Pizza om zelf thuis te maken

Gepost: 11 maart 2015 Laatst bewerkt: 22 juni 2023

pizza

Pizza, daar ben ik dol op! Met enige regelmaat staat hier dan ook wel pizza op tafel. De allerlekkerste pizza is zelfgemaakt, dus ook dat doen wij hier thuis wel eens. Niet zo vaak als we zouden willen, maar met het boek Pizza om zelf thuis te maken zou dit zomaar eens kunnen gaan veranderen. Naast goede basisrecepten staat hier onwijs veel inspiratie in voor de topping van de pizza.

pizza

Het boek begint met de basis. Een goed begin is immers het halve werk. Na het benodigde kookgerei besproken te hebben komt het deeg aan bod. Met twee verschillende recepten en een duidelijke bereidingswijze kun je aan de slag. Op die bodem komt natuurlijk een heerlijk zelfgemaakte tomatensaus, ook hiervoor zijn verschillende recepten. Als laatste nog wat informatie over de verschillende soorten kaas, vet en olie en dan is het tijd om daadwerkelijk pizza’s te gaan maken!

De recepten voor pizza’s zijn qua bereiding verschillend. Zo kunnen ze uit de pan of oven komen, of ze worden gefrituurd. Deze laatste methode kende ik nog niet, maar het is niet moeilijk. Als je dit liever niet wilt, kun je ze ook gewoon in de pan maken.

pizza

Elk recept heeft een korte inleiding, een overzichtelijke lijst met ingrediënten en een duidelijke receptuur. Als je de recepten leest kom je vanzelf achter nog meer handige trucs. Sommige ingrediënten kun je bijvoorbeeld beter eerst even bakken voordat je ze op de pizza legt.

Wat de recepten betreft vind je een hoop klassiekers in dit boek, maar ook net zo veel originele recepturen. Begin met een margherita pizza, of kies voor de pizza met lamsgehakt en pecorino. Ik zie veel voor de hand liggende smaakcombinaties maar zeker ook combinaties die ik zelf niet zo snel gemaakt zou hebben. Zo had ik het bijvoorbeeld niet bedacht om flespompoen en geitenkwark te gebruiken op een pizza. Hij ziet er overigens wel heerlijk uit, dus die wil ik zeker wel eens proberen.

pizza

Tussen de pizza’s door vind je af en toe ook andere recepten. Voor pesto bijvoorbeeld, maar ook voor salades, worst maken, ham pekelen en focaccia. Een fijne aanvulling op de pizza recepten.

Ondanks dat je al een hele hoop recepten hebt staan om direct mee aan de slag te gaan, geeft het boek mij ook inspiratie. Door bepaalde smaakcombinaties te zien in het boek wil ik hier zelf ook wel eens mee gaan testen. Wie weet verzin ik zo in mijn keuken ook wel een heerlijke pizza.

De index achterin het boek is niet gemaakt met alle pizza’s op een rij, maar op soort ingrediënt. Dol op mozzarella? Dan zie je hierachter direct staan op welke pagina’s recepten staan met dit ingrediënt.

pizza

Wat vind ik van het boek?

Ten eerste heb ik honger gekregen van dit boek. Terwijl ik dit schreef was het bijna lunchtijd en wilde ik het liefst met zo’n heerlijke pizza lunchen. Ik kan redelijk goed mijn honger en trek bedwingen bij het zien van allerlei lekkers, dus dat ik nu onwijs veel zin had in een pizza is een goed teken.

Het boek geeft een fijne basis voor het maken van pizza’s. Ook met de toppings heb je meer dan genoeg keuze. Ikzelf heb al bedacht dat ik heel snel zelf zo’n pizza ga maken. Ze zien er namelijk té lekker uit allemaal!

Ben jij een liefhebber van pizza’s en de Italiaanse keuken? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden!

Dit boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Ellen schreef:

    Wauw, wat een mooi boek!

  2. Margot schreef:

    Mooi boek! Mijn vriend en ik maken regelmatig zelf pizza.

  3. Joke Kieft-Reijken schreef:

    Wat is dit een geweldig mooi boek. Al die prachtige en overheerlijke pizza’s. En hoe verzin je het, een pizza met gehakballetjes haha. Had het nog niet eerder gezien. Moeten we echt eens gaan maken Lau.

    Liefs, mam ♥

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *