Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mini pizza rolletjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
09 oktober 2015
in Borrelhapjes, Hartige recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

mini pizza rolletjes 1a

Ik kan geen genoeg krijgen van pizza’s en maak dan ook allerlei hapjes die zijn geïnspireerd op deze ronde deegbodem met beleg. Zo maakte ik onder andere al pizza bonbons, pizza croissants en pizza muffins. Nog iets waar ik gek op ben, zijn de pizza rollen die mijn vader soms maakt. Overheerlijk! Met dat idee in mijn hoofd, besloot ik een simpele, maar ook kleinere versie van deze rollen te maken. Zo werden de mini pizza rolletjes geboren. En simpel zijn ze! Ik kocht een rol kant en klaar pizzadeeg die ik belegde en omtoverde tot deze spiralen. Ik hield het vrij basic, maar je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt.

mini pizza rolletjes 2a

Ingrediënten mini pizza rolletjes

voor ongeveer 25 stuks
  • 1 rol kant en klaar pizzadeeg
  • paar eetlepels tomatensaus (zit vaak al bij het pizzadeeg)
  • 8-10 plakjes salami
  • geraspte kaas
  • eventueel kruiden naar smaak
Zo maak je ze

Rol het pizzadeeg uit. Met een deegroller of rolstok rol je het deeg wat platter en rol je het in de lengte uit. Eenmaal groot genoeg verdeel je een paar eetlepels tomatensaus over het deeg.

Leg hier de plakjes salami op en strooi de geraspte kaas erover.

mini pizza rolletjes 3a

Rol het deeg nu zo strak mogelijk op vanaf de lange zijde. Indien de rol nu erg lang is, kun je hem halveren. Leg op een plaat en leg de rollen minimaal 30-45 minuten in de vriezer. De rol moet stevig worden, maar niet keihard.

Als de rol stevig is, haal je hem uit de vriezer. Met een scherp mes snij je er plakjes van ongeveer 1-2 centimeter van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de pizza rolletjes in 15 minuten op 200 graden

mini pizza rolletjes 4a

Na het bakken kun je ze gelijk serveren, of je laat ze afkoelen en serveert ze op een later moment. Zowel warm als koud zijn deze pizza rolletjes heerlijk! Heb je ze toch liever warm, maar wil je ze wel voorbereiden? Geen probleem! Je bakt ze gewoon en laat de rolletjes afkoelen. Wanneer je ze wilt serveren warm je ze even op in de oven.

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Kruidige perencake
Rijstevlaai

Related Posts

Bruschetta met brie en bramen

door Laura Kieft
13 december 2019
0

Terwijl ik in maart weer een serie recepten aan het maken was voor Het Borrelhapjes Bakboek, vond ik...

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

door Laura Kieft
06 december 2019
0

Ook de hartige recepten zijn dit jaar weer aanwezig in de advent. Waar ik vorig jaar voor Sinterklaas...

Pesto-tomaat kipspiesjes

door Laura Kieft
29 november 2019
2

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 22

  1. Margot says:
    4 jaar geleden

    Lekker! En perfect voor een feestje!

    Beantwoorden
  2. Patricia says:
    4 jaar geleden

    Wow, top idee! Ik ga ze zondag voor mijn visite maken 🙂
    Bedankt, Patricia

    Beantwoorden
  3. Joyce says:
    4 jaar geleden

    Dit heb ik vroeger wel nog eens gemaakt als aperitiefhapje. Superlekker! 🙂

    Beantwoorden
  4. Agnes says:
    4 jaar geleden

    Ook leuk om met kinderen te doen!

    Beantwoorden
  5. Tamara says:
    4 jaar geleden

    Klinkt erg lekker, doet me een beetje denken aan de cinabon rolls!

    Beantwoorden
  6. Marlotte says:
    4 jaar geleden

    Heel lekker dit, en rolletjes maken alles leuker haha!

    Beantwoorden
  7. Nelly Rauws says:
    4 jaar geleden

    Ziet er lekker uit ? Krijg je trek van ?
    Ook lekker is dezelfde basissaus maar dan met pijnboompitten, basilicumblaadjes en geraspte kaas
    Als vegetarische versie
    Mijn collega had dit pas gemaakt, was echt heel lekker

    Beantwoorden
  8. Cindy says:
    4 jaar geleden

    Wat een top recept.
    Krijg volgende week eters en had even geen inspiratie, maar dat gaat nu helemaal goed komen!!

    Beantwoorden
  9. Kübra says:
    4 jaar geleden

    Leuk ideetje

    Beantwoorden
  10. anne-mieke says:
    4 jaar geleden

    Hij ligt nu in de vriezer! Ben benieuwd. Heb alleen vanaf de korte zijde opgerold. Wat een drama zeg. Maar zoals gezegd, hij ligt in de vriezer en we gaan het beleven!

    Beantwoorden
  11. Linda says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mooi makkelijk recept!
    Ik wil deze donderdag maken voor het weekend erop. zou ik deze na het bakken en afkoelen ook weer in de vriezer kunnen doen?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Na het bakken kun je ze weer invriezen inderdaad 🙂

      Beantwoorden
  12. Lisa says:
    4 jaar geleden

    Hoi, een heerlijk recept! Heb ze nu al een paar keer gemaakt.
    Nu wil ik ze vandaag voorbereiden voor een feestje zaterdag. Zou ik ze ook ongebakken in de vriezer kunnen laten liggen & dan zaterdag snijden en bakken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      nee dat zou ik niet doen, zo’n rol deeg is vaak al ingevroren geweest. Dan kun je het (ongebakken) niet nog een keer invriezen.

      Beantwoorden
  13. Jessica says:
    3 jaar geleden

    Ik ga deze van het weekend waarschijnlijk maken met bladerdeeg ipv pizza deeg. En dan 15 minuten op 200/225 graden. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  14. Anne says:
    3 jaar geleden

    Pff dit leek me zó leuk om voor een babyshower te maken, maar de rol werd maar niet stijf, anderhalf uur in de vriezer en nog slap, toch maar gesneden, had helft mét en helft zonder salami. De helft mét salami viel helemaal uit elkaar na het snijden, dus lag als lelijke hoopjes op de bakplaat… Gelukkig blijft pizza ‘pizza’ en waren ze te eten, maar echt aantrekkelijk zagen ze er niet uit… 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Wat jammer dat het niet helemaal lukte. Wat ik zelf handig vind ik om de rol redelijk strak op te rollen en een goed scherp mes om aan te snijden. En dan vorm ik ze nog een beetje als ze op de bakplaat liggen, na het snijden zijn ze nooit meer perfect rond 😉

      Beantwoorden
  15. Shat says:
    2 jaar geleden

    Vervanging voor salami? Iets van kip

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kip is een prima optie inderdaad.

      Beantwoorden
  16. Phaedra says:
    2 jaar geleden

    O wat een leuk idee voor het kerstdiner op school. Gok dat salami te heftig is, dus ga ze denk ik maar proberen te maken met ham. Ben benieuwd of het luk met snijden.

    Beantwoorden
  17. Nienke says:
    2 jaar geleden

    Hoe lang en op hoeveel graden moet je ze opwarmen nadat je ze al gebakken hebt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hier lees je meer over het opwarmen van gebak: http://www.handigebaktips.nl/gebak-opwarmen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
Rijstevlaai

Rijstevlaai

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer