Mini pizza rolletjes

9 oktober 2015
34

mini pizza rolletjes 1a

Ik kan geen genoeg krijgen van pizza’s en maak dan ook allerlei hapjes die zijn geïnspireerd op deze ronde deegbodem met beleg. Zo maakte ik onder andere al pizza bonbons, pizza croissants en pizza muffins. Nog iets waar ik gek op ben, zijn de pizza rollen die mijn vader soms maakt. Overheerlijk! Met dat idee in mijn hoofd, besloot ik een simpele, maar ook kleinere versie van deze rollen te maken. Zo werden de mini pizza rolletjes geboren. En simpel zijn ze! Ik kocht een rol kant en klaar pizzadeeg die ik belegde en omtoverde tot deze spiralen. Ik hield het vrij basic, maar je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt.

mini pizza rolletjes 2a

mini pizza rolletjes 3a

Mini pizza rolletjes

Deze mini pizza rolletjes zijn ideaal voor bij de borrel. Je maakt ze supersnel en kunt dus binnen no-time wat lekkers op tafel zetten voor je gasten.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar pizzadeeg
  • paar eetlepels tomatensaus (zit vaak al bij het pizzadeeg)
  • 8-10 plakjes salami
  • geraspte kaas
  • eventueel kruiden na smaak

Instructies

  • Rol het pizzadeeg uit. Met een deegroller of rolstok rol je het deeg wat platter en rol je het in de lengte uit. Eenmaal groot genoeg verdeel je een paar eetlepels tomatensaus over het deeg.
  • Leg hier de plakjes salami op en strooi de geraspte kaas erover.
  • Rol het deeg nu zo strak mogelijk op vanaf de lange zijde. Indien de rol nu erg lang is, kun je hem halveren. Leg op een plaat en leg de rollen minimaal 30-45 minuten in de vriezer. De rol moet stevig worden, maar niet keihard.
  • Als de rol stevig is, haal je hem uit de vriezer. Met een scherp mes snij je er plakjes van ongeveer 1-2 centimeter van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pizza rolletjes in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Na het bakken kun je ze gelijk serveren, of je laat ze afkoelen en serveert ze op een later moment. Zowel warm als koud zijn deze pizza rolletjes heerlijk! Heb je ze toch liever warm, maar wil je ze wel voorbereiden? Geen probleem! Je bakt ze gewoon en laat de rolletjes afkoelen. Wanneer je ze wilt serveren warm je ze even op in de oven.

mini pizza rolletjes 4a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

22 reacties

  1. Margot schreef:

    Lekker! En perfect voor een feestje!

  2. Patricia schreef:

    Wow, top idee! Ik ga ze zondag voor mijn visite maken 🙂
    Bedankt, Patricia

  3. Joyce schreef:

    Dit heb ik vroeger wel nog eens gemaakt als aperitiefhapje. Superlekker! 🙂

  4. Agnes schreef:

    Ook leuk om met kinderen te doen!

  5. Tamara schreef:

    Klinkt erg lekker, doet me een beetje denken aan de cinabon rolls!

  6. Marlotte schreef:

    Heel lekker dit, en rolletjes maken alles leuker haha!

  7. Nelly Rauws schreef:

    Ziet er lekker uit ? Krijg je trek van ?
    Ook lekker is dezelfde basissaus maar dan met pijnboompitten, basilicumblaadjes en geraspte kaas
    Als vegetarische versie
    Mijn collega had dit pas gemaakt, was echt heel lekker

  8. Cindy schreef:

    Wat een top recept.
    Krijg volgende week eters en had even geen inspiratie, maar dat gaat nu helemaal goed komen!!

  9. Kübra schreef:

    Leuk ideetje

  10. anne-mieke schreef:

    Hij ligt nu in de vriezer! Ben benieuwd. Heb alleen vanaf de korte zijde opgerold. Wat een drama zeg. Maar zoals gezegd, hij ligt in de vriezer en we gaan het beleven!

  11. Linda schreef:

    Hoi Laura,

    Mooi makkelijk recept!
    Ik wil deze donderdag maken voor het weekend erop. zou ik deze na het bakken en afkoelen ook weer in de vriezer kunnen doen?
    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Na het bakken kun je ze weer invriezen inderdaad 🙂

  12. Lisa schreef:

    Hoi, een heerlijk recept! Heb ze nu al een paar keer gemaakt.
    Nu wil ik ze vandaag voorbereiden voor een feestje zaterdag. Zou ik ze ook ongebakken in de vriezer kunnen laten liggen & dan zaterdag snijden en bakken?

    1. Laura schreef:

      nee dat zou ik niet doen, zo’n rol deeg is vaak al ingevroren geweest. Dan kun je het (ongebakken) niet nog een keer invriezen.

  13. Jessica schreef:

    Ik ga deze van het weekend waarschijnlijk maken met bladerdeeg ipv pizza deeg. En dan 15 minuten op 200/225 graden. Ben benieuwd.

  14. Anne schreef:

    Pff dit leek me zó leuk om voor een babyshower te maken, maar de rol werd maar niet stijf, anderhalf uur in de vriezer en nog slap, toch maar gesneden, had helft mét en helft zonder salami. De helft mét salami viel helemaal uit elkaar na het snijden, dus lag als lelijke hoopjes op de bakplaat… Gelukkig blijft pizza ‘pizza’ en waren ze te eten, maar echt aantrekkelijk zagen ze er niet uit… 🙁

    1. Laura schreef:

      Wat jammer dat het niet helemaal lukte. Wat ik zelf handig vind ik om de rol redelijk strak op te rollen en een goed scherp mes om aan te snijden. En dan vorm ik ze nog een beetje als ze op de bakplaat liggen, na het snijden zijn ze nooit meer perfect rond 😉

  15. Shat schreef:

    Vervanging voor salami? Iets van kip

    1. Laura Kieft schreef:

      Kip is een prima optie inderdaad.

  16. Phaedra schreef:

    O wat een leuk idee voor het kerstdiner op school. Gok dat salami te heftig is, dus ga ze denk ik maar proberen te maken met ham. Ben benieuwd of het luk met snijden.

  17. Nienke schreef:

    Hoe lang en op hoeveel graden moet je ze opwarmen nadat je ze al gebakken hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *