It’s my birthday

20 september 2011
0

Nou ja, afgelopen zondag dan. 18 September werd ik 21 jaar, écht volwassen dus. Familie en vrienden lieten al weten dat zij nieuwsgierig waren naar de taart. Dit keer alleen geen fondant taart zoals ze hadden verwacht. Ik had zin om andere taarten te bakken. Om het toch nog in mijn straatje te laten passen heb ik kleine fondant decoraties gemaakt die bij elk stukje taart werden geserveerd. Ik heb zondag echt een ontzettend leuke dag gehad en ben flink verwend. Mijn taart verzameling is weer uitgebreid en ik heb nog vele andere leuke cadeautjes mogen uitpakken. Mens erger je niet bijvoorbeeld, ik zeg al jaren dat ik graag de versie met de dobbelautomaat (plastic bol in het midden met de dobbelsteen) wil hebben en nu heb ik hem gekregen!

Vier soorten gebak heb ik gemaakt om mijn verjaardag te vieren. Een appeltaart, aardbeiencake, chocolade-noten muffins en een overheerlijke appel-kaneel cake. De aardbeiencake en de muffins heb ik met een mix gemaakt. In Santpoort zit molen de Zandhaas, hier kun je allerlei soorten bloem halen maar ook verschillende bakmixen. Deze mixen had ik hier een poosje geleden meegenomen om eens uit te proberen. Wat waren ze lekker zeg! Zeker voor herhaling vatbaar.

Nog nooit had ik een aardbeiencake gegeten en ik had er ook heel iets anders van verwacht, maar deze cake was echt heerlijk. Met een toef slagroom erbij is het smullen geblazen. Ook de muffins waren erg lekker, er zaten hazelnoten en stukjes chocola in. De muffins heb ik na het bakken nog even in de melkchocolade gedipt, jummie!

De appel-kaneel cake vond ik echt heerlijk. Een poosje terug maakt ik dit al in cupcake vorm waarbij ik uitging van de cupcakemix van Funcakes, bij deze cake is er geen mix aan te pas gekomen. Deze cake heb ik ook op mijn werk getrakteerd waar ze hem ook erg lekker vonden. Een heerlijke cake die zeker voor herhaling vatbaar is. Wanneer ik eens stap voor stap foto’s heb gemaakt zal ik het recept online zetten!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

 1. Dzoli schreef:

  Van harte:) Ja heti hier ook een groot feest als ej 21 jaar wordt.Alle lekkernijen .ik zou er graag bij zijn geweest:))

 2. Nog gefeliciteerd met je 21e verjaardag! Zo te zien was het ’n heerlijke dag 😉

 3. Kimmie_NL schreef:

  Beetje laat,maar alsnog van harte gefeliciteerd! en je hebt je gasten lekker verwend zie ik..
  Liefs,
  Kimmie

 4. Kreatita schreef:

  Een late gelukkige verjaardag! En dat was smullen geblazen bij jullie 🙂

 5. Caroline Brouwer schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd en het ziet er allemaal heerlijk uit. En benieuwd naar je appel-kaneelcake recept.

 6. qm schreef:

  Nog Van Harte Gefeliciteerd. je taarten zien er heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *