Het enige aan dit brood dat bij Kerst past is de vorm. Waarom dit dan online staat? nou, een krans van hartige gevulde broodjes doet het natuurlijk goed op tafel bij de kerstbrunch, de kerstborrel of misschien zelfs wel bij het buffet. Ik vulde de broodjes met pesto, parmaham, mozzarella en zongedroogde tomaat. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt waar ik geen genoeg van kan krijgen, alleen misschien niet per se iets waar je gelijk aan denkt bij Kerst. Maar dat mag de pret niet drukken vind ik, een beetje variatie in smaken moet kunnen toch?



Dit lijkt mij zo lekker! En het staat leuk op tafel! x
Ik vind het juist heel goed passen bij Kerst!
Oeh, looks good!
Wat een goed idee om ze te vullen!
Vanmorgen om half 9 begonnen en zojuist heerlijk geluncht met dit verrukkelijke brood! Ik wist niet dat het zo gemakkelijk was om brood te bakken…. Bedankt!
Wat een leuk idee! Dit ga ik maken met kerstmis!
Wat heerlijk je kan ook smachten naar iets hartigs met kerst, dus deze komt op mijn lijstje.
Ik heb het brood gebakken en hij is echt heel erg lekker! Ik heb zelfs de eerste prijs van lekkerste borrelhapje gewonnen???️?
Wat leuk om te horen!
Hij viel in de smaak op de kerstborrel! Dankje voor het recept!
Kan ik deze ook een paar dagen van tevoren maken? Bijv. als ik het zondag pas nodig heb?
Ja hoor, als je het meer dan 1-2 dagen van tevoren maakt zou ik hem wel in de vriezer bewaren.
Ik ga dit brood lekker voor kerst maken 🙂
Hi Laura, voor de derde keer gemaakt (staat, as we speak, in de oven) en ik vond het nu eens tijd om te zeggen dat dit een fantastisch recept is. Het brood is heerlijk en het is zo makkelijk te maken. Ik ben fan (ook van je andere hapjes en zoetigheden).
Hi Laura, kan ik het deeg de avond van te voren klaarmaken en vullen en dan pas de volgende ochtend bakken zodat ze lekker vers zijn om mee te nemen naar mijn werk?
Nee dat gaat niet, je kunt ze dan beter weer even opwarmen voor serveren.
Hoi Laura, waar zou je de parmaham door vervangen als de broodjes vegetarisch moeten zijn?
Eigenlijk wat jou lekker lijkt! Je kunt ook iets meer mozzarella of zongedroogde tomaat toevoegen ter compensatie.
Heel goed gelukt! Normaal heb ik nog de neiging om er iets op te smeren maar dat was bij deze broodjes echt niet nodig. Bewaarreceptje! Groetjes Laura