Lieve bloemetjes

11 maart 2012 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
3

Door alle drukte had ik al een poosje geen cupcakes of taarten gedecoreerd. Vorige week heb ik daarom een dagje ingelast waarop ik lekker iets voor mijzelf ging doen. Dat resulteerde in een tafel vol met mijn spulletjes waar ik lekker cupcakes kon versieren. Zo kon ik ook gelijk mijn ronde gekartelde uitstekerset gebruiken en de strikjes mold had ik ook nog niet eerder gebruikt.

De cupcakes had ik al een poosje geleden gebakken. Vaak als ik toch cupcakes aan het bakken ben, bak ik er een aantal extra. Deze extra cupcakes doe ik dan in een zakje in de vriezer. Als ik dan, zoals afgelopen week, zin heb om er een paar te decoreren hoef ik ze alleen maar uit de vriezer te halen. Voor mij werkt dit heel goed, je hoeft dan ook niet voor maar een paar cakejes te gaan bakken. Wanneer ik een middagje wil freubelen maak ik er meestal toch maar 3 of 4. Precies goed voor wat lekkers bij de koffie zonder gelijk met een overschot aan cupcakes te zitten.

Voor deze cupcakes heb ik een lichtblauwe basis gebruikt, door met een tooltje (of sateprikker) gaatjes te prikken rondom creëer je net dat schattige effect. Als de basis klaar is en op de cupcakes zit, kun je deze even aan de kant zetten. Pak je kleurtjes voor de bloemetjes en blaadjes erbij en steek gelijk genoeg uit voor alle cupcakes. Het werkt makkelijker om in een keer alle bloemetjes uit te steken dan wanneer je dit per cupcake doet. Ik heb voor zowel de bloemetjes als blaadjes twee verschillende maten gebruikt. Voor de bloemen heb ik drie kleuren gebruikt: perzik, rood/roze en donker rood.

Rol van de groene kleur een paar dunne sliertjes die je als takjes op de cupcake legt, plak hier vervolgens de blaadjes op. Kies nu de bloemetjes uit die je wilt gebruiken en plaats deze op willekeurige wijze op de cupcake. Om het af te maken gebruik je nog wat pareltjes om in de bloemetjes te bevestigen. In de grote bloemen heb ik parels gebruikt, voor de kleintjes heb ik zelf kleine balletjes fondant gedraaid. Dit heb ik gedaan omdat ik de parels te groot vond en zo kun je ook gelijk in dezelfde kleuren werken.

Heel eenvoudig te maken dus deze cupcakes, maar wel super schattig!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Jacky schreef:

  Hoi Laura,

  Ze zien er super uit!

  Groetjes,

  Jacky

 2. Marinka schreef:

  Mooie foto’s! Ziet er vrolijk uit zo.
  En inderdaad, het hoeft niet altijd supermoeilijk te zijn om er leuk uit te zien. Ik vind de rand zo heel leuk gedaan.
  Groetjes van Marinka

 3. Caroline Brouwer schreef:

  Prachtig zijn ze. Mooie kleurencombinatie!

 4. Marita schreef:

  Super leuk! Mooi gedaan hoor.
  Ga binnenkort ook maar weer eens aan het frutselen denk ik!

 5. K schreef:

  Ze zien er echt mooi uit!
  En slim om ze in te vriezen. Ik deelde mijn cupcakes altijd uit (niet dat iemand dat erg vond haha) maar eigenlijk is het veel voordeliger (en beter voor je dieet) om ze in te vriezen.

 6. hannas schreef:

  schitterend!
  ik vind al je cup cakes prachtig maar dit is toch zeker een van mijn favorieten.
  zeker met dat gouden strikje!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dankjewel 😀 Vond deze zelf ook erg leuk om te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *