Peer-bacon hapjes

4 november 2016
11

peer-bacon-hapjes-1a

Een tijdje terug had ik een luie zaterdag gepland na een drukke werkweek. Ik stond in de keuken de koelkast en overige keukenkastjes te inspecteren voor het maken van de boodschappenlijst, waarbij ik tot de ontdekking kwam dat ik eigenlijk nog wel genoeg in huis had om het weekend mee door te komen. Ik besloot ook gelijk om wat restjes op te maken en zo gebeurde het dat mijn zaterdag niet echt lui was en ik 6 recepten voor het blog heb gemaakt. Deze peer-bacon hapjes stonden ook op het programma. De combinatie van de zoete peer met de zoutige bacon is echt zalig! En helemaal niet moeilijk om te maken, dus een fijn hapje dat in een handomdraai op tafel staat.

peer-bacon-hapjes-2a

Peer-bacon hapjes

Deze peer-bacon hapjes zijn heel eenvoudig en snel te maken met slechts twee ingrediënten, maar wel heel erg lekker!
Porties: 16 hapjes

Ingrediënten

 • 4 peren
 • 16 plakjes bacon

Instructies

 • Was de peren, snij ze in vier partjes en verwijder het klokhuis.
 • Wikkel ze vervolgens in een plakje bacon (ik vouwde mijn plakjes dubbel) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Bak ze in 20-25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Houd de hapjes goed in de gaten en controleer af en toe, je wilt de bacon zo knapperig mogelijk, maar niet dat het zwart wordt.
 • De randjes van de bacon werden bij mij lekker knapperig, maar het midden was nog wat zachter. Wees niet bang als je het niet helemaal knapperig krijgt, ze zijn sowieso lekker!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Chantal schreef:

  Dat klinkt lekker inderdaad! Ik hou ook van die combi zoet zout. Alleen denk ik dat ik ze in bladerdeeg of croissantdeeg ga rollen 🙂

  1. Laura schreef:

   Klinkt ook goed! Misschien wel handig om een beetje paneermeel toe te voegen ivm vocht uit de peren.

   1. Chantal schreef:

    Oja, dat is misschien wel een ideetje ja!

 2. Margot schreef:

  Dat lijkt me een perfecte combinatie!

 3. Wat een lekkere combi van ingrediënten!

 4. Henneke schreef:

  En als je nog een restje schimmelkaas hebt kun je in de holletjes van het klokhuis een stukje daaravn onder hetde bacon verstoppen voor het bakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *