Review Sprookjesboom Mini Cupcakes

17 augustus 2013
0

Vorige week kreeg ik een nieuwe bakmix van Koopmans thuis gestuurd: sprookjesboom mini cupcakes. Met deze mix kun je mini cupcakes omtoveren tot prinsessen. Een echte bakmix die bedoeld is voor kinderen. Hoe kun je die dan beter testen dan met kinderen? Ik vroeg daarom of mijn overbuurmeisjes zin hadden om met mij te gaan bakken. Natuurlijk hadden ze daar zin in, stomme vraag ook eigenlijk.

Ik stel mijn testpanel graag aan jullie voor: Nina (8 jaar) en Hanna (bijna 5 jaar). De dames kregen beiden een mooi schort om (die bij Hanna tot aan haar voeten kwam) en konden aan de slag gaan. De inhoud van het doosje vonden ze al leuk. Vooral de plaatjes van prinsessen en de roze glittersuiker. Ze zijn helemaal zelf met deze mix aan de slag gegaan. Ik was er vooral om foto’s te maken en hier en daar een beetje te helpen als het lastig werd.

In de keuken wordt goed samengewerkt, Hanna stond op de stoel om het cupcake beslag te mixen en Nina voegde alle ingrediënten toe. Met theelepels verdeelden ze het beslag over de vormpjes.

De cupcakes gingen de oven in. Ze hielden nauwlettend in de gaten of hun cupcakes mooi zouden rijzen. Leuk om te zien die meiden voor de oven. Dit deed ik zelf als klein meisje ook altijd (bij exact dezelfde oven trouwens!).

Terwijl de cupcakes in de oven stonden begonnen we vast met het maken van de aardbeien topping. Volgens Nina rook het zakje poeder naar de snoepjes uit de schatkistjes. Ze kon dan ook niet wachten om te proeven van de topping. En proeven dat kon, de dames mochten beiden een garde aflikken. Dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij bakken. Toen de cupcakes helemaal waren afgekoeld verdeelden ze met theelepeltjes de topping over de cupcakes zodat er daarna jurken van gemaakt konden worden.

Kijk ze eens. In opperste concentratie zorgen ze dat de topping de vorm krijgt van een echte prinsessenjurk. dit onderdeel vonden ze wat ingewikkelder. Voor Hanna hield ik de cupcake vast en draaide deze rond terwijl ze zelf met het mes zorgde voor de juiste vorm. Wat ook goed werkte was dat ik de topping al een heel klein beetje de juiste vorm gaf, de meiden konden het dan perfectioneren. Nadat ze dit door hadden konden ze de rest helemaal zelf doen.

Tijd om te versieren! Het roze glittersuiker werd enthousiast over de cupcakes heen gestrooid.

De eetbare prinsessen plaatjes maakten de cupcakes helemaal af, nu zijn het net echte prinsessen.

En dit is het resultaat. 10 Prachtige prinsessen  cupcakes. Ik moet zeggen, ze zien er erg leuk uit.

Dat vinden Nina en Hanna ook. Deze blije snoetjes zeggen genoeg. Ze zijn hartstikke blij met hun resultaat en vonden het ontzettend leuk om te maken. Voordat ze een goed oordeel kunnen geven moeten ze natuurlijk wel even proeven.

Na het gesmikkel vroeg ik beide dames om hun oordeel:

Nina (8 jaar) – Echt hééééééél leuk. De cupcakes zijn superlekker en mooi. Het heeft niet echt een aardbeismaak maar is wel heel lekker. De jurken waren moeilijk om te maken maar de rest ging heel goed.

Hanna (bijna 5 jaar) – Heel erg, heel erg, heel erg leuk! De jurken waren moeilijk maar de rest was echt super makkelijk. Ze zijn ook erg lekker.

Dat is positief nietwaar? Een cijfer dan:

Nina – “een 10+!”

Hanna – “een 100+”

Nina – “Nee dat kan niet een 100+”

Hanna – “Oh..” (een beetje beteuterd). “Nou, dan geef ik ook een 10+ maar eigenlijk is het een 100+”

Je hoort het, de meiden waren ontzettend enthousiast. Ze wilden dit graag nog een keertje doen! Zelf vind ik het een erg leuk pakket voor de jonge prinsessen liefhebbers. Het pak bevat materialen voor 10 mini cupcakes: bakvormpjes, cupcake mix, topping mix, glittersuiker en eetbare plaatjes. Zelf moet je nog 1 ei, een beetje boter en wat melk toevoegen. Er staat een duidelijke omschrijving op het pak waar kinderen zelf prima mee aan de slag kunnen. Bij het maken van de jurken hebben ze misschien wat hulp nodig, dat vonden ze hier wat ingewikkelder.

Als met al een leuk nieuw product van Koopmans. Deze mix is sinds begin augustus verkrijgbaar bij de supermarkt voor €1,99

P.S. Voor degenen die deze nieuwe post per e-mail ontvangen: volgende week gaat (naar alle waarschijnlijkheid) de nieuwe website van Laura’s Bakery online. Met het nieuwe systeem komt ook een nieuwe inschrijflijst voor de e-mail updates. Vergeet je dus vooral niet opnieuw in te schrijven op de nieuwe website. (Ik kan niet testen of jullie via deze manier de updates blijven ontvangen, waarschijnlijk niet)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Joke schreef:

    Ik weet dat door het in de lucht gaan van je nieuwe site alleen bij deze post de reacties zijn verdwenen. Heel jammer want er stonden leuke reacties bij van je volgers. Vandaar dat ik toch nog even wil zeggen dat ik genoten heb van deze leuke, eerlijke en duidelijke review. De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg want het resultaat is prachtig. Dat hebben Hanna en Nina prachtig gemaakt. Je kunt zien dat ze er hun best voor hebben gedaan!

    Liefs, Mam ♥

  2. Anoeska schreef:

    Leuke review! Ik heb al vaker cupcakes gebakken met Koopmans en vind het altijd een succes. Ga deze snel een keer halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *