Vandaag gun ik jullie een kijkje in een deel van mijn huis: mijn keuken! En dan voornamelijk mijn bakhoekje. Ja, ik heb een speciaal bakplekje ingericht in de keuken. Of beter nog, dat heb ik er zelf bij gemaakt. In mijn keuken had ik namelijk niet heel veel werkruimte. Op zich prima, maar als je zoals ik veel in de keuken staat is meer werkruimte toch wel heel prettig. Ik koos voor een baking station. Op Pinterest had ik wel eens coffee stations voorbij zien komen en ik besloot er een eigen bakversie van te maken. Het eerste meubel dat ik kocht voor mijn nieuwe huis was dan ook het keukeneiland voor mijn bakhoekje.
Ik heb een open keuken waardoor ik gemakkelijk mijn keuken een beetje kon vergroten door er gewoon een stuk naast te zetten. Bij Ikea ben ik gaan kijken naar verschillende mogelijkheden, van het uitbreiden met keukenkastjes en werkblad tot een los keukeneiland. Uiteindelijk koos ik voor het losse Stenstorp keukeneiland. Dit keukeneiland heeft een lekker groot werkblad. Zelfs wanneer mijn keukenmachines erop staan houd ik meer dan genoeg ruimte over om bijvoorbeeld deeg uit te rollen.
Dit keukenblok is eigenlijk bedoeld om los van de muur neer te zetten met twee krukken erbij. Dat heb ik dus niet gedaan. Voordat ik hem tegen de muur schoof, heb ik nog wel een stekkerdoos aan de achterkant tegen een paneel geschroefd. Hier heb ik mijn keukenapparaten op aangesloten.
Op het werkblad zelf staan mijn KitchenAid en Magimix Patissier. Ik krijg vaak de vraag welke mijn favoriet is, maar ik kan niet zomaar kiezen. Beide gebruik ik op een andere manier. Voor het kneden van deeg en mixen van een beslag zet ik eigenlijk altijd de blauwe KitchenAid aan het werk. De Magimix kan dit ook, maar die gaat zo snel dat het mij nog wel eens gebeurt dat een beslag te lang gemixt wordt met een taaie cake als resultaat. Wat dat betreft behaal ik met mijn KitchenAid dus betere resultaten.
Betekent dat dat de Magimix er voor de sier staat? Nee hoor, zeker niet! Deze gebruik ik voornamelijk als foodprocessor, ook bij het bakken. Koekjes en noten maalt hij als de beste fijn. Maar ook bij het koken komt hij goed van pas!
Wil je meer weten over deze apparaten? Ik schreef over beide een review!
Dan de planken onder het werkblad, dit keukeneiland heeft twee RVS planken waar ik voornamelijk bakvormen heb staan. Naast die bakvormen staan er ook verschillende andere materialen die ik vaak gebruik en waarvan ik het handig vind dat ze binnen handbereik liggen.
Bovenste plank
- Verschillende keukenschorten
- Theedoeken die ik gebruik om brooddeeg mee af te dekken bij het rijzen
- Taartrooster
- Rolstok
- Bakpapier
- Stenen taartvormen
- Nog meer bakpannen en bakvormen (ronde taartvorm, springvorm)
Onderste plank
- Draaiplateau Ikea
- Set bakpannen van Wilton
- Wonderpan (lees hier de review)
- Verschillende bakvormen (cakeblik, rechthoekige taartvorm, madeleine vorm, cupcake blikken)
- RVS kom van Magimix Patissier
- Accessoires Magimix Patissier
Aan de opbergruimte onder het werkblad had ik niet genoeg, ik heb daarom ook 2 planken aan de muur gehangen. Onder die planken hangt ook nog een roede met haken waar ik verschillende spulletjes aan heb hangen. De bovenste plank is voorzien van dingen die ik leuk vind staan en materialen die ik niet heel veel gebruik. De spulletjes dus die ik niet dagelijks van de plank haal. De plank eronder staat vol met spullen die ik wel bijna dagelijks gebruik, dat geldt ook voor de roede met haken onder deze plank.
Bovenste plank
- Etagère (Albert Heijn, zat aantal jaren geleden in het assortiment)
- Donut plaat/poster (cadeau gekregen)
- Pot met mijn favoriete snoepjes
- Roze weegschaal (Bloomingville)
- Beslagkom
- Kleine cakevorm en taartvormpjes
- KitchenAid Heating Bowl
Onderste plank
- Beslagkommen (Rosti Mepal)
- Glazen maatbeker (Pyrex)
- Bakbonen (in Ikea weckpot)
- Kenwood Kmix handmixer (lees hier de review)
- Weckpotten (Ikea) met verschillende soorten suiker
- Tulbandvormen (Nordic Ware en KitchenAid)
Roede met haken
- Opzetstukken KitchenAid
- Opzetstukken Kenwood Kmix handmixer
- Garde (Rosti Mepal)
- Setje cups (AH) en spoons (Dille en Kamille)
- Weegschaal (Brabantia)
- Zeefje (Dille en Kamille)
- Klein maatbekertje (Blokker)
- Rasp (Microplane, lees er hier meer over)
Tot zover de mini rondleiding in mijn bakhoekje. Hier staan trouwens niet ál mijn bakspullen, dit zijn de spullen die ik het meest gebruik. De rest van mijn spullen staan verdeeld door het hele huis. In de hal heb ik bijvoorbeeld een paar lades en een gedeelte van de kast gereserveerd voor sprinkles, baking cups, spuitmondjes en spuitzakken en nog meer decoratiespulletjes. Onder mijn bed heb ik grote bakken/lades op wielen staan. Eentje zit vol met chocolade, candy melts, marsepein, fondant en dat soort dingen. In de ander zitten siliconen bakvormen en spulletjes die ik niet veel gebruik (maar ook niet weg wil doen). En natuurlijk heb ik in de keuken ook nog een lade die vol zit met ingrediënten. Van bloem en vanille extract tot nootjes en gedroogd fruit.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen bij mijn fijne bakplekje. Nu weten jullie ook waar ik al die baksels maak die ik op mijn blog zet! Hoe berg jij je bakspulletjes op?
Wat een fijn hoekje Laura! Kan mij voorstellen dat je hier graag aan de slag gaat. En ik ben verliefd op je roze keukenweegschaal en die mooie beslagkommen in de pastelkleurtjes!
Goed idee zo’n keukeneiland! Perfect formaat om lekker bezig te zijn, een aanrecht is al gauw te smal voor grote uitrolprojecten en natuurlijk lekker veel opbergruimte, ik ken het fenomeen ik heb te veel spullen maar kan het nergens kwijt!
Wat een heerlijk plekje! Leuk om te zien. Echt heel leuk gedaan, het is praktisch maar ook heel gezellig, met al die leuke kleurtjes!
Wauw, dat ziet er leuk uit zeg! Als dat je niet aanspoort om te bakken weet ik het ook niet meer 😉
Hey Laura,
Heel leuk gedaan je keukenhoekje!
Vooral de planken boven, lekker fleurig!
Als ik je 1 tip mag geven voor de planken onder; als je bij de ikea een dekselhouder koopt, of 2, dan kun je al je bakpannen op hun zij plaatsen, net boeken zeg maar. Dan hou je heel veel ruimte over voor andere dingen. Heb ik ook gedaan en werkt ideaal! En ziet er ook netjes uit. http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/70154800/
Misschien heb je er wat aan.
Dat ziet er handig uit! Daar ga ik eens naar kijken, thanks voor de tip! 🙂
Wauw wat mooi gedaan! Het ziet er echt super leuk uit, zo open! En ohh die kitchen aid, dat is mijn ultieme wens om die nog een keer aan te schaffen!
Wat leuk dat we jouw bakhoekje eens te zien krijgen 🙂 wij zijn net aan het renoveren. Ik kocht een nieuwe keuken en kan alle inspiratie gebruiken die ik maar kan vinden 😉
Ha, ha, herkenbaar. In het huis is eigenlijk te klein. Bij mij ook tot in de slaapkamer. Ziet er super netjes, geordend uit. Heel prettig om te werken zo.
Haha, ja overal staat wat. En dan heb ik het nog geen eens over mijn props voor fotografie gehad 😛
Wat een leuk plekje zo! Ik krijg meteen zin om te gaan bakken!
Wat een gezelligheidin jouw bakhoekje Laura. Volgens mij is het gewoon een “bakhuis” bij jou.Leuk dat ik er even an heb mogen genieten.
Dat ziet er echt leuk uit en zo geordend! Was wel blij te lezen dat je de rest door het hele huis had staan! ( net als ik)
Ziet er echt waanzinnig leuk uit! Echt Pinterest waardig☺️
Wat een fijn plekje! Ik ben heel benieuwd wat je van de kitchenaid heating bowl vindt. Een recentie zie ik (nog) niet staan. Hoor graag je ervaring.
Groetjes Tamara
Daar staat inderdaad nog geen recensie van online, ik moet hem eerst nog wat meer testen voordat die online komt. Dan vertel ik er alles over 😉
Oohhh GE-WEL-DIG! Dit wil ik ook voor in mijn keukentje <3 hihi #kitchengoals
Geeft me wel inspiratie hoor, heel leuk! 🙂
Wat gezellig zo’n bakhoekje.
Ik maak van de gelegenheid meteen even gebruik om wat te vragen. Ik heb van het weekend een cake gebakken met rolo, eindelijk afgekoeld meteen aangesneden, maar je raad het al, geen rolo te vinden. Alles was onder de cake gelopen. Wat overigens wel een lekker randje gaf onder aan de cake, maar had het toch leuker gevonden om wat terug te zien in de cake. Op Internet zoekend kwam ik natuurlijk ook terecht bij jouw cake en zie daar wel rolo IN de cake. En nu mijn vraag: Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?
Groetjes Patricia.
Heb je mijn receptuur en die van jou met elkaar vergeleken? Misschien kun je daar al wat mee 🙂
Ik heb idd een ander recept gebruikt. Gewoon cakebeslag. En ik heb de rolo er in stukjes door geroerd. Ga snel jouw recept eens proberen. Dank je wel
De stukjes rolo in een beetje bloem mengen kan ook helpen.
Hallo Laura
VRAAGJE???????
Op je rek zie ik de nieuwe kitchenaid aid heating bowl???? En?????
Is het een meerwaarde? Wat en waar is hij goed in?
Groetjes
Ps: doe zo verder, je bent zeer goed bezig, I like
Hoi Evy, ik ben nog bezig met testen. Zodra ik hem goed getest heb komt er een review van online 🙂
Wat een super leuk hoekje!
Ik ben jaloers op al je spullen!
Even een vraagje, de mengkommen van Rosti Mepal, welke litersmaten zijn dit?
Zijn het fijne kommen in gebruik, ik wil ze namelijk ook gaan bestellen, maar twijfel over welke maten ik het beste kan doen…
En dan bedoel ik de pastelkleurige kommen! 🙂
Volgens mij zijn dit de grootste, weet uit mijn hoofd even niet hoeveel liter dit is.
Wat ontzettend gaaf, een eigen bakhoek! Ik heb ook een eigen bakhoek… in de backpack. Ja serieus…ruimte gemaakt voor siliconen bakvorm, siliconenmat, de deegschraper en de eigen garde gaan altijd mee. Straks kan ik ook een eigen ruimte inrichten dus dank voor de Inspiratie! Ben ook wel benieuwd naar je lade’s met ingrediënten, daar hebben we nooit genoeg van hè 😉
Dat is pas een creatieve bakhoek 😉 En aan ingrediënten nooit genoeg inderdaad, misschien wel eens leuk om een artikel van te maken. Eerst maar eens anders indelen, want op dat punt kom ik nog wat ruimte tekort haha.
Wat een heerlijk plekje! <3 voor de mengkommen!
Dag Laura,
Wat zijn je ervaringen met de heating bowl, om chocolade te tempereren bv.
En waarvoor gebruik je hem nog, is hier nu tijdelijk te koop.
Mvg, Ilse
Ik gebruik de heating bowl niet heel vaak. Hij is vooral handig voor bepaalde sauzen/chocolade. Voor een gemiddelde bakker weet ik niet of je het vaak genoeg zal gebruiken, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je wensen 🙂