Ik ga een bakboek maken!

Gepost: 25 februari 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

ik ga een bakboek maken 1

Hoi allemaal! Wie de behind the scenes van vorige maand gelezen heeft, weet dat ik een paar geheimzinnige afspraken had. Afspraken die heel tof waren, maar waar ik nog even niets over kon zeggen. Gelukkig is het nu niet meer geheim en mag ik het van de daken schreeuwen: IK GA EEN BAKBOEK MAKEN! Waaaah!

Al jaren loop ik met allemaal plannen rond voor een bakboek, die ideeën bleven zich maar opstapelen en inmiddels zou ik daar volgens mij al een plank mee kunnen vullen. Mijn voornemen was om in januari mijn plannen concreet op papier te zetten en dit voor te leggen bij uitgeverijen. Nog voordat ik aan mijn voornemen kon beginnen, werd ik eind vorig jaar al benaderd door een paar uitgevers. Hoe gaaf is dat!

Met verschillende uitgevers heb ik over mijn ideeën gesproken en uiteindelijk was het zover dat ik een concreet boekvoorstel ging schrijven. Ik moest dus een keuze maken tussen al die ideeën van mij. Dat viel nog niet mee kan ik je vertellen. Uiteindelijk besloot ik bij het begin te beginnen: een basisbakboek. Een goed begin is immers het halve werk en daar dacht Forte Uitgevers gelukkig ook zo over, dit is de uitgever waar ik voor heb gekozen en met hun ga ik een prachtig boek maken!

Laura’s Bakery – Het basisbakboek

Zoals gezegd wordt het een basisbakboek. Een boek met de nodige basisinformatie zoals een lijst ongeschreven bakregels en natuurlijk heel veel extra tips voor allerlei soorten baksels. Naast informatie mogen recepten uiteraard niet ontbreken. Het boek komt vol te staan met mijn favoriete basisrecepten en ik ga laten zien hoe je daar weer andere recepten mee kunt maken.

Dit boek wordt zo compleet, dat je in de keuken niet meer met vragen staat. En als je dan wel een vraag hebt, dan kun je het antwoord gewoon in het boek vinden. Geen reden meer voor paniek dus tijdens jouw bakmomenten! Hoe het boek er exact uit komt te zien, daar moeten jullie nog even op wachten. Ik moet namelijk eerst nog alle recepten maken, fotograferen en natuurlijk alle teksten schrijven. Yes, ik ga ook de fotografie van de recepten zelf doen! Een écht Laura’s Bakery bakboek dus!

Het duurt trouwens nog wel even voordat dit boek in de winkels ligt. De planning is dat de boeken begin oktober in de winkels zullen liggen!

Ik houd jullie op de hoogte

Het maken van een bakboek gaat verder dan alleen bakken, fotograferen en recepten uitschrijven. Ik ga jullie op de hoogte houden van het hele proces rondom het maken van een bakboek. Daarvoor lanceer ik een speciale serie op het blog: The making of: Het Basisbakboek. Een kijkje achter de schermen dus bij het maken van een bakboek. Ik ga het hele proces laten zien. Van het bedenken en maken van recepten, het fotograferen van baksels, bezoekjes aan de uitgever en de vormgever, het drukken van de boeken. Alles dus!

Kun je niet wachten tot de updates? Ik zal natuurlijk ook via social media regelmatig updates plaatsen om jullie een kijkje achter de schermen te geven. Je kunt mij volgen op Instagram, Snapchat (username: laurasbakery), Facebook en Twitter!

Wauw jongens, ik vind dit zó gaaf! Zoals gezegd: ik ga jullie op de hoogte houden! En jullie hoeven niet bang te zijn dat er niks meer op het blog verschijnt, ook dat gaat gewoon door. Dat blijft wel even op 5 berichten per week staan, mijn voornemen om elke dag te gaan posten stel ik even uit tot ik klaar ben met het maken van mijn boek 😉

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

85 reacties

 1. Daniëlle schreef:

  Whaa super leuk! Gefeliciteerd Laura!

 2. Marja schreef:

  Super gefeliciteerd Laura. Als het boek in de winkel ligt ga ik het gelijk kopen jou boek wil ik ook in mijn collectie hebben met andere woorden gewoon een Must Have.

  Succes Laura

 3. Joyce schreef:

  Wauw. Dit is echt heel leuk! Proficiat! Ik kijk al uit naar het resultaat 🙂

 4. Astrid schreef:

  Wat leuk voor je, al een hoop aan je recepten en tips gehad.

 5. Lisanne schreef:

  Yes eindelijk, hier had ik zo op gehoopt!! Gefeliciteerd!! Ik kan niet wachten om hem te kopen!

 6. Marloes schreef:

  Superleuk! Gefeliciteerd!!
  Dit leest als een mooie vraag voor mijn Sinterklaas- of Kerstverlanglijstje. Veel succes en plezier met het gehele concept.

 7. Margot schreef:

  Gefeliciteerd, wat ontzettend gaaf! En leuk dat je ons een kijkje achter de schermen gaat geven!

 8. Marieke schreef:

  Wat ontzettend tof Laura!!! Ik ben echt trots op je! En ik weet direct een leuk verjaardagscadeau haha. Ben in november jarig. Ik ben erg benieuwd naar hoe het boek gaat worden! Maar jou kennende zal dit vast een mooi boek gaan worden!

 9. Sanne schreef:

  Wauw, wat ontzettend leuk!! Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier en succes met het maken van dit boek!! Ik weet zeker dat het een bestseller wordt 🙂

 10. Laura schreef:

  Gefeliciteerd Laura! Die moet ik dan zeker hebben. Ik gebruik veel van je basisrecepten. Ik kijk er naar uit.

 11. Homemade By Joke schreef:

  Lieve Lau,

  Ik weet als geen ander hoe groot jouw wens was om een eigen bakboek te maken. Ja was, want ik kan nu in de verleden tijd spreken. En hoe spannend was het allemaal de afgelopen weken om voor jou de juiste beslissing te nemen voor een uitgeverij. Ik wens je ontzettend veel succes. Het zal heel hard werken worden voor je om het boek te maken en daarnaast je blog te onderhouden. Ik zal regelmatig een kliekje in de vriezer zetten en jouw kant op transporteren zodat je daar niet elke dag voor hoeft te zorgen. Natuurlijk kun je ook altijd gezellig aanschuiven ;-).

  Liefs en een dikke kus van een hele trotse mam ♥

 12. Lily schreef:

  Yess! Ik kan niet wachten tot hij in de winkel ligt!! Vraagje: komen er nieuwe recepten in?

  1. Laura schreef:

   Ja, er komen bijna alleen maar nieuwe recepten in 🙂

 13. Laura schreef:

  Wat gaaf,gefeliciteerd! Heel veel succes! Ik heb al veel van je recepten gemaakt en ga zeker jouw boek kopen!

 14. Marlotte schreef:

  Wat een ontzettend leuke en mooie kans! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Heel veel succes en vooral veel plezier!

 15. bea schreef:

  Proficiat, ge gaat dat super doen en uw boek zal fantastisch zijn.
  Daar ben ik zeker van want je recepten zijn heel lekker en ook heel goed uitgelegt !!
  Hoop dat we in België ook het boek kunnen vinden.

  1. Laura schreef:

   Zeker, het zal ook in België verkrijgbaar zijn 🙂

 16. Truus de Mier schreef:

  Dat is leuk nieuws, maar jij hebt toch al een paar bakboeken geschreven? Wij hebben er hier 2 in huis.

  1. Laura schreef:

   Ja dat klopt, dat was een eenmalige oplage voor Action. Dit wordt een dikker en veel uitgebreider boek dat bij de boekhandel komt te liggen 🙂

   1. Truus de Mier schreef:

    Super zeg, we gaan het vast kopen. De boeken die wij de Action kochten vinden wij ook al super leuk, er staan een paar favoriete recepten van ons in die we regelmatig maken.

 17. Betty schreef:

  Van harte lieve Laura!
  Maak er een geweldig boek van!
  Veel succes x Betty

 18. Lianne schreef:

  Van harte gefeliciteerd Laura! Echt heel gaaf, zet hem op! Leuk dat je ook zelf de foto’s gaat maken, dan wordt het echt jou eigen bakboek. Ik ben benieuwd! Veel succes.
  Groetjes, Lianne

 19. Carola schreef:

  Gefeliciteerd! Het wordt echt een geweldig boek! Succes met de voorbereidingen.

 20. Margreet schreef:

  Wat super leuk! Ik haal heel graag recepten van deze site, ze zijn zo lekker. Dus zo’n bakboek lijkt me heel handig. Veel succes en ik zie uit naar je verhalen.

 21. An de Kraker schreef:

  Is het misschien mogelijk een apart hoofdstuk in je nieuwe boek te maken met glutenvrije en lactose vrije recepten, gezinnen die hier mee te maken hebben moeten meestal verschillende bakboeken aanschaffen, zo sla je 2 vliegen in 1 klap. De meeste van deze recepten zijn dus ook te maken met gewone ingrediënten.
  Veel succes met het werken aan je nieuwe boek.

  1. Laura schreef:

   Er komt geen apart hoofdstuk voor, maar ik ga wel tips geven hoe je recepten kunt veranderen om het glutenvrij en/of lactosevrij te maken 🙂

 22. Sylvia schreef:

  Super !!! Ik ga hem zeker kopen !!
  Veel succes maar vooral veel plezier !

 23. Natascha schreef:

  Superleuk! Gefeliciteerd Laura. Dit wordt vast mijn favoriete boek in de keuken. Jouw taarten en brownies zijn altijd een daverend succes op feestjes en voor zomaar.

 24. anita schreef:

  Van harte en heel veel succes en plezier ermee!

 25. Anne schreef:

  Wat leuk, succes met het maken!

 26. Els Biesheuvel schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd ! Wat ontzettend leuk ! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Veel plezier met het schrijven, ontwerpen, foto’s maken, kortom alles wat met het tot stand komen van het boek komt kijken.

 27. Melinda schreef:

  Gaaf! Die ga ik zeker kopen! Gefeliciteerd en heel veel succes

 28. Tineke schreef:

  waw, wat gaaf!!! gefeliciteerd hoor!………… en heel veel succes met het maken…………
  ben heel benieuwd……

 29. Marjolein Flick schreef:

  Gefeliciteerd! En ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat samenwerken met uitgeverij Forte heel fijn is! Mijn eerste boek (Kransen haken) is net 3 weken uit. Succes met schrijven!
  Marjolein Flick

  1. Laura schreef:

   Fijn om te horen! Dankjewel 🙂

 30. Nicole schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd! Ik vind het zo leuk voor je!

 31. Hazel schreef:

  WAUW!!! Heel erg tof! Gefeliciteerd
  De vraag was natuurlijk niet óf maar wanneer het ervan zou komen 😉

  1. Laura schreef:

   Thanks Hazel 🙂

 32. Wendy schreef:

  Wat leuk, gefeliciteerd! Succes met bakken, schrijven en keuren 😉

 33. Marloes schreef:

  Wat leuk, gefeliciteerd!! Ik heb thuis al je 2 boeken die bij de Action te koop waren en ben erg benieuwd naar dit complete bakboek :).

 34. Marieke schreef:

  Oh zo gaaf!! Gefeliciteerd. Ik ben zo benieuwd……ik kan niet wachten. Succes met het bakken, schrijven en samenstellen van dit bakboek. 🙂

 35. Gwen schreef:

  Wat leuk! Gefeliciteerd! succes. ben benieuwd, een leuk kerstcadeautje!

 36. ria schreef:

  Wat geweldig gefeliciteerd ben zo benieuwd
  succes met schrijven

 37. Amy schreef:

  Gefeliciteerd! Veel plezier met schrijven, bakken en fotograferen!

 38. Michelle schreef:

  Waaaaauw Nice! Can’t wait want het boek klinkt nu al heerlijk!
  Wat basis betreft dan hè haha! En de recepten vast ook!

 39. Diana schreef:

  Wat leuk Laura! Het taartenboekje van jou van de Action staat op de plank in de keuken, jouw nieuwe boek komt daar zeker naast te staan en hoop ik veel te kunnen gebruiken! Veel succes en plezier!

 40. Paulien schreef:

  Super!!! Gefeliciteerd!!!!

 41. Annemiek schreef:

  Hebben!! Jouw boek staat nu bovenaan mijn lijstje 🙂

 42. jean de mol-masibod schreef:

  Gefeliciteerd! ga zeker aanschaffen 🙂

 43. Jolanda schreef:

  Wat leuk! Gefeliciteerd 🙂
  Ik ga t in de gaten houden, vind je blog erg leuk!

 44. Monique schreef:

  Gefeliciteerd!! Ik lees (en bak!) alles altijd met heel veel plezier dus ga je boek zéker op mijn verlanglijstje zetten!

  Succes met bakken,schrijven en fotograferen….

 45. Angela schreef:

  Wat leuk, gefeliciteerd.
  Ik hoop dat je je ook gaat verdiepen in die kleine taartjes op de foto die je geplaatst hebt op 31 oktober, want die lijken me geweldig om te maken 😉 succes met je boek.

 46. Trudy schreef:

  Superleuk, Gefeliciteerd! 🙂 🙂 🙂

 47. Marion schreef:

  WOW….. wat gaaf. Ik weet nu al zeker dat het een superboek gaat worden die ik zeker ga aanschaffen.
  Succes met al het bakken, schrijven en fotograferen, kortom het hele proces van je boek!

 48. Carolien schreef:

  Gefeliciteerd Laura,ga het zeker kopen,ben erg benieuwt.
  Alvast succes.

 49. Annemiek vl schreef:

  Super leuk!! Ik ga het boek dan zeker kopen! Succes met her schrijven er van 🙂

 50. Susanne schreef:

  Super gaaf !! Gefeliciteerd. Ik weer nu al dat ik zeeeer geinteresseerd ben in je boek hahha.

 51. Wil schreef:

  Super leuk. Van harte gefeliciteerd. Dit wordt spannend. Leuk dat je ons laat meegenieten van de voorbereidingen. Heel veel succes voor de komende tijd.

 52. Evy Beckers schreef:

  Proficiat Laura
  Veel succes met het project.
  Tip: probeer ook haalbare recepten, met een minimum aan ingrediënten en een maximum aan resultaat, in je boek te zetten. Gewoon goede basis waar je mee kan scoren, meer moet dat niet zijn denk ik.

  1. Laura schreef:

   Het wordt een basisbakboek, dus dat komt zeker goed 😉

 53. Britt schreef:

  Geweldig Laura, zodra het boek er is ga ik het meteen kopen! Nog even geduld ??

 54. Tonny schreef:

  Wat leuk voor je Laura, heel veel succes met de voorbereidingen en het uiteindelijke resultaat, jouw eigen bakboek.

 55. Saar schreef:

  Wie wil dat nou niet ……. Een eigen bak/kookboek ? Gefeliciteerd !!!!

 56. Rensina Steursma schreef:

  Wauw wat gaaf zeg!
  Heel veel plezier en succes…
  Ben zeer benieuwd naar je plannen.

 57. Petra schreef:

  Super! Die gaat zeker op m’n verlanglijstje voor Sint!
  Heel veel succes!

 58. Kimberley D schreef:

  Wat ontzettend leuk en spannend! Van harte gefeliciteerd Laura! Ik vind het heel leuk om je te volgen tijdens je boek-maak-avontuur 😀 En er is alvast een plekje voor gereserveerd in m’n boekenkast 😉
  Lieve groetjes, Kimberley

 59. Daniëlle schreef:

  Jeeeeeeeejjjjj wat super gaaf!!!!!! Die ga ik ook kopen!!!! Kan nu al bijna niet wachten!!
  Gefeliciteerd in ieder geval en heel veel succes met het maken ervan!!!! Ben benieuwd!!

 60. Anne-Marie schreef:

  Wat geweldig ben benieuwd hoe het eruit gaat zien. Gefeliciteerd. En veel plezier met het maken van je boek.

 61. Yvonne schreef:

  Wat super leuk! Ik kijk er naar uit!

 62. Karlijn schreef:

  Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd en heel veel succes met het schrijven/bakken voor je boek 😉

 63. Jee, wat super Laura! Gefeliciteerd!! En dat wordt een pracht van een boek dat kan niet anders! 🙂

 64. Joost Slager schreef:

  Wauw wat gaaf zeg! Lijkt me een leuk boek voor in mijn collectie om de ongeschreven regels bij de hand te hebben! Ik zal je making of serie zeker in de gaten houden.

  Succes met het bakken en schrijven!

 65. Carla schreef:

  Hoi Lieverd,
  Na een heel drukke week wil ik je ook van harte feliciteren!
  Heel bijzonder om voor bakboek nummer 3 te gaan!
  Veel succes en vergeet niet om in deze drukke periode ook een beetje aan jezelf te denken!
  Xus,
  Car

 66. Kim schreef:

  Superleuk, er wordt hier altijd erg genoten van je stukjes en je recepten. Hij gaat meteen op de wish list 🙂

 67. Je@net schreef:

  Wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd en heel veel succes en plezier bij het maken van je boek!

 68. Daphne schreef:

  Wat super leuk, spannend, geweldig, tof, goed….enz enz.
  Wat een gave move in je leven zeg!!
  Geniet ervan, heel veel succes enne de tijd dat het uitkomt, PRIMA!!!! (met de naderende feestmaanden dan)
  Ik blijf je volgen, ben zeer benieuwd.
  Lieve groetjes, Daphne

 69. Jeannette Meijer schreef:

  Hallo Laura,

  Wat ontzettend leuk dat je jouw grote wens nu in vervulling kan laten gaan. Ik zou dankbaar gebruik maken van de gerechtjes uit je moeders diepvriezer.
  Jeannette

 70. Louise schreef:

  superleuk voor jou en zeer zeker ook voor mij…ik maak alvast een plekje vrij in mijn boekenkast 🙂 succes en veel met alle voorbereidingen! Liefs

 71. Louise schreef:

  ik zie dat veel plezier ontbrak..

 72. Linda schreef:

  Oh Laura wat onwijs leuk. Dat kon ook niet anders natuurlijk. Enne, vergeet niet te genieten. X

 73. Carly schreef:

  Super! Ik ga ‘m zeker kopen! 🙂

 74. Inge schreef:

  Super gaaf zeg! Gefeliciteerd! Ik ben heel erg benieuwd 😀

 75. Ashley schreef:

  Super gaaf! Heel veel succes gewenst!
  Even een heel ander vraagje maar waar komen die supermooie decoratieflessen met roze bloemen vandaan die op de foto te zien zijn? Zo leuk!

  1. Laura schreef:

   Thanks! Die flessen heb ik bij tuincentrum Het Oosten gekocht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *