Lieveheersbeestjes cupcakes

Gepost: 11 februari 2013 Laatst bewerkt: 23 december 2023
6

Waarom past een lieveheersbeestje bij Valentijn? Nou, omdat deze geen stippen, maar hartjes heeft op haar vleugels! Ben jij van plan om deze week nog leuke cupcakes te maken voor jouw valentijn, maar heb je geen zin in de standaard roze en rode hartjes? Dan zul je deze lieveheersbeestjes cupcakes zeker leuk vinden! En wat ook nog eens heel leuk is: ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken! Speciaal voor jullie maakte ik een how to zodat jullie ook aan de slag kunnen gaan.

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Lieveheersbeestjes cupcakes

Deze schattige lieveheersbeestjes cupcakes zijn hartstikke leuk voor Valentijn en zijn helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten

 • Zwarte fondant
 • Rode fondant
 • Witte fondant
 • Gladde ronde uitsteker (groot en klein)
 • Gekartelde ronde uitsteker
 • Hartjes uitsteker (klein)
 • Ball tool
 • Scallop tool (half rondje voor mond)

Instructies

 • Geef de cupcakes een zwarte basis. Steek uit rood fondant een gekarteld rondje uit. Met een kleine uitsteker steek je een half rondje weg, dit wordt het gezichtje van het lieveheersbeestje. Snij met een mesje de rode cirkel in tweeën en plak deze twee delen op de cupcake.
 • Nu weet je waar het gezichtje precies komt en kun je dit gaan maken. Met een ball tool maak je twee ‘deukjes’ op de plek waar je de ogen wilt hebben. Het mondje maak je met de scallop tool, heb je deze niet? Je kunt ook een rietje gebruiken wat je door de helft knipt. Met een kleine ball tool kun je bij de mondhoeken een soort wangetjes maken.
 • Dan de ogen, hiermee kun je je lieveheersbeestjes echt af maken! De deukjes vul je eerst op met een balletje witte fondant. Maak van zwart fondant een kleiner balletje en druk dat op het witte fondant. Zo zijn de ogen natuurlijk al leuk, maar je kunt ze een extra sprankeling geven door nog een klein balletje witte fondant in de pupil te plaatsen.
 • Het enige wat je nu nog hoeft te doen zijn kleine zwarte hartjes uitsteken en deze op de vleugels van het lieveheersbeestje plakken.
Tips

In een leuk cupcake doosje met een lief kaartje maak jij je valentijn met deze lieveheersbeestje cupcakes helemaal blij! Maak je ze niet voor Valentijnsdag? Dan kun je de hartjes natuurlijk ook vervangen door stippen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Sabien Wedman schreef:

  Super schattig zeg! Heel leuk 🙂

 2. Ellen schreef:

  Oh, die zijn super!

 3. curlycreative schreef:

  Wat schattig zeg! heb je ze ook nog gevuld of zijn het gewoon vanille cuppies?

  <3 happy valentine alvast!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Nee ik heb ze niet gevuld. Als ik cupcakes met fondant decoreer heb ik het liefst een vanille cupcake die niet gevuld is. Dat vind ik het lekkerst 🙂

 4. Henny van Dooren schreef:

  wat byzonder leuk, mijn handen jeuken om ook te beginnen, maar ik zal moeten wachten tot de spier die in mijn hand verlegd is goed is vastgegroeid ik ik die weer mag gaan belasten. ik verheug mij nu al op ‘mijn’ therapie

 5. Ikram schreef:

  Oh zo cuuuuuute <3

 6. Anonymous schreef:

  hoelang duurt het maken van de cupcake’s want ik heb er 24 nodig

 7. Laura's Bakery schreef:

  Ik ben er met eentje zo’n 5-10 minuten bezig. De meeste tijd gaat in de oogjes zitten. Maar als je er 24 maakt gaat het natuurlijk steeds makkelijker. Ik zou voor het versieren toch zeker wel een middagje reserveren.

 8. Sanae Lahnine schreef:

  Hallo laura ,
  Wat prachtig allemaal , ben verlieft op de lieveheersbeestje cupcaks , is het mogelijk om ze te bestellen ?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hoi Sanae,
   Wegens drukte maak ik geen cupcakes op bestelling.
   Liefs, Laura

 9. Severine schreef:

  Ik heb precies dezelfde gemaakt deze week! Leuk zijn ze hè?
  Op mijn facebookpagina kun je ook mijn valentijnuiltjes bekijken en andere cupcakes voor valentijn…

  https://www.facebook.com/severine.jacobs.31?ref=tn_tnmn

  Groetjes

 10. Lieselotte schreef:

  Super schattig! Welke diameter steker moet je hebben voor de ondergrond en de vleugels?

  Ik wil ze op gewoon standaard cupcakes doen, ik ga dfat voor het eerst maken, vind dat heel lastig inschatten.

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat heb ik destijds niet opgemeten, sowieso bekijk ik dat pas als ik de cupcakes heb gebakken zodat het zeker weten goed past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *