s zijn voorzien van leuke illustraties.

review a la mere de famille 3

Alle recepten zijn stuk voor stuk voorzien van foto’s die je doen watertanden. Ik kan eigenlijk niet kiezen wat ik nu als eerst wil maken. De simpelste recepten geven ze net dat beetje extra, brownies met folies de l’écureuil bijvoorbeeld, klinkt superdeluxe! Ik moest wel even opzoeken wat er nou eigenlijk bij zit (mijn Frans is niet al te best) maar het blijken gekaramelliseerde noten te zijn, lijkt me fantastisch lekker! Het boek begint met een hoofdstuk cakes en gebak. Allemaal vrij bekende recepten maar ze zien er stuk voor stuk super uit. Daarna een uitgebreid hoofdstuk over chocola. Er zijn ook mooie stap-voor-stap foto’s over het tempereren van chocolade, gevolgd door vele heerlijke recepten voor bonbons en truffels.

review a la mere de famille 5

Ik vertelde al even dat het soort recepten heel divers is. Wat dacht je van het derde hoofdstuk vol met snoepjes? Marshmallows in verschillende smaken, lekkere lolly’s, zuurtjes en karamels. Er is ook een hoofdstuk vol met snoepjes gemaakt van vruchten. Ook leuk vind ik het hoofdstuk met verschillende soorten jam, chocopasta en andere smeersels. Krokante amandelpasta klinkt helemaal zo gek nog niet. Natuurlijk is er ook een hoofdstuk met heerlijke koekjes die er stuk voor stuk heerlijk uitzien. Er is ook nog een leuk hoofdstuk over ijs, daar ga ik van de zomer zeker mee aan de slag. Dag gekochte Magnum, hallo zelfgemaakt overheerlijk choco karamelijsje!  Het allerlaatste hoofdstuk bevat verschillende soorten siroop. Daarmee kun je zelf lekkere limonades maken, weer een leuk project voor de zomer.

review a la mere de famille 4

Iedereen die een liefhebber is van de zoete keuken kan ik dit boek aanraden. Voor iedere gelegenheid en elke bakbui kun je iets in dit boek vinden. Wie lekker wilt bakken gaat aan de slag met een cake of koekjes. Wie een middag de tijd heeft voor iets ingewikkelds kan aan de gang met leuke snoepjes. De recepten zelf zijn kort en bondig beschreven. Er wordt naast de ingrediënten ook het nodige keukengerei vermeld en ieder recept is voorzien van de bereidingstijd.

Het boek telt 280 pagina’s en is verkrijgbaar voor €29,95.

Enthousiast geworden? Koop À la mère de famille via Bol.com, daarbij help je Laura’s Bakery een beetje.

Z Liefs Laura PNG

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Jessica schreef:

    Inderdaad een super boek om te lezen. Prachtig uitgevoerd. Echt een heb-boek.

  2. denise schreef:

    ooh wat een tof boek zeg!
    echt een feestje om doorheen te bladeren denk ik.
    liefs,
    denise

  3. Annelies schreef:

    Mooi boek 🙂

    ook een goed boek (niet zo mooi) maar wel puike recepten: de boekjes van bakkerij Bloch in Gent. vooral het 1ste.
    Bakkerij bloch was een bakkerij in het centrum van gent die bijna 100 jaar bestaan heeft. maar nu helaas moeten wijken heeft. maar de recepten leven voort.
    de recepten omvatten vooral brood en zachte luxe degen meet ook taarten.
    Cupcakes bestonden nog niet.

  4. Simone schreef:

    Het water loopt mij al in de mond….. prachtig en leuk boek. Het water loopt mij in de mond en de handen beginnen te jeuken.
    Heerlijk zoveel lekkernijen die mij doen zinneprikkelen.
    Bisous Simone

  5. Rensina Steursma schreef:

    Wat lijkt me dit een leuk boek zeg!
    Helemaal omdat er ook siropen, snoepjes en ‘brood’beleg in staat. Dit zie je niet zo vaak.
    Ben benieuwd naar het boek van morgen.
    Liefs Rensina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *