Geslaagd!!

17 juni 2011 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
1

Mijn zusje is geslaagd voor haar VWO diploma! Na weken van voorbereiding, keihard leren, geen sociaal leven meer en nog meer afzien begonnen de examens. Nog 2 weken zwoegen en ze was eindelijk klaar en ze kon op vakantie naar het zonnige eiland Rhodos voor een welverdiende vakantie. Gisteren was dan eindelijk het moment van het verlossende telefoontje na de hele dag zenuwachtig te zijn geweest; ze is geslaagd! Monica, als je dit leest: ik ben trots op je!! Volgend jaar je studie logopedie, ga je vast ook zo goed doen.

Om voor een beetje afleiding te zorgen op die zenuwslopende dag heeft ze me geholpen met de taart. Na eindeloze discussies lag dan eindelijk het plan op tafel. Inclusief geblokte zijkanten, raad eens wie er 160 vierkantjes uit mocht steken? Juist, Monica 🙂 om het goed te maken heb ik ze zelf maar opgeplakt.

De tekst heb ik uitgestoken met de Groovy clickstix. Helaas zijn ze niet zo recht op de taart gekomen als ik had gewild, maar ik heb een goed excuus 😉 Nadat Monica gehoord had dat ze was geslaagd was de taart nog niet klaar. De overburen kwamen vast even langs met de kids.

Gevolg: twee hele nieuwsgierige oppaskindjes die precies willen weten wat je aan het doen bent. Wat een schatjes zijn het hè? De jongste wist dat ik een taart aan het maken was, maar vroeg na een kwartier toch maar even of dit nou een taart was. Tsja, het is ook iets anders dan de taarten met mooie slagroom toeven die ze gewend zijn natuurlijk.

Mijn tweede puzzelplaatje ooit is gemaakt van Jojanneke, mijn zusje had dit vogeltje voorbij zien komen en wilde deze heel graag op haar taart hebben. Dit was ook gelijk mijn eerste vierkante taart. Ik moet zeggen, het bekleden is me reuze meegevallen. Het leek me erg moeilijk maar ik had het behoorlijk snel voor elkaar (vind ik zelf dan). De taart is gevuld met een heerlijke laag Zwitserse room en aardbeien vlaaivulling.

Moon, over vier jaar zitten we ook weer samen aan een taart hoor. Om te vieren dat je bent afgestudeerd!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

 1. Angélique schreef:

  Gefeliciteerd en die zijkant is magnifique! Bekleed je de taart dan wel eerst gewoon? Erg leuk en dat lettertype ook!

 2. Laura schreef:

  @ Angelique, dankjewel! Ik heb de taart inderdaad eerst bekleed. je kunt dit dan wel wat dunner doen zodat de laag niet fondant niet te dik is.

 3. anja schreef:

  hartelijk gefelciteerd super hoor.en je taart is goed gelukt heel gaaf.
  gr anja

 4. mireille, die overburen schreef:

  geweldig. hahaha hanna haar reactie was zo lachen. tja das heel wat anders als slagroom. die dacht dat je een doos aan t bekleden was hahaha

 5. Café Crème schreef:

  Ontzettend leuke taart !! Wat een werk moet het zijn geweest. Ik denk ook dat hij lekker was !!
  Felicitaties met het diploma 🙂

  Happy Baking
  Nicolette

 6. Wat ’n leuke taart is het geworden voor ’n geweldige gelegenheid: gefeliciteerd Monica met je diploma! Wat zal die taart lekker gesmaakt hebben 😉

 7. Joke schreef:

  Geweldig mooi is jou/jullie taart geworden. Lief dat je dat allemaal voor je zus gedaan hebt maar wij wachten niet tot over 4 jaar hoor, volgend jaar studeer jij af en dan helpen wij jou (alleen kunnen we het niet hahahaha) met een taart voor jezelf.

  Liefs en een dikke kus, Mam ♥

 8. Joli Gâteau schreef:

  Wauw wat een plaatje! Die vierkantjes moet inderdaad enorm veel werk geweest zijn 🙂

 9. wow deze taart ziet er echt super uit! en gefeliciteerd met het slagen van je zusje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen