Mijn 2022

Gepost: 31 december 2022
Mijn 2022
0

Zoals ieder jaar blik ik zo op de laatste dag van het jaar terug en neem ik jullie mee in hoe het jaar er voor Laura’s Bakery heeft uitgezien. Dit jaar zat vol met grote veranderingen, al was dat voornamelijk achter de schermen. Ook op de voorgrond is er veel gebeurd. Van een nieuw boek tot collecties met bakproducten. Ik vertel jullie er meer over, en ik begin met de dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Achter de schermen

De kijkjes achter de schermen die ik geef via Instagram, zijn meestal een kijkje in de keuken. Maar Laura’s Bakery is meer dan alleen maar bakken en recepten bedenken. Er komt zóveel meer bij kijken.

Er gebeurt achter de schermen meer dan genoeg dat jullie niet zien. De zakelijke kant is voor de meesten van jullie nu eenmaal niet waarom je mij volgt. Toch vond ik deze terugblik het moment om jullie daar ook iets meer over te vertellen.

Van eenmanszaak naar BV

Wie mij al lang volgt, weet dat ik bijna 13 jaar geleden in een opwelling begon met Laura’s Bakery. Ik wist op dat moment niet eens wat een blog was en dat ik zelf een blog had met mijn plekje op het internet. Na zo’n 2,5 jaar ‘hobbyen’ schreef ik mij in bij Kamer van Koophandel. Mijn eenmanszaak was geboren.

Bijna 10 jaar na die inschrijving heb ik onlangs de eenmanszaak laten uitschrijven en is Laura’s Bakery B.V. opgericht! Ondanks dat ik al jaren een mooi en serieus bedrijf runde, vond ik het toch een grote stap. En dat heb ik gevierd! Ik had 13 jaar geleden nooit bedacht dat een mailtje met foto’s van mooie gedecoreerde taarten zou leiden tot waar ik nu ben.

Feestdagen Bakboek LR (44)

Strategieën

Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van nieuwe strategieën. Daar merken jullie niet gelijk heel veel van, maar reken maar dat alles wat we doen niet zomaar zonder reden wordt gedaan. Overal denk ik goed over na, we testen dingen uit, passen de strategie aan en blijven zo doorgaan.

Dit is niet nieuw en gaat al jaren zo, maar dit jaar zijn de veranderingen echt groot geweest en heeft dat flink invloed gehad op onze dagelijkse werkzaamheden. We hebben afscheid genomen van partners waar we sinds het prille begin mee samenwerkten om de sprong in het diepe te wagen en nieuwe dingen uit te proberen. Dat is spannend, maar ik kan ook niet wachten om te zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen.

Website optimalisatie

Meer dan anders ben ik dit jaar bezig geweest met het optimaliseren van laurasbakery.nl. Sterker nog, ik denk dat ik kan zeggen dat het hele team hier dit jaar meer dan ooit mee bezig is geweest. Dit gaat dan om nieuwe of verbeterde functies in de website zelf, maar het is veel meer dan dat alleen.

We voegen bijvoorbeeld categorieën toe zodat jullie nog specifieker in het ruime aanbod van recepten kunnen zoeken. We updaten oude artikelen zodat die nog vollediger zijn qua informatie en mogelijke vragen op voorhand al kunnen beantwoorden. Ook niet onbelangrijk: we willen dat jullie Laura’s Bakery via Google nog beter kunnen vinden. Dat onderdeel noemen we daarom SEO optimalisatie (je vindbaarheid in Google).

Kleur- en knutselwedstrijd - Het Kinderbakboek 2

Het Kinderbakboek 2 

Tot zover een kijkje achter de schermen. Nu dan iets waar jullie wel van alles over hebben gezien: Het tweede kinderbakboek kwam eerder dit jaar uit! Na het gigantische succes van Het Kinderbakboek was het tijd voor een vervolg.

De lancering was een groot feest. Samen met een groep kleine thuisbakkers gingen we in de keuken van boekhandel Scheltema samen aan de bak en maakte iedereen heerlijke frambozengebakjes uit het boek.

Laura’s Bakery bakproducten

In 2021 werden de eerste twee collecties met bakproducten gelanceerd bij Kruidvat. Dit jaar kon ik maar liefst 4 nieuwe collecties met jullie delen. Zo gaaf om te zien hoe populair de Laura’s Bakery bakproducten zijn! Ik geniet van al jullie berichtjes en foto’s die jullie opsturen.

We eindigden de vierde collectie dit jaar met de 6 meest populaire producten, zodat zoveel mogelijk van jullie nog de kans kregen om je slag te slaan voor de feestdagen.

Laura's Bakery bakproducten Kruidvat december 2022 (11)

Dit gaan we doen in 2023

Even terugblikken is altijd goed, maar daarna moeten we vooruit kijken. De globale plannen voor 2023 liggen hier dan ook al een tijdje klaar.

Optimaliseren

Zo zullen we verder blijven gaan met het optimaliseren van de website en oude content. En maak je geen zorgen: er blijven ook gewoon nieuwe recepten online komen.

Team Laura’s Bakery

We zijn nu nog met zijn viertjes, maar eind januari hebben we een team van 5. Ik verwacht zelfs het team nog verder te gaan uitbreiden in het nieuwe jaar. Dat heeft onder andere te maken met een project waar ik jullie later meer over zal vertellen.

Boek nummer 7

Achter de schermen ben ik al een paar maanden bezig met een nieuw boek. Op een laag pitje weliswaar, maar daar komt de komende maanden verandering in. Het boek komt in het najaar uit en wanneer het kan, zal ik jullie hier natuurlijk alles over vertellen.

Ik kan wel vast verklappen dat het een heel specifiek thema heeft qua recepten. Durf je een gokje te wagen? Ik ben benieuwd wat jullie denken (en hopen!).

Dan wil ik graag nog één ding kwijt:

Een heel gelukkig 2023 voor jullie allemaal! Bedankt voor jullie support en overweldigende enthousiasme. Zonder jullie zou ik dit vreselijk leuke werk niet kunnen doen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Rosalie schreef:

  Kei goed bezig! Altijd fantastische recepten en een zeer overzichtelijke website, top!
  Gokje naar het nieuwe boek: een brood bakboek? 😉

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat lief! Thanks! En leuk om deze gok te lezen 😉

 2. Marion schreef:

  Hey Laura,

  Een heel gelukkig en vooral gezond 2023 met heel veel bakplezier voor jou en je team.

  Stilletjes hoop ik dat je nieuwe boek bestaat uit broodrecepten! Ik vind het heerlijk en rustgevend om brood te bakken.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat leuk om te horen, dankjewel en ook een gelukkig 2023 gewenst!

 3. Mariëlle schreef:

  Wat ben je goed bezig Laura! Superleuk. Veel succes en geluk in het nieuwe jaar!

 4. Robert te Kaat schreef:

  Gefeliciteerd met het succes!

  Boek met Halloween recepten?

 5. Mune schreef:

  Ik denk een Hollands bakboek met typische Hollandse dingen v. Stroopwafel,…

  Ik kijk er al naar uit

  Liefs mune

 6. Annelies schreef:

  Ik verwacht een receptenboek voor feestdagen, van Pasen tot Sinterklaas en oud & nieuw!

 7. Annelies schreef:

  Oh wacht, die was er al…..;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *