Red velvet sandwich cookies

10 september 2014
102

red velvet sandwich cookies 1a

Koekjes maken van een cakemix. Het is zoiets dat ik altijd al tegenkwam op Amerikaanse blogs. Dan zag ik een lekker koekje wat ik wilde maken en bij het lezen van het recept kwam ik er dan achter dat ik een cakemix nodig had. Jazeker, een cakemix voor het maken van koekjes. Ik had überhaupt nog nooit een Amerikaanse cakemix gebruikt en had dus geen idee of die ook maar iets verschilden van Nederlandse cakemixen. Maar toen kreeg ik een paar heerlijke Betty Crocker cakemixen van USfoodz en ik wist direct wat ik met één van die mixen zou maken. Koekjes! Red velvet sandwich cookies om heel precies te zijn.

red velvet sandwich cookies 2a

red velvet sandwich cookies 4a

red velvet sandwich cookies 5a

Red velvet sandwich cookies

Een snel en makkelijke koekjes recept aan de hand van een Amerikaanse cakemix: red velvet sandwich cookies! Lekkere chocolade koekjes met vanille vulling.
Porties: 24 cookies

Ingrediënten

  • 1 Betty Crocker red velvet cakemix
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Instructies

  • De bereiding is heerlijk eenvoudig! Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een stevig deeg. Klaar!
  • Met 2 theelepels schep je vervolgens hoopjes deeg van zo’n 3 centimeter doorsnede.
  • Bak de koekjes in 12 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Misschien overbodig, maar om 24 sandwiches te maken heb je dus 48 koekjes nodig. Als de koekjes volledig zijn afgekoeld kun je de frosting tussen de koekjes scheppen of spuiten, druk daarna zachtjes een ander koekje hier bovenop om kleine sandwich koekjes te maken.
Tips

Voor de vulling gebruikte ik een pot vanilla frosting, ook van Betty Crocker. Als we dan toch op de Amerikaanse tour gaan qua producten, dan maar gelijk goed!

Bewaren

In een afgesloten trommel ongeveer een week houdbaar.

red velvet sandwich cookies 3a

Een easy peasy recept voor heerlijke koekjes! Het zijn overigens geen knapperige koekjes, je kunt ze het best vergelijken met een soort whoopie pies, maar dan iets steviger. een kruising tussen cake en koek als het ware. Ach, hoe je het ook noemt. Ze zijn heerlijk!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Malou schreef:

    Wauw! Ze zien er echt zooo lekker uit. Makkelijk kan soms ook heel lekker zijn!

  2. Wendy den Heijer schreef:

    Het ziet er geweldig uit! Heb nog nooit van het merk gehoord, waar kun je dat kopen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze komen bij USfoodz.nl vandaan 🙂

  3. Mirne schreef:

    Ze lijken me erg lekker! Ik heb ook nog nooit kant en klaar frosting gebruikt, misschien wel handig om gewoon in huis te hebben.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik had het ook nog nooit gebruikt, maar moet zeggen dat het best handig is om gewoon zo’n pot klaar te hebben staan 😉

  4. MySimplySpecial schreef:

    Dat ziet er nog eens goed uit!

  5. Anita Vos schreef:

    Hallo Laura
    Mijn vraag is ook waar je kunt kopen of bestellen?
    Groeten, Anita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dee mixen zijn van USfoodz.nl , daar kun je ze online bestellen

      1. Anita V. schreef:

        Dank je..ik ben benieuwd..

  6. Char schreef:

    Ik heb de frosting al eerder een keer gebruikt, en vond deze niet lekker. Veels te zoet. Vond jij deze wel lekker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De frosting is wel erg zoet inderdaad, maar in combinatie met de koekjes vond ik het erg lekker. Als toef op een cupcake zou het mij te veel zijn hoor!

  7. Laura schreef:

    Haha tijdens het lezen dacht ik de hele tijd ‘maar worden die dan wel knapperig..?’ Niet dus. :’) Ziet er wel erg leuk uit dat rode !

  8. Tessa schreef:

    Wauw, dat geeft wel een bijzonder effect. Zien er lekker uit :).

  9. Andy schreef:

    Oew ziet er lekker uit. Snel uitproberen. Deze mixen zijn gelukkig ook te koop bij de Jumbo foodmarket in Breda.

  10. Valeryssa schreef:

    Noem mij een foodsnob, maar ik ben altijd een beetje huiverig over het gebruiken van kant en klaar (cake)mixen (“dat is niet écht bakken!”).. Zou dit ook werken met een recept voor red velvet cake en wat frosting in het midden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het recept dan wel moeten aanpassen. Want in principe voeg je nu ook andere ingrediënten toe dan je eigenlijk nodig hebt voor een cake. Maar met een recept is dit uiteraard ook te doen.

  11. ellen schreef:

    Kan dit ook met Nederlandse cake mixen? En zo niet wat is dat het verschil?
    Ziet er lekker uit! Xx

    1. Laura Kieft schreef:

      Dit recept is echt specifiek voor de genoemde mix. Andere mixen hebben andere verhoudingen, daar zou het recept dan op moeten worden aangepast. Maar het principe is zeker mogelijk.

  12. sharon schreef:

    Niet meer te verkrijgen daar…
    Wel bij deze shop:
    https://www.kellys-expat-shopping.nl/nl/product/betty-crocker-red-velvet-cake-mix-450g/

    Die devils food cupcakes lijken me ook heeeerlijk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *