Gezien de hoeveelheid foto’s en reacties die ik krijg van jullie op Laura’s Bakery hebben jullie het bakvirus volgens mij goed te pakken. Er zitten zelfs een paar enthousiastelingen tussen die soms een flinke hoeveelheid baksels tegelijk maken. Voor een verjaardag of een lekkere High Tea bijvoorbeeld. Soms hoor ik ook iemand die een grote opdracht heeft aangenomen. Kortom: genoeg redenen om in korte tijd veel baksels te maken. Wat in zo’n geval heel belangrijk is het maken van een bakplanning, en zoals ik de vragen zie is dat iets wat veel mensen lastig vinden. Voor mijn bakdagen maak ik zelf altijd een planning om niet in tijdnood te raken. Het volgende wat dan belangrijk is, is je aan die planning houden. Nu ben ik daar zelf niet altijd even goed in, maar dat ligt meer aan mijzelf dan aan die planning. Tenzij er krappe deadline achter zit, dan ben ik vaak nog sneller dan mijn planning. Omdat ik vaak vragen krijg over hoe je het nu eigenlijk moet aanpakken als je veel wilt bakken leek het mij wel handig om jullie te vertellen hoe ik mijn bakplanning maak. Zo zorg je ervoor dat alles op tijd af is.
Zo herkenbaar!
Voor de verjaardagen van mijn vriend (ja hij vierde het twee weekenden) ging ik zowel de taart als een deel van de hapjes zelf maken.
Twee bakplanningen gemaakt en alles was ook nog af ook!
Een taart was jammer genoeg mislukt, waarom weet ik nog steeds niet, maar ik denk een te warme kamer.
Gelukkig waren alle salades, wrapjes, plukbroden en andere taarten wel lekker geworden 🙂
Hoi Laura,
Wat handig al die tips! Ik ga samen met mijn moeder volgende maand aardig wat zoete dingen bakken voor een opening van een jongerencentrum en nu vroeg ik mij af of we bijvoorbeeld appelcakes (en de cakes uit jouw boek) ook kunnen invriezen om ze op die dag uit de vriezer te halen. Kan dit denk je? Groetjes Anique