Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocoladebiscuit

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 augustus 2017
in Basisrecepten, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Waar je bij de meeste baksels van de vanille variant heel eenvoudig een chocolade variant kunt maken, ligt dat bij een biscuit iets anders. Ik heb wel eens geprobeerd om bij het recept voor een biscuit wat cacaopoeder toe te voegen, maar ik kreeg toch nooit het resultaat dat ik graag wilde hebben. Uiteindelijk probeerde ik een compleet ander recept dat een stuk beter werkte. Na daar flink aan gesleuteld te hebben ontstond uiteindelijk dit recept voor een chocoladebiscuit.

Recept afdrukken

Chocoladebiscuit

Het was even puzzelen, maar dit recept voor chocoladebiscuit is toch erg goed gelukt. Probeer hem zeker eens uit!
Porties: 20 cm taart

Ingrediënten

  • 90 gram bloem
  • 90 gram maïzena
  • 25 gram cacaopoeder
  • 6 eieren(m) (gesplitst)
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 el warm water

Instructies

  • Voeg bloem, maïzena en cacaopoeder samen in een kom en roer even kort door. In een vetvrije kom klop je de eiwitten met 60 gram suiker en het water tot stijve pieken. In een derde kom doe je de eidooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker, klop tot een schuimig mengsel.
  • Beide eimengsels voeg je samen in een kom, spatel voorzichtig door elkaar. Voeg dan het bloemmengsel in delen toe en spatel dit rustig door het mengsel.
  • Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.
  • Bak het biscuit in 40 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte).
  • Laat het biscuit een paar minuten afkoelen voordat je hem op een rooster stort en daar verder laat afkoelen. Wanneer hij volledig is afgekoeld kun je hem doorsnijden en vullen.

Tips

  • Ja, het klopt dat je gelijke delen bloem en maïzena gebruikt. Dit is geen tikfout 😉
  • Wil je een ander formaat bakvorm gebruiken? Dan lees je hier hoe je het recept kunt omrekenen.
  • Neem eens een kijkje tussen de vullingen en toppings om er een lekkere taart van te maken.
Tips

Chocoladebiscuit is altijd wat compacter dan een gewoon biscuit. Geen paniek dus, dat hoort gewoon zo.

Vorige post

Volgende post

Gegrilde perzik met karamel en kaneelijs
Behind the scenes: juli 2017 #2

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
20

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 93

  1. Trudy says:
    3 jaar geleden

    Mooi recept, en fijne stap-voor-stap foto’s!
    Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen cake en biscuit?
    Is biscuit smeuïger van binnen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een biscuit is luchtiger. Denk maar eens aan een slagroomtaart, de basis die hiervoor wordt gebruikt is een biscuit.

      Beantwoorden
  2. Petra says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,
    Ik ben groot fan van je site en heb al verschillende recepten gemaakt. Allemaal even heerlijk! Bedankt!
    Voor taarten bak ik nooit een hele cake maar een dunne grote cakeplak waar ik cirkels uit druk. Vind ik makkelijker. Kan ik dit beslag voor zo’n cakeplak gebruiken? Ook ca. 10 minuten bakken op 180C?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan zeker. Qua temperatuur en tijd durf ik niet met zekerheid te zeggen wat het best is, kwestie van proberen vrees ik 😉

      Beantwoorden
  3. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Hoe krijg een kom echt vetvrij?

    Vriendelijke groet,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Met citroensap inwrijven, zowel kom als garde/menghaak.

      Beantwoorden
      • Yvonne says:
        3 jaar geleden

        Ha Lian,
        Bedankt voor het antwoord.
        Ik neem aan dat je de citroen niet proeft in het eiwit?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Dit proef je inderdaad niet terug.

          Beantwoorden
  4. Gerben says:
    3 jaar geleden

    Dank je voor het recept! Ik was er net naar op zoek voor de verjaardagstaart van mijn zoontje. Hij was goed gelukt, luchtig (maar wel compact inderdaad) en gaar, wel korter gebakken. Hij was wel vrij droog, heb je daar nog tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Biscuits zijn altijd relatief droog. Als het heel erg is, is nog korter bakken een optie.

      Beantwoorden
  5. Nihal says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan ik niet gewoon cacao poeder toevoegen aan normale biscuit recept, dit ziet er iets ingewikkelder uit 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar je krijgt met dit recept een beter resultaat (en het is echt niet moeilijk hoor 😉 )

      Beantwoorden
  6. Sabine says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb een 15cm bakvorm. Zou deze biscuit graag willen maken maar vind t omrekenen nog al een gedoe. Dus was van plan om jouw hoeveelheden aan te houden en dan mijn bakvorm maar voor een deel te vullen. Omdat het zal rijzen vraag ik me af.. tot hoe ver kan ik het vullen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou tot 2/3 vullen.

      Beantwoorden
    • Margie says:
      2 jaar geleden

      Hoi Sabine,

      Heb jij dit inmiddels al geprobeerd?
      En zo ja.. hoelang heb je de biscuit gebakken als ik vragen mag?

      Groejtes Margie 🙂

      Beantwoorden
  7. Nancy says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik zou graag een biscuit dambord willen bakken met gewone biscuit en chocoladebiscuit. Omdat de 2 soorten samen in de vorm gaan, moet de dikte van de biscuit ongeveer hetzelfde zijn. Hoe begin ik daar aan?
    Maak je de 2 soorten biscuit apart? Of voeg je cacao toe aan de helft van het beslag?
    Alvast bedankt!
    Nancy

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou de twee soorten apart maken. Uiteindelijk snijd je de lagen dan in gelijke hoogte.

      Beantwoorden
  8. Melissa Hommel says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ten eerste wat een geweldige site! Ik kom hier vaak voor ideeën of recepten.
    Nu wil ik graag een chocolade -vanille laagjes taart maken.. Ik heb hiervoor een bakvorm van 18cm en een kleintje van 10cm. Deze wil ik bovenop elkaar zetten.. Mijn vraag is welk beslag kan ik het beste gebruiken? Gewoon de basisrecepten van chocolade en vanille (cake/taart?) en deze dan omrekenen naar de bakvormen die ik gebruik?
    Ik hoop dat je mij hier een beetje mee kan helpen!

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou zowel cake als biscuit kunnen gebruiken. Ik geef hier iets meer info over beide soorten: http://www.handigebaktips.nl/het-verschil-tussen-cake-en-biscuit/

      Beantwoorden
  9. Cornée says:
    3 jaar geleden

    Dank je voor dit recept, ik heb nog nooit zo’n mooie basistaart gemaakt.

    Beantwoorden
  10. Maaike says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil graag de Confetti taart maken maar dan red velvet. Als ik bij dit recept rode kleurstof toevoeg komt dat dan goed of moet ik dan een ander recept gebruiken?

    Bedankt! Maaike

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar kun je beter dit recept voor gebruiken, dan is het echt red velvet: http://www.laurasbakery.nl/red-velvet-cupcakes/

      Beantwoorden
      • Maaike says:
        3 jaar geleden

        Oke dank je wel!

        Beantwoorden
  11. Naoual says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,
    Ik had laatst je recept gebuikt en een heerlijke taartje gamaakt. Heel erg bedankt voor het delen van je recepten.
    Nu wil ik een grotere taart maken maar heb geen idee hoe ik dat moet omrekenen? Heb je misschien tips voor mij?
    Groet Naoual

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hier kun je vinden hoe je het omrekent.

      Beantwoorden
  12. Marloes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil deze biscuit (en straks ook de vanillevariant) gaan gebruiken voor de basis van een giant cupcake. Heb jij enig idee welke hoeveelheid ik hier voor nodig heb? Een beetje teveel is niet erg maar een schatting is wel handig…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Durf ik niet te zeggen, ik ken de inhoud van de vorm niet. Zou hem in ieder geval voor 2/3 vullen.

      Beantwoorden
  13. Julia Jonkers says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil een luchtige chocoladebiscuit maken en zie dat je geen bakpoeder gebruikt, maar zie wel maizena staan.
    Kun je uitleggen waarom je geen bakpoeder gebruikt en wat de werking is van maizena in de biscuit?
    Wordt deze biscuit met maizena mooi luchtig?
    Alvast bedankt voor je reactie.
    Groetjes, Julia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      maizena is voor de binding en structuur. Biscuits maak je nooit met bakpoeder, de eieren maken het luchtig.

      Beantwoorden
  14. Judith says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    gebruik jij eigenlijk zelfrijzende bloem of gewone?
    En kan je de melk gewoon vervangen door sojamelk?

    dankjewel

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      gewone bloem, als het zelfrijzend moet zijn staat dit er altijd bij.

      Beantwoorden
  15. Ann says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura
    voor de verjaardag ven mijn dochter wil ik voor dit recept graag met ganzeneieren maken. Hoeveel gram ei heb ik precies nodig?

    Groetjes Ann

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      een M ei is gemiddeld 50 gram.

      Beantwoorden
  16. Shana says:
    3 jaar geleden

    beste laura,
    wat zijn de juiste verhoudingen voor een chocoladebiscuit van 24cm?
    ik kan namelijk aan het berekenen niet goed aan uit :-s

    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Via deze link leg ik uit hoe je het kunt omrekenen: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/ (het is voor mij niet mogelijk om voor iedereen specifieke recepten om te rekenen).

      Beantwoorden
  17. shauni says:
    3 jaar geleden

    hey is dit 40 min op 180 graden op heteluchtstand?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee, temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Hetelucht zet je 10-20% lager.

      Beantwoorden
  18. An says:
    3 jaar geleden

    Kan ik met dit recept ook een vanillebiscuit maken als ik de cacao vervang door vanille? Wat gebruik ik hier dan het beste voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er staat een los recept voor een normaal biscuit online, zie link in artikel 🙂

      Beantwoorden
  19. Lisette says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Hartelijk dank voor de omreken-link. Heb het recept gemaakt in een vorm van 36×23. Is goed gelukt, moet een voetbalveld worden. Wilde fotootje meesturen, maar dat lukt dan weer niet

    Beantwoorden
  20. Lisette kok says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,
    Hartelijk dank voor de omreken-link. Heb het recept gemaakt in een vorm van 36×23. Is goed gelukt, moet een voetbalveld worden. Wilde fotootje meesturen, maar dat lukt dan weer niet.
    Lisette

    Beantwoorden
  21. Steffie says:
    2 jaar geleden

    Hoi! Ik wil graag een checkerboard bisquit maken, met jouw chocolade en naturel bisquit. Nu lees ik dat de choco versie stuk compacter is. Ik heb zo’n plastic ring om het beslag in te gieten. Door het verschil van de structuren, breekt het dan af? Of is het verschil niet zo groot? Groetjes van nieuwe fan

    Beantwoorden
  22. Nancy says:
    2 jaar geleden

    Ik heb zo’n checkerboard ook gemaakt met de vormen van Wilton met plastiek inzet en die liepen toch een stuk over in mekaar. De Amerikanen doen dan met cakedeeg en dat is vaster dan biscuit. Misschien dat je beter de lagen per kleur bakt en erna uitsteekt…

    Beantwoorden
  23. Dieuwke says:
    2 jaar geleden

    Eindelijk een chocolade biscuit dat en heel lekker is, en ook nog eens goed lukt. De mijne was nu mooi hoog😃 dat is helaas niet altijd het geval.
    En dan ook nog niet ingewikkeld om te maken.
    Top dankjewel😀

    Beantwoorden
  24. Fammechien says:
    2 jaar geleden

    Dit recept is voor een biscuit van 20cm. Welke hoogte kom je dan uit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb dat nog nooit opgemeten, genoeg om 2x door te snijden in ieder geval.

      Beantwoorden
  25. Lewara says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,

    Welk merk/soort cacaopoeder kan ik het beste gebruiken? De smaak van de poeder die ik nu heb is heel sterk met een heel specifieke smaak.
    Alvast bedankt.
    Groetjes Lewara

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik gebruik zelf vaak Droste, Blooker kan ook.

      Beantwoorden
  26. Femke says:
    2 jaar geleden

    Bedankt voor dit recept! Deze wil ik gaan maken als verjaardagstaart voor mijn zoon met aardbeienbavarois vulling.
    Klop je de eieren en suiker net zo lang als bij een gewone biscuit? Of wordt de biscuit in dit geval luchtig door het opgeklopt eiwit?

    Alvast bedankt, Femke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Minder lang, maar wel dat het goed schuimig wordt.

      Beantwoorden
  27. Sara says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, bedankt voor dit recept! Mijn kinderen zijn gek op chocolade, deze biscuit zal hen beter bevallen dan de gewone. Gebruik je gewone bloem, of zelfrijzende bloem?
    Ik wil hem daarna overgieten met ganache, maar bij mij is de bovenkant nooit mooi plat… tips?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      gewone, als het zelfrijzend moet zijn staat dit in het recept. En van de onderkant de bovenkant maken zorgt voor een rechte taart.

      Beantwoorden
      • Sara says:
        2 jaar geleden

        Bedankt voor de tip!

        Beantwoorden
  28. George says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Allereerst mijn meer dan welgemeende complimenten voor je website. Ik heb er al vaak lekkere en eenvoudig te maken zaken van gemaakt. Gewoonweg super.

    Mijn vraag bij dit recept is waarom je twee eetlepels water bij het eiwit doet. Ik heb dit nog nooit gehoord (maar dat zegt natuurlijk niks).

    Alvast bedankt voor een reactie.

    – BakSmurf –

    Beantwoorden
  29. Suus says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoeveel cm hoog wordt het biscuit?
    Alvast bedankt, Suus

    Beantwoorden
    • George says:
      2 jaar geleden

      Bij mij werd hij ongeveer 4 cm hoog.

      Beantwoorden
    • Nura says:
      1 jaar geleden

      Dat vraag ik me ook af 🤔😉??

      Beantwoorden
    • Nura says:
      1 jaar geleden

      Dat vraag ik me ook af ?….?…..?.??…
      Want ik moet het omrekenen🤔

      Beantwoorden
  30. Aukje says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    als er in jouw recepten staat suiker, bedoel je dan kristalsuiker of basterdsuiker? eigenlijk vind ik dat bij recepten in het algemeen best wel onduidelijk. weet jij wat het verschil is wanneer je de ene gebruikt of juist de andere in het bakresultaat? groeten Aukje Bangma

    Beantwoorden
    • Aukje says:
      1 jaar geleden

      fijne kristalsuiker is toch hetzelfde als basterdsuiker? en kristal gewone suiker?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        1 jaar geleden

        Nee dat is zeker niet hetzelfde! Fijne kristalsuiker en gewone kristalsuiker zijn in principe hetzelfde, maar de suikerkorrel is kleiner van fijne kristalsuiker. Basterdsuiker geeft wel echt een ander effect.

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Kristalsuiker is altijd de basis, net zoals ongezouten boter dat is. Ongeschreven bakregels zijn dat eigenlijk, hoewel ik er een leuk artikel over heb geschreven: https://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/

      Beantwoorden
  31. Sandra says:
    1 jaar geleden

    Fantastische recepten heb je, gebruik ze graag en altijd erg lekker.

    Wat is de reden/het effect van water toevoegen aan je eiwitschuim?

    Gr Sandra

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Eigenlijk de simpele reden om ervoor te zorgen dat het beslag niet droog wordt. Het is echt een heerlijk biscuit!

      Beantwoorden
  32. Saskia says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, al een aantal keren de ‘gewone’ biscuit gebakken maar mijn zoontje wil voor zijn 3e verjaardag een chocoladetaart ;-).. Nu vind ik een echte chocoladetaart wat te machtig voor deze gelegenheid dus dacht deze te gebruiken. Kan je nog een lekkere rip geven vwb de vulling/topping om hem wat meer ‘chocolade’ te maken? of is bijvoorbeeld een oreo botercreme een lekkere vulling hiervoor? Hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zeker, bij deze taart zit bijvoorbeeld een oreo botercrème die je ervoor kunt gebruiken. Je kunt ook wat chocolade als ‘drip’ er vanaf laten druipen? https://www.laurasbakery.nl/oreo-taart/

      Beantwoorden
  33. Isabelle Westerlaken says:
    12 maanden geleden

    Bij de ingrediënten staat 2 el warm water, bij de bereiding kan ik dit nergens terug vinden. Waarvoor gebruik ik dit?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Jawel hoor, het staat in de tweede zin van de bereiding.

      Beantwoorden
  34. Jolijn says:
    11 maanden geleden

    Vandaag jou chocolade biscuit recept gemaakt. Dan wel voor een 25 cm ronde taart.
    En biscuit is mooi gelukt 7cm hoog geworden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Wat leuk om te lezen! Benieuwd wat je er mee gaat maken.

      Beantwoorden
  35. Morena says:
    10 maanden geleden

    Kan je ook een chocolade biscuit maken met gesmolten chocolade in plaats van cacao ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat denk ik niet, maar ik weet het niet zeker.

      Beantwoorden
  36. yinte says:
    10 maanden geleden

    wat als je nu zelfrijzende bloem gebruikt in der plaats van gewone bloem?
    Gaat er dan een verschil zijn omdat je er al maïzena hebt ingedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ik weet niet wat er dan gebeurt door de toevoeging van bakpoeder, dan wordt het resultaat in ieder geval niet als op de foto.

      Beantwoorden
  37. Daphne Wijnen says:
    8 maanden geleden

    Het recept is heel fijn om te gebruiken, maar volgens mij heb ik iets fout gedaan. Ik had geen bakvorm van 20 cm, maar wel een springvorm van 26 cm. Via de omrekentabel op de site ben ik bezig gegaan met bakken, maar nu is mijn biscuit vele malen lager… De bedoeling was om hem te gebruiken voor de maltersertaart. Nu heb ik het opgelost door nog een biscuit te maken, maar kan dit aan mijn bakvorm liggen of aan het omrekenen? Uiteindelijk zou ik het toch zoals op de foto willen krijgen:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ohjee wat vervelend. Even testen: hoeveel eieren heb je gebruikt uiteindelijk?

      Beantwoorden
      • Daphne Wijnen says:
        8 maanden geleden

        Ik ben er al achter gekomen. Ik heb de mixer te kort en te laag aangehad.

        Beantwoorden
  38. Isly says:
    7 maanden geleden

    Hey,

    Welke bloem word er voor de biscuitdeeg gebruikt gewone of zelfrijzende bloem? Zie nergens bakkingspoeder dus deze hoeft dan ook niet?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Gewoon bloem, dat andere is nl zelfrijzend bakmeel en wordt nooit bloem genoemd.

      Beantwoorden
  39. Marijke says:
    7 maanden geleden

    Hoi Laura! Wat een fijn recept, ziet er niet moeilijk uit. Ik twijfel nog heel erg over de vulling. Het is voor mijn zoontje die 2 jaar wordt dus het hoeft niet ingewikkeld maar liever ook niet heel vet of zoet. Ik dacht eerst aan banketbakkersroom of zwitserse room maar ik twijfel of dat een goeie combi is. Wat vind jij zelf lekkere combi’s met deze biscuit? En is het nodig om ook een siroop te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      De Oreo botercrème van deze taart gaat er heel goed bij!

      Beantwoorden
      • Marijke says:
        7 maanden geleden

        Ja, die had ik gezien inderdaad! Maar ik heb niet zoveel met oreo’s 😛
        Ik zit inmiddels te denken aan een soort zelfgemaakte kersenvlaaivulling en mascarpone-slagroom laag 🙂 Hopelijk lust hij het!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Klinkt ook erg goed!

          Beantwoorden
  40. Audrey says:
    6 maanden geleden

    Hey Laura !!

    Een klein vraagje, welke soort maizena gebruik je? De witte of de bruine?

    Groetjes 😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Witte.

      Beantwoorden
  41. Jorine van Ruitenbeek says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura,

    In dit recept splits je de eieren, bij het recept van het gewone biscuit niet zag ik. Is hier een rede voor? Dankjewel!

    Groetjes Jorine

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Klopt! Dit geeft het beste resultaat omdat de chocolade variant anders heel compact wordt. Na het nodige online research en testen kwam ik erop uit dat dit het beste werkt qua ‘techniek’, maar dat is dus niet nodig bij de naturel variant en dat scheelt dan weer.

      Beantwoorden
  42. Dawinja Bosch says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Geen boter in dit recept, klopt dat? Normaal gesproken moet er toch boter in?

    Groetjes Dawinja

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Nee, dat moet juist nooit in een biscuit.

      Beantwoorden
  43. Melissa says:
    1 maand geleden

    Hoi,

    de pagina voor het omreken voor een grotere maat doet het niet!

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Bedoel je deze? https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
      Bij ons werkt de pagina gewoon.

      Beantwoorden
  44. Isabelle says:
    1 maand geleden

    Dank je wel voor dit fijne recept, Laura! Ik maakte eerst een biscuit van een ander recept (waar de biscuit deel van uitmaakte), maar die mislukte, ondanks ik alles juist had uitgevoerd. Ik kwam dus bij jou voor een redmiddel en dit is gelukkig heel goed gelukt! Dank je wel voor al je super goed baktips!

    Beantwoorden
  45. Elisa says:
    4 weken geleden

    Heb de chocoladetaart en het biscuitrecept gemaakt voor de moccataart, banketbakkersroom op laag 1 tempeersiroop op de 2de laag dan weer banketbakkersroom, bovenop slagroom met mocca aroma samen met kleindochter, werd 16jaar. Mooie hoge taarten, groot succes.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Behind the scenes: juli 2017 #2

Behind the scenes: juli 2017 #2

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-20

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-24

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-10

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan