Zelf versierde ijshoorntjes maken

Gepost: 18 juli 2017 Laatst bewerkt: 18 juli 2023

ZELF VERSIERDE IJSHOORNTJES MAKEN

Dit is een DIY die ik al heel lang wilde uit proberen. Eigenlijk al vanaf het moment dat ik versierde ijshoorntjes in verschillende ijssalons zag, wat neerkomt op een paar jaar. Vorig weekend ging ik het proces testen en kwam ik er al snel achter dat zwaartekracht mijn grootste vijand was. Gelukkig bedacht ik een oplossing en kan ik je beloven dat als je mijn werkwijze opvolgt ook jij deze kleurrijke versierde ijshoorntjes kunt maken. Een tip om dit nu in de zomervakantie te doen, want hoe leuk is dat om thuis je eigen ontzettend vrolijke Italiaanse ijssalon ijsjes te maken. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van en ik hoop jij ook. Met maar drie ingrediënten en een kwartiertje tijd heb je ze gemaakt.

BAKTIP: Ik heb de ijshoorntjes versierd met een sprinklemix. Maar hoe leuk is het om de traditionele discodip of krokante nootjesdip te gebruiken om je ijshoorntje mee te versieren?

ZELF VERSIERDE IJSHOORNTJES MAKEN

ZELF VERSIERDE IJSHOORNTJES MAKEN

ZELF VERSIERDE IJSHOORNTJES MAKEN

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Versierde ijshoorntjes

Maak je zelf ijs, dan is het natuurlijk ook hartstikke leuk om zelf versierde ijshoorntjes te maken.
Porties: 4 ijshoorntjes

Ingrediënten

 • 4 ijshoorntjes
 • 50 gram pure chocolade
 • sprinkles naar keuze (of kies voor geraspte kokos of fijn gehakte nootjes)

Instructies

 • Het proces is heel simpel, maar er zijn een paar belangrijke aandachtspunten. Begin door de hoorntjes in de koelkast te zetten. Hierdoor zal de chocolade snel stollen en zakken de sprinkles niet met de chocolade naar beneden.
 • Smelt de chocolade, terwijl de hoorntjes in de koelkast staan. Dit kan au bain marie, maar 2 minuten in de magnetron op 750 watt werkt ook. Roer de chocolade goed door totdat deze niet meer warm aanvoelt. Een lauwe temperatuur is prima. Als de chocolade te heet is, kan het helpen om er extra chocolade doorheen te roeren.
 • Als de chocolade op temperatuur is haal je de ijshoorntjes uit de koelkast. Smeer met een spateltje een laag chocolade over de bovenkant van het hoorntje. Door niet te dippen, krijg je een mooiere dunne laag waarvan je de lengte zelf kunt bepalen. Je hebt hierdoor ook geen extra chocolade nodig om een diepere dip te creëren.
 • Meteen na de chocolade rol je het chocolade gedeelte van het hoorntje door de sprinkles heen. Wacht hier niet te lang mee, want je chocolade zal snel stollen.
 • Je hoorntje is direct klaar voor gebruik. De chocolade zal gestold zijn, dus je hoeft het hoorntje niet meer in de koelkast te plaatsen. Afhankelijk van hoe breed en dik je de chocoladerand maakt, kun je zeker 4 ijshoorntjes versieren met 50 gram chocolade.
Tips

Bedek de binnenkant van je ijshoorntje eerst helemaal met chocolade. Doe dit voordat je begint met het versieren van je ijshoorntje en zet het hoorntje voor het versieren weer even in de koelkast.
Bewaren

1-2 weken te bewaren in een gesloten verpakking.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

8 reacties

 1. Yvonne schreef:

  Beste,
  Wat een super leuke dip voor de ijshoorntjes! Waar is deze gekocht?
  Groetjes, Yvonne

  1. Lian van Rens schreef:

   Die heb ik zelf gemaakt door verschillende sprinkles door elkaar te mixen.

 2. Trudy schreef:

  Heel feestelijk!

 3. Hilke schreef:

  Heel leuk! Hoe lang van tevoren kun je dit maken?

  1. Laura Kieft schreef:

   Deze kun je ruim van tevoren maken hoor, minstens een week maar ook langer. bewaar ze wel in een gesloten verpakking om te voorkomen dat de hoorntjes taai worden.

 4. Lourain Vuurpijl schreef:

  Hoi,

  Ik wil een hoorntje ook als traktatie gebruiken voor evt. schooltraktatie.
  Kan je dit ook bewaren met cellofaan? en blijft dit nog knapperig als je dit van te voren maakt, paar dagen bijvoorbeeld? of een week?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik durf even niet te zeggen of ze dan knapperig blijven, dat heb ik niet getest. Maar je kunt het even testen natuurlijk! 🙂

 5. Lourain Vuurpijl schreef:

  Ok iig bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept