Kwekkeboom Oven

Gepost: 8 december 2014 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Kwekkeboom Oven

Jullie weten dat ik een enorme zoetekauw ben, maar ik ben ook dol op hartige snacks. Van een bittergarnituur word ik bij voorbaat al blij, heerlijk vind ik dat! Vooral een bitterbal gaat er op zijn tijd wel in. Nu hebben wij thuis geen frituurpan meer en halen we eigenlijk ook bijna nooit friet en bijbehorende snacks. Ik eet ze dus maar weinig. En om nu een frituurpan voor zo nu en dan een snack aan te schaffen vind ik ook weer zo wat.

Gelukkig heeft Kwekkeboom daar de perfecte oplossing voor, namelijk een nieuwe lijn producten: Kwekkeboom Oven. Volgens de verpakking is het een assortiment ovensnacks en hapjes die in de oven bereid kunnen worden en net zo krokant en lekker zijn als de gefrituurde versie. Ik ben enthousiast, maar nog wel een beetje sceptisch over het resultaat. Tijd om te testen dus!

Kwekkeboom Oven

Het assortiment van Kwekkeboom oven is behoorlijk uitgebreid met croquetten, bitterballen, kiphapjes, Italiaanse kiphapjes, kerrie kiphapjes, saté kiphapjes, kaashapjes en gemixte hapjes. Ik testte de bitterballen en de gemixte hapjes van Kwekkeboom Oven. De laatste bevat kiphapjes, saté kiphapjes en kaashapjes. In elke zak zitten 12 stuks (behalve bij de croquetten, dat zijn er 4).

Je bereidt de Kwekkeboom Oven hapjes dus in de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats de hapjes op een vel bakpapier op het rooster in de oven, bak ze in 8-12 minuten af. Als je een Airfryer hebt kun je ze hier ook in bereiden.

Wat vind ik er van?

Zodra de snacks uit de oven kwamen voelde de korst al knapperig, een goed teken! Een eerste hap maakt direct duidelijk dat Kwekkeboom zijn belofte nakomt. Deze hapjes zijn echt hartstikke knapperig! Mijn vader merkte na mijn eerste hap zelfs op dat het al knapperig klonk 😉 . De vulling van de bitterballen is iets steviger dan je misschien gewend bent van een gefrituurde bitterbal, maar dit is zeker niet minder lekker. De andere hapjes zijn ook superlekker, de kaashapjes met cheddarkaas zijn favoriet uit de zak met gemixte hapjes.

Ik had stiekem niet verwacht dat de bitterballen (en andere hapjes) zó knapperig uit de oven konden komen. Ik ben dus blij verrast, deze Kwekkeboom Oven snacks zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Kwekkeboom Oven

Momenteel heeft Kwekkeboom een refund actie zodat je thuis zelf gratis kunt testen of deze snacks nu echt wel zo krokant zijn. Deze loopt tot en met het einde van het jaar dus wees er snel bij!

De consumenten adviesprijs voor Kwekkeboom Oven producten is  € 3,89 per 12 hapjes of per 4 kroketten. Dat betekent dat de prijs in de winkel tussen de € 3,59 en 3,89 zal liggen. De producten zijn op dit moment verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo, zeer binnenkort liggen ze ook bij C1000 in de schappen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Margot schreef:

  Klinkt goed! Ik ben vooral benieuwd naar die kaashapjes.

 2. Joke schreef:

  Mmmmmmmm leuk als je soms mee mag testen 😉
  Waren erg lekker!

 3. Marita schreef:

  Oeh lekker! Ik ben gék op bitterballen! Maar helaas ook geen frituurpan.
  De kroketten van Mora welke in de oven kunnen zijn niet zo lekker, dus ik ben benieuwd naar deze!

 4. Tineke schreef:

  OOK IK VOND VOORHEEN OVEN SNACKS NIET LEKKER, MAAR DEZE KWEKKEBOOM HEB IK MOGEN PROEVEN OP DE MARGRIET WINTERFAIR, EN DEZE VOND/VIND IK HEERLIJK!!

 5. Wat goed om te lezen. Wij hebben ook geen frituurpan dus deze ovensnacks gaan we zeker eens proberen!

 6. Trudy schreef:

  Wij hebben ook die frituurpan de deur uit gezet.
  We namen soms wel eens een ander ovensnack, maar die is niet knapperig.

  We zijn daarom reuze benieuwd hoe deze gaan smaken.
  Dank je voor het testen!

 7. Ria Haanappel schreef:

  Wij hebben de ovenkroketten geprobeerd en inderdaad Heerlijk.
  Helaas zat À.H.al 2 weken te wachten op leverantie jammer dus maar zo gauw als ze er zijn ga ik alles proberen Een uit vinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *