Behind the scenes – maart 2014

31 maart 2014
0

bts maart 1

De maand maart was een mooie zonnige maand! Waar we vorig jaar rond deze tijd nog met sneeuw zaten en goed ingepakt naar buiten moesten, konden we dit jaar al lekker in het zonnetje zitten. Sterker nog, terwijl ik dit schrijf zit ik zelfs lekker in het zonnetje met mijn laptop op schoot. Heerlijk! Van mij mag dit weer zo blijven!

Maart begon gelijk al zonnig. Het eerste weekend toog ik af naar Amsterdam met nog meer zoete bloggers om daar een workshop taart decoreren te volgen van Dr. Oetker bij Taart je Taart. Het was al even geleden dat ik een taartje had gedecoreerd en het was leuk om dit weer eens te doen! Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik binnenkort zelf ook weer eens aan de slag wil gaan met fondant en marsepein. Er zitten al wat leuke dingen in mijn hoofd gelukkig!

bts maart 2

Deze maand heb ik ook nog wat geshopt. Vooral dingen voor het bakken eigenlijk. Ik ging weer eens langs bij De Leukste Taarten Shop hier in Haarlem omdat ik cacaoboter nodig had. Meer niet. Maar zoals je ziet kon ik mij niet inhouden en kwam ik met meer thuis dan de bedoeling was. Ik zag dat Funcakes tegenwoordig chocolate chips (de drops) in het assortiment heeft, niet alleen puur maar ook in melk en wit! Daar ben ik echt heel erg blij mee! Ik kocht ook chocolate chunks in alle smaken, gelatinepoeder, glucose, witte kleurstof en oranje sprinkles. Met die laatste wil ik aan de slag voor Koningsdag, al weet ik nog niet precies wat ik wil maken.

Eerder deze maand ging ik ook langs bij de Huismuis, een hele fijne kookwinkel in Haarlem die van alles en nog wat heeft. Ik had nog een cadeaubon liggen en ging dus eens lekker kijken wat er allemaal was. al bijna 2 jaar geleden kwam ik daar leuke spatels tegen met cupcakes er op. Ik vond ze toen wat te duur en nam ze niet mee. Maar nu kon ik het gewoon niet laten. Met een cadeaubon mag je best een leuk en wat duurder cadeautje voor jezelf kopen toch? Ik kocht ook nog een mooie aardewerken (oven)schaal in de kleur Framboos, daar kan ik een mooie taart in gaan maken! Ik heb nog steeds wat tegoed over van mijn bon en ik denk dat ik deze ga besteden aan een goede rasp. Binnenkort nog maar eens kijken dus!

bts maart 3

Ik had deze maand een bakweekend ingelast. Met mijn fulltime baan lukt het niet altijd in het weekend om zoveel te bakken en te bloggen als ik wil. dus ik besloot twee dagen vrij te nemen aan het weekend vast zodat ik lekker uitgebreid kon bakken en bloggen! Op woensdag uit het werk deed ik de boodschappen al zodat ik op donderdag gelijk kon beginnen. Ik heb 3 lange dagen in de keuken gestaan en heb er volop van genoten! Aan de berg boodschappen kun je zien dat ik veel gemaakt heb, veel verschillende dingen ook. Wat allemaal, dat zul je de komende tijd online zien komen 🙂

bts maart 4

Bovenstaand één van mijn projecten uit het bakweekend. Ik wilde al langer eens met rice krispies aan de gang gaan en dat is er nu eindelijk van gekomen. Op een of andere manier hield het geklieder met marshmallows mij altijd een beetje tegen. Het is ook zeker plakkerig, maar het geklieder viel me allemaal reuze mee. Rechts zie je wat ik maakte met de rice krispies. Dat zijn natuurlijk niet alleen maar de rice krispies, ik voegde er ook nog wat lekkers aan toe. Wat dat is, dat zie je later ;).

bts maart 5

Sprinkles! Ik heb er een zwak voor. Ik kan het gewoon niet laten om leuke sprinkles laten liggen. Inmiddels heb ik dus al een flinke verzameling, mijn bak met sprinkles zit al lang vol en ik kan eigenlijk wel een tweede opberg box aanschaffen.  De sprinkles in het bakje gebruikte ik voor de Oreo truffels die ik maakte, wat heerlijk zijn die zeg! Voor iedereen die benieuwd is naar dit recept; ze komen later deze week online!

bts maart 6

Maart is hier altijd een maand vol met verjaardagen. Onder andere die van mijn zusje, ze werd afgelopen week 21 en dus was het tijd voor taart! Normaal bak ik altijd taarten of ander lekkers voor verjaardagen, maar helaas lukte het deze keer gewoon niet (tot teleurstelling van de visite). Ze vierde het doordeweeks en omdat ik toen niet kon bakken besloot ze bij Multivlaai wat taarten te bestellen. De keuze viel op appel-kruimel, witte chocola, brownie en iets met hazelnoten en karamel. Ik heb een stukje geproefd van de witte chocola, ondanks dat de smaak van witte chocola niet heel erg duidelijk aanwezig was vond ik hem heel erg lekker! Een dag later waren er nog een paar puntjes over zodat ik ook van de brownievlaai kon smullen.

bts maart 7

Ik had genoeg leesvoer om mee in het zonnetje te zitten. Toen de special van MjamTaart met dessert tables uit kwam vond ik het nog net iets te fris om buiten te zitten. Gelukkig is mijn slaapkamer op het zuiden en kan ik op mijn bed heerlijk in het zonnetje zitten wanneer het buiten nog iets te fris is. Afgelopen weekend kon je wel prima buiten zitten en dat heb ik dan ook gedaan. Mét het bakboek van Rutger dat dit weekend binnenkwam. Ik ben enthousiast, er staan echt zoveel lekkere recepten in!

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Irene schreef:

    Wat een leuke spatel! Ik kom ook altijd met meer thuis dan dat de bedoeling is, maar ik denk dat iedereen daar last van heeft, haha. Ben wel heel benieuwd naar die rice krispies!

  2. Rensina Steursma schreef:

    Superleuke Behind the Scenes!
    Ik ben echt heel erg benieuwd wat je allemaal hebt gemaakt van die bult boodschappen. Al zag ik wel wat sneekpeaks voorbij komen op IG.
    Je hebt ook mooie spullen gekocht van je bon.
    Lieve groet, Rensina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *