Ik kan geen genoeg krijgen van pizza’s en maak dan ook allerlei hapjes die zijn geïnspireerd op deze ronde deegbodem met beleg. Zo maakte ik onder andere al pizza bonbons, pizza croissants en pizza muffins. Nog iets waar ik gek op ben, zijn de pizza rollen die mijn vader soms maakt. Overheerlijk! Met dat idee in mijn hoofd, besloot ik een simpele, maar ook kleinere versie van deze rollen te maken. Zo werden de mini pizza rolletjes geboren. En simpel zijn ze! Ik kocht een rol kant en klaar pizzadeeg die ik belegde en omtoverde tot deze spiralen. Ik hield het vrij basic, maar je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt.
Mini pizza rolletjes
Ingrediënten
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg
- paar eetlepels tomatensaus (zit vaak al bij het pizzadeeg)
- 8-10 plakjes salami
- geraspte kaas
- eventueel kruiden na smaak
Instructies
-
Rol het pizzadeeg uit. Met een deegroller of rolstok rol je het deeg wat platter en rol je het in de lengte uit. Eenmaal groot genoeg verdeel je een paar eetlepels tomatensaus over het deeg.
-
Leg hier de plakjes salami op en strooi de geraspte kaas erover.
-
Rol het deeg nu zo strak mogelijk op vanaf de lange zijde. Indien de rol nu erg lang is, kun je hem halveren. Leg op een plaat en leg de rollen minimaal 30-45 minuten in de vriezer. De rol moet stevig worden, maar niet keihard.
-
Als de rol stevig is, haal je hem uit de vriezer. Met een scherp mes snij je er plakjes van ongeveer 1-2 centimeter van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de pizza rolletjes in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Lekker! En perfect voor een feestje!
Wow, top idee! Ik ga ze zondag voor mijn visite maken 🙂
Bedankt, Patricia
Dit heb ik vroeger wel nog eens gemaakt als aperitiefhapje. Superlekker! 🙂
Ook leuk om met kinderen te doen!
Klinkt erg lekker, doet me een beetje denken aan de cinabon rolls!
Heel lekker dit, en rolletjes maken alles leuker haha!
Ziet er lekker uit ? Krijg je trek van ?
Ook lekker is dezelfde basissaus maar dan met pijnboompitten, basilicumblaadjes en geraspte kaas
Als vegetarische versie
Mijn collega had dit pas gemaakt, was echt heel lekker
Wat een top recept.
Krijg volgende week eters en had even geen inspiratie, maar dat gaat nu helemaal goed komen!!
Leuk ideetje
Hij ligt nu in de vriezer! Ben benieuwd. Heb alleen vanaf de korte zijde opgerold. Wat een drama zeg. Maar zoals gezegd, hij ligt in de vriezer en we gaan het beleven!
Hoi Laura,
Mooi makkelijk recept!
Ik wil deze donderdag maken voor het weekend erop. zou ik deze na het bakken en afkoelen ook weer in de vriezer kunnen doen?
Groetjes
Na het bakken kun je ze weer invriezen inderdaad 🙂
Hoi, een heerlijk recept! Heb ze nu al een paar keer gemaakt.
Nu wil ik ze vandaag voorbereiden voor een feestje zaterdag. Zou ik ze ook ongebakken in de vriezer kunnen laten liggen & dan zaterdag snijden en bakken?
nee dat zou ik niet doen, zo’n rol deeg is vaak al ingevroren geweest. Dan kun je het (ongebakken) niet nog een keer invriezen.
Ik ga deze van het weekend waarschijnlijk maken met bladerdeeg ipv pizza deeg. En dan 15 minuten op 200/225 graden. Ben benieuwd.
Pff dit leek me zó leuk om voor een babyshower te maken, maar de rol werd maar niet stijf, anderhalf uur in de vriezer en nog slap, toch maar gesneden, had helft mét en helft zonder salami. De helft mét salami viel helemaal uit elkaar na het snijden, dus lag als lelijke hoopjes op de bakplaat… Gelukkig blijft pizza ‘pizza’ en waren ze te eten, maar echt aantrekkelijk zagen ze er niet uit… 🙁
Wat jammer dat het niet helemaal lukte. Wat ik zelf handig vind ik om de rol redelijk strak op te rollen en een goed scherp mes om aan te snijden. En dan vorm ik ze nog een beetje als ze op de bakplaat liggen, na het snijden zijn ze nooit meer perfect rond 😉
Vervanging voor salami? Iets van kip
Kip is een prima optie inderdaad.
O wat een leuk idee voor het kerstdiner op school. Gok dat salami te heftig is, dus ga ze denk ik maar proberen te maken met ham. Ben benieuwd of het luk met snijden.
Hoe lang en op hoeveel graden moet je ze opwarmen nadat je ze al gebakken hebt?
Hier lees je meer over het opwarmen van gebak: http://www.handigebaktips.nl/gebak-opwarmen/