K(r)onings schuimpjes

Gepost: 27 april 2013 Laatst bewerkt: 23 april 2023
26

Over een paar dagen heeft Nederland een koning! Een troonswisseling, dat gebeurt niet vaak. Een mens maakt er gemiddeld twee mee in zijn leven, dit is nummer één voor mij. De volgende keer dus koningin Amalia? Laten we voor nu in ieder geval niet op de zaken vooruit lopen. Bij deze (voorlopig) laatste Koninginnedag hoort lekkers, oranje lekkers! Ik was laatst zo lekker bezig met het maken van schuimpjes dat ik mij bedacht dat het ook hartstikke leuk zou zijn om schuimpjes met een Hollands en koninklijk tintje te maken. Dit resulteerde in vrolijke oranje toeven met sprinkles in de kleuren van Nederland.

BAKTIP: Ik werk graag met de spuitmondjes van Wilton. Voor dit recept gebruikte ik de maat 1M.

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Konings schuimpjes

Speciaal voor Koningsdag: Feestelijke Konings schuimpjes.
Porties: 24 schuimpjes

Ingrediënten

 • 4 eiwitten
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram poedersuiker
 • 10 gram maïzena

Instructies

 • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen. Kleur je schuim oranje, ik gebruikte electric orange van Americolor.
 • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond (Wilton 1M) met het oranje schuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toeven. Voordat ze de oven ingaan strooi je nog wat vrolijk sprinkles over de toefjes heen. De rood/wit/blauwe sprinkles heb ik bij Hema gekocht, het goude suiker is van Wilton.
 • Bak de schuimpjes in 2 uur af op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Zit jij dinsdag voor de buis met een schaal schuimpjes om de naar de inhuldiging van onze koning te kijken of heb je andere plannen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

 1. Anonymous schreef:

  wij zijn ook zeker van plan ze te maken voor as dinsdag

 2. Rebecca schreef:

  Vindt het een super leuk Idee!! Ik wil ook iets oranjes maken, zeker omdat ik nu niet meer in Nederland woon en het toch niet helemaal wil missen 🙂

 3. Anonymous schreef:

  Wat een grandioos idee! Ze zien er heerlijk uit! Erg leuk ook die gekleurde en gouden sprinkles!Ik dacht altijd dat die sprinkles in de oven zouden smelten. Of gebeurt dit nu niet omdat het een vrij lage ovenstand is?
  Happy Queensday!
  Xus,
  MrsP.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Sommige sprinkles kunnen ook wel tegen hogere temperaturen en kun je meebakken in bijvoorbeeld cupcakes. door de lage temperatuur kan je van alles gebruiken, zonder dat het smelt of verkleurt.

 4. Amy schreef:

  oeeh ze zijn echt super lekker! Ik dacht eerst toen ik begon dat het echt heel erg ging mislukken maar wonder boven wonder zijn ze dus gelukt!
  Dankje voor je recept!

 5. Pepper schreef:

  Ik vind ze echt super en wil ze graag morgen voor het WK maken. Maar waar kan ik , behalve via internet, iets kopen zodat het oranje wordt?

  1. Laura's Bakery schreef:

   kleurstoffen kun je kopen bij taartdecoratie winkels en soms ook bij de toko. Degenen op gelbasis (wilton, americolor, sugarflair, etc.) werken het prettigst.

 6. Leonie schreef:

  Ik heb net Meringue schuimpjes gemaakt maar dan violet. Ik had twee keer de banketbakkersroom gemaakt. Ik vond het trouwens niet moeilijk. Nu maar hopen dat ik morgen ochtend ook nog tevreden ben . dus 6 eiwitten over. Heb ik het er goed aan gedaan om de gewichten door 4 te delen en dan keer 6 (ivm. 6 eiwitten?

  1. Laura schreef:

   Goed omgerekend hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *