Meergranen bol met geitenkaas, avocado en kip

20 juli 2015
11

Maaslander geitenkaas

Het voordeel van thuis werken, is dat je meer aandacht aan je lunch kunt besteden. Dat is wat je vaak hoort. Niet dat ik het daar niet mee eens ben, integendeel, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet heel veel meer aandacht aan besteed dan toen ik nog fulltime werkte en mijn lunch meenam naar het werk. Jammer eigenlijk, want zo ingewikkeld is het niet om snel een lekkere lunch in elkaar te zetten. Daar is deze meergranen bol met geitenkaas, avocado en kip het bewijs van.

Maaslander vroeg mij of ik met hun nieuwe plakken geitenkaas een snelle en simpele lunch kon maken. Kijk, daar hou ik van! De geitenkaas is lekker zacht en romig van smaak en daardoor goed te combineren met andere ingrediënten. Ik koos zelf voor een avocado -ook lekker romig-, frisse plakjes tomaat en gerookte kipfilet. Een geslaagde combinatie. En heel snel ook. Het is dat ik nog wat foto’s maakte van dit broodje, maar anders had ik binnen 5 minuten al kunnen beginnen aan de lunch.

Maaslander geitenkaas

Meergranen bol met geitenkaas, avocado en kip

Op zoek naar een snelle lunch? Maak dan deze meergranen bol met geitenkaas, avocado en kip. Succes gegarandeerd en je bent binnen een paar minuten klaar!
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 4 meergranen broodjes
  • 4 plakken Maaslander geitenkaas
  • 2 tomaten
  • 2 avocado’s
  • 1 gerookte kipfilet

Instructies

  • Snij de broodjes doormidden. Beleg elk broodje met een plak geitenkaas, plakjes tomaat, avocado en gerookte kip. That’s it! Zo snel kun je genieten van de lunch!
  • Ik gebruik zelf niet zo heel vaak sausjes en dressings, dit keer dus ook niet. Maar wat er wel heel goed bij past is een honing-mosterd saus. Dat had ik toevallig bij mijn laatste hapje nog even geproefd, erg lekker! En je kunt de avocado natuurlijk ook op smaak brengen met wat peper en zout.
Bewaren

Deze broodjes zijn vers het lekkerste, maar je zou ze prima mee kunnen nemen als lunch voor op werk!

Maaslander geitenkaas

Dit is dus hoe mijn snelle lunch eruitzag. Ik ben benieuwd, hoe zou jouw broodje met Maaslander geitenkaas eruitzien? Als je nog wat extra inspiratie kunt gebruiken neem je een kijkje op de Maaslander Facebookpagina.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Margot schreef:

    Goed idee, ik hou wel van geitenkaas!

  2. Trudy schreef:

    Wat handig en lekker geitenkaas in plakjes! Kan je het inderdaad ook eens lekker op je brood meenemen.

    Maaslander Kaas is sowieso lekker! Een jaar of 4 geleden heb ik een hele Maaslander kaas gewonnen.
    Die is tot het laatste plakje schoon opgegaan! En dan hebben we het wel over een kaas van 14 kilo!

    Weet je toevallig ook hoe lang de geitenkaas houdbaar is, als de verpakking eenmaal open is?
    En ligt het al in alle supers?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Na openen is het beperkt houdbaar, maar de verpakking is te sluiten. Genoeg tijd dus om op te eten. Ligt inderdaad bij alle supers.

  3. Bas schreef:

    Wat een lekker broodje! Goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *