Nieuw assortiment bakvormen Le Creuset (+ review)

Gepost: 11 juli 2013 Laatst bewerkt: 20 juli 2023
0

Het is alweer even geleden dat Le Creuset hun nieuwe assortiment met bakvormen introduceerde. Sinds eind april is de serie Pâtiliss verkrijgbaar, een assortiment dat bestaat uit maar liefst 10 verschillende vormen. Op bovenstaande afbeelding zie je ze bijna allemaal, alleen de ovenschaal ontbreekt.

Deze serie bakvormen zijn allen vervaardigd van staal en zijn bekleed met een supergladde antiaanbaklaag. Le Creuset heeft zich met deze lijn producten laten inspireren door het gereedschap van de professionele patissiers. Het materiaal is bestand tegen temperaturen tot 240 graden Celcius. Dankzij de speciale coating komt het gebak eenvoudig uit de vorm en de vorm is ook zeer gemakkelijk te reinigen. Door de siliconen handgrepen liggen de vormen goed in de hand. Ook is dit bakgerei goed voor de gezondheid, het bevat namelijk geen PTFE of PFOA. De Pâtiliss producten zijn zeer praktisch in onderhoud en hebben daarnaast ook een levenslange garantie.

Dat klinkt veelbelovend nietwaar? Ik mocht een vorm uittesten van Le Creuset, bovenstaande springvorm kreeg ik een poosje geleden thuis gestuurd vanuit Frankrijk. Wat mij gelijk opviel is het gewicht van de vorm, deze is namelijk nog best wel zwaar in vergelijking met mijn andere springvormen. De antiaanbaklaag voelt inderdaad superglad aan, anders dan de aantiaanbaklagen die ik gewend ben. Deze glimt meer en ziet er zelfs glad uit. Het scharnier om de ring van de springvorm af te halen is zeer stevig. Hij gaat niet zomaar los maar is toch soepel te openen. Ik ben enthousiast als ik hem zo zie, ik heb zin om er een taart in te bakken.

Vorige week ging ik hem dan eindelijk uittesten, ik bakte er een heerlijke appeltaart in (recept volgende week online). Uit gewoonte heb ik de vorm ingevet en bestoven met bloem, maar ik heb het idee dat dit niet per se nodig was. Terwijl de appeltaart in de oven stond was ik benieuwd of de ring makkelijk los zou laten zonder hierbij met een mesje of spatel te moeten helpen. Ik was ook erg benieuwd of er boter uit de vorm zou lekken, dit heb ik bij mijn andere springvormen wel namelijk.

Inmiddels rook het al erg lekker in huis en hoefde ik niet lang meer te wachten. Bij het openen van de oven zag ik dat er wel een beetje boter door de randjes was gelekt, wel veel minder dan bij andere springvormen. Terwijl de taart stond af te koelen zag ik dat de randen goed loslieten. Ik hoefde zelf alleen nog maar de ring eraf te halen. Het was niet nodig om te controleren of de taart overal wel los zat of dat je dit zelf nog een beetje moest doen. Perfecte antiaanbaklaag dus.

Le Creuset maakt zijn beloftes absoluut waar. Je merkt verschil met de gemiddelde bakvormen. Je moet er wel wat voor over hebben want de prijzen liggen ook wat hoger dan gemiddeld. Deze serie is te koop bij de betere kookwinkels en bekendere online winkels.

Op de website van Le Creuset vind je meer informatie over deze serie bakvormen. Ook staan er lekkere recepten, zoals de cheesecake op bovenstaande foto.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Natasja schreef:

  goede review
  en wat een mooie bakvormen!

 2. Anonymous schreef:

  Leuke revieuw, ik vind e wel nogal duur

 3. Simone schreef:

  Mooie bakvormen inderdaad en een groot voordeel dat ze inderdaad goed anti aanbak zijn. Daar heb ik die paar extra euro wel voor over. De bakvormen die ik nu heb, zeggen anti aanbak te zijn maar je moet toch altijd de randen lossteken en een bakpapiertje op de bodem leggen, anders komt het er nooit meer uit!

 4. A. Van Hoodionk schreef:

  Geweldig deze vormen! We hebben er nu twee en inderdaad ze zijn vrij prijzig maar ze zijn zo geweldig dat ze hun geld meer dan waard zijn,

 5. Margo schreef:

  Boter lekken? Dat is toch niet normaal?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dit gebeurt vaak wanneer je bakvormen wat ouder zijn of als ze niet helemaal goed afsluiten, is inderdaad niet de bedoeling en wordt vaak voorkomen door het bakpapier ertussen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *