Nieuw-Zeelands snoep proeven

17 juni 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022
0

Het maken van proefvideo’s vind ik ontzettend leuk om te doen. Een vriendin op wereldreis komt dan ook wel heel goed uit bij het willen proeven van al dit lekkers over de grens. De vriendin in kwestie heeft bijna een jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en ik vroeg haar wat er daar op zoet gebied allemaal voor lekkers is. Dat klonk zo heerlijk, dat ik haar vroeg om het een en ander op te sturen. En zo geschiedde, Nina stuurde een doos vol met Nieuw-Zeelands snoep op. Samen met Mariette proefde ik alles en we laten in de video ook gelijk weten wat we ervan vinden. Ik kan alvast verklappen dat er één ding tussen zat dat we écht niet lekker vonden.

Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan hier! Als je geen video’s wilt missen, abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Hier komen ook video’s met baktips online die niet op Laura’s Bakery verschijnen.

Ben jij bekend met snoep uit Nieuw-Zeeland? We zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

Ook als jij nog een ander land of thema weet voor een nieuwe proefvideo horen we het graag 😀

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Janny schreef:

  Wat super leuk! Wij hopen volgend jaar naar Nieuw-Zeeland te gaan, dus altijd goed om te weten dat ze er lekkere snoepjes en chocola hebben ?

 2. Dana schreef:

  leuke video!! Australie staat bij ons nog op de verlanglijst voor een rondreis.

  Voor de Marmite; je moet een heel dun laagje smeren op een boterham met kaas en dit even onder de gril zodat de kaas smelt. Dan is het wel lekker. echt het proberen waard!

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik heb inderdaad vernomen dat wij het verkeerd hebben geproefd haha, denk alleen niet dat ik het nogmaals durf te eten 😛

 3. Loes schreef:

  Jaffas smaken echt naar sinaasappel! Ik proef het ook. Het buitenste oranje/rode laagje heeft orange flavor. Erg lekker vond ik ze.
  Heb ze een paar weken terug gegeten toen mijn schoonzus uit NZ overkwam.

  1. Laura Kieft schreef:

   Ja zo gek dat ik het gewoon niet proef. Na heel lang sabbelen kon ik een klein vleugje sinaasappel ontdekken,

 4. Kheira schreef:

  Wat lekker! Ik ben een paar maanden geleden naar NZ geweest en toen ook in de Cadbury Fabriek geweest. Heerlijk! Wij vonden zelf ook JetPlanes erg lekker, naast de jaffa’s en de Pineapple Lumps. Die Nieuw-Zeelanders weten zeker hoe ze lekkere snoep moeten maken 😀

 5. Sanne & Erik schreef:

  Hoi Laura en Mariette, leuke video! Mijn familie komt uit Australië en heeft ons al vaker TimTam opgestuurd. Heerlijke koekjes! De bedoeling is om van beide lange kanten, van het hoekje, een stukje te bijten en het koekje te gebruiken als rietje bij de koffie. Als het koekje is volgezogen kan je het koekje opeten! Nog lekkerder 🙂 Als jullie nog van deze heerlijke koekjes hebben is het het proberen waard!
  Groetjes, Sanne en Erik

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik vrees dat ik ze zo lekker vond dat ze nu al op zijn haha. Mocht ik nog eens timtams hebben ga ik het proberen!

 6. Lisa schreef:

  Hoi Laura,

  Je kan deze goddelijke Tim Tams hel toevallig ook kopen in een winkeltje in utrecht bij Jac Bostelaar op de steenweg. Ze hebben verschillende smaken? super verslavend heb er in Australië genoeg van gegeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *