Peer-bacon hapjes

4 november 2016 Laatst bewerkt: 25 augustus 2023
12

peer-bacon-hapjes-1a

Een tijdje terug had ik een luie zaterdag gepland na een drukke werkweek. Ik stond in de keuken de koelkast en overige keukenkastjes te inspecteren voor het maken van de boodschappenlijst, waarbij ik tot de ontdekking kwam dat ik eigenlijk nog wel genoeg in huis had om het weekend mee door te komen. Ik besloot ook gelijk om wat restjes op te maken en zo gebeurde het dat mijn zaterdag niet echt lui was en ik 6 recepten voor het blog heb gemaakt. Deze peer-bacon hapjes stonden ook op het programma. De combinatie van de zoete peer met de zoutige bacon is echt zalig! En helemaal niet moeilijk om te maken, dus een fijn hapje dat in een handomdraai op tafel staat.

BAKTIP: Blijft de bacon niet goed om de peer zitten? Gebruik dan houten prikkertjes om het vast te zetten, zoals deze knoopprikkertjes

peer-bacon-hapjes-2a

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Peer-bacon hapjes

Deze peer-bacon hapjes zijn heel eenvoudig en snel te maken met slechts twee ingrediënten, maar wel heel erg lekker!
Porties: 16 hapjes

Ingrediënten

 • 4 peren
 • 16 plakjes bacon

Instructies

 • Was de peren, snij ze in vier partjes en verwijder het klokhuis.
 • Wikkel ze vervolgens in een plakje bacon (ik vouwde mijn plakjes dubbel) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Bak ze in 20-25 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
 • Houd de hapjes goed in de gaten en controleer af en toe, je wilt de bacon zo knapperig mogelijk, maar niet dat het zwart wordt.
 • De randjes van de bacon werden bij mij lekker knapperig, maar het midden was nog wat zachter. Wees niet bang als je het niet helemaal knapperig krijgt, ze zijn sowieso lekker!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Chantal schreef:

  Dat klinkt lekker inderdaad! Ik hou ook van die combi zoet zout. Alleen denk ik dat ik ze in bladerdeeg of croissantdeeg ga rollen 🙂

  1. Laura schreef:

   Klinkt ook goed! Misschien wel handig om een beetje paneermeel toe te voegen ivm vocht uit de peren.

   1. Chantal schreef:

    Oja, dat is misschien wel een ideetje ja!

 2. Margot schreef:

  Dat lijkt me een perfecte combinatie!

 3. Wat een lekkere combi van ingrediënten!

 4. Henneke schreef:

  En als je nog een restje schimmelkaas hebt kun je in de holletjes van het klokhuis een stukje daaravn onder hetde bacon verstoppen voor het bakken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *