Zo aan het eind van de maand kunnen jullie altijd een nieuwe behind the scenes post verwachten. Een snelle terugblik op de maand terwijl ik mij realiseer dat er weer een maand voorbij is gevlogen. Zo in december is het altijd een beetje anders. Dan blikt iedereen terug op een heel jaar. Het moment waarop ik mij realiseer dat er niet alleen een maand, maar ook een heel jaar voorbij is gevlogen.
2014 was een supertof jaar! In gedachten ging ik laatst even door het jaar 2014 zoals dat voor mij was, lezen jullie mee? (ik zat op mijn schrijfstoel bij het maken van dit bericht, je bent gewaarschuwd 😉 )
Adfactor
Sinds januari werk ik samen met Adfactor. Zij verzorgen de advertenties die je in de vorm van banners en advertorials voorbij ziet komen. Daarmee kwam een droom uit, ik kon nu gewoon maandelijks wat geld verdienen aan mijn blog. Mijn investeringen konden zich terugverdienen en misschien hield ik er nog wel een leuk extraatje aan over.
Groeien
Het ging goed met het blog. Steeds beter zelfs! Op een gegeven moment kwam ik op het punt waarop ik het steeds lastiger vond om het bloggen met mijn fulltime baan te combineren. Een sociaal leven schoot er steeds vaker bij in en de nachten werden steeds een beetje korter. Vrije tijd, wat is dat?
Ondanks dat het heel druk was, ging het mij prima af. Bloggen en alles eromheen is mijn passie. Ik vind het zó ontzettend leuk, dan is het niet moeilijk om door te blijven gaan.
Handige Baktips
Alsof ik het nog niet druk genoeg had, kwam ik op het geniale idee dat ik er best nog een blog naast kon beginnen. In het voorjaar van 2014 bedacht ik dat. Omdat ik het eigenlijk een beetje te druk had, liet de lancering langer op zich wachten dan ik eigenlijk had gewild. Maar op 1 november was het zover: Handige Baktips ging live!
Fulltime bloggen
Eind november was daar eindelijk het moment waar ik zo lang naar uit had gekeken: ik ging fulltime bloggen! Een moment dat begin dit jaar nog een ‘ver van mijn bed show’ was, maar onverwacht toch veel sneller kwam dan ik had durven dromen.
Wauw. Ik blog nu bijna 5 jaar. Ik begon omdat ik het makkelijk vond om vrienden en familie zo op de hoogte te houden van mijn baksels. Dat groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby waar ik onwijs veel plezier in had (en nog steeds heb!). Nu mag ik het gewoon mijn werk noemen. En dan niet werk naast een baan in loondienst. Nee hoor, gewoon een fulltime blogger!
Ik heb van die momenten dat ik het allemaal nog niet zo goed kan geloven. Ik een eigen bedrijf? Tijdens mijn studie was ik bij de minor ondernemen geloof ik degene die het hardst riep dat ik het allemaal heel interessant vond, maar dat ik toch nooit iets voor mijzelf zou gaan beginnen. Wie had toen kunnen bedenken waar mijn -toen nog hobby- blog tot zou uitgroeien.
2015
Na een terugblik komt er altijd een vooruitblik nietwaar? Lastig vind ik dat altijd. Natuurlijk heb ik wel plannen, maar die heb ik altijd. Mijn belangrijkste plan is volop genieten. Van alles dat er nu gebeurt: dat ik fulltime kan bloggen, de vrije tijd die ik nu weer iets meer heb. Van alles!
Plannen voor het blog? Die heb ik meer dan genoeg! Zo gaan er binnenkort wat dingen geoptimaliseerd worden zodat je berichten nog beter kunt terugvinden bijvoorbeeld. Ook wil ik wat meer gaan variëren in het soort recepten. Ik heb afgelopen jaar veel plezier gehad in het maken van hartige (bak)recepten. Ook wil ik meer tijd nemen voor het maken van how to’s voor gedecoreerde baksels. Dit zullen jullie dus vaker terug gaan zien.
Mijn lijst met ideeën en plannen voor het blog is eindeloos lang en lijkt nooit korter te worden. Dit jaar hoop een flink aantal van deze plannen af te kunnen strepen. Wat die ideeën nu precies zijn, daar komen jullie vanzelf achter!
Happy New Year!
Na deze hele lap tekst (ik had je gewaarschuwd) wil ik nog één ding zeggen tegen jullie:
Een heel gelukkig 2015 voor jullie allemaal!
En als allerlaatst wil ik jullie ook nog even bedanken.Bedankt dat jullie elke keer weer een kijkje komen nemen op het blog en alle recepten gewoon nog maken ook! Zo leuk! Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.
Tot volgend jaar allemaal!
Leuk om te lezen 🙂
Ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling en alvast een gelukkig & gezond nieuwjaar!!
Ik blijf je in ieder geval zeker volgen!!
Groetjes, Sanne
Gefeliciteerd met deze ontwikkelingen! Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik wil je wel zeggen dat ik je blog op de voet volg. Je recepten zijn een lust voor het oog (en de maag!) en uit naam van mijn vrienden, familie en collega’s kan ik je zeggen dat je zeker door moet gaan. Die eten mijn baksels altijd met liefde op.
Je ideeen zijn de inspiratie geweest voor mijn sweet table voor mijn 12,5 jarig huwelijk, dus ik wil je bedanken voor alle moeite die je hierin steekt!
Groetjes Nienke
Zeer leuk om lezen Laura.
Het is ook heel fijn om jou blog te mogen/kunnen volgen. Heb er al vaak interessante tips en dergelijke uitgehaald. Dank je wel daarvoor !
Héél veel succes en nog meer blogplezier voor 2015.
dank je wel Laura,
voor de leuke een leerzame blog die ik mocht volgen dit jaar, al je recepten bekijk ik zeer kritisch. in de eerste plaats omdat ik een “bak-gek” mens ben maar ook omdat ik alle producten qua kcal.wil berekenen die ik maak.
ik ben namelijk gewichtsconsulente en wil mijn cliënten ook de mogelijkheid bieden om eens een lekker recept van jou te proberen zonder al te veel onverantwoorde producten(lees kcal) binnen te krijgen en aan te komen. uiteindelijk moeten ze afvallen toch? maar wel kunnen genieten!
dus nogmaals dank, ik blijf je blog en recepten kritisch en nieuwsgierig volgen.
groetjes,
nelleke
Bedankt voor alle tips en leuke recepten. Een goed 2015
Wat een mooi en spannend jaar heb je achter de rug. Leuk om zo te lezen. En super dat je hier je baan van hebt kunnen maken.
Ik wens je dan ook voor 2015 alle goeds toe en dat wij nog lang van je blogjes mogen genieten.
Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar.
Hallo Laura,
Ook ik heb genoten van al je bakspinsels, tips en recepten.
Het jammere is dat ik volgend jaar wil gaan lijnen, maar nog zoveel op mijn to do lijstje heb staan om te bakken.
Dit is moeilijk te combineren.
Ik wens je een gezond,gelukkig en een inventief 2015 toe.
Bedankt voor al je mooie recepten en blogs dit jaar! Ik lees ze altijd met veel plezier.
De beste wensen voor 2015, ook aan je familie!
Yolanda
Wauw een topjaar. Heel veel geluk gewenst. In 2015
Leuk om te lezen!
Jij ook een heel gelukkig 2015.
Groetjes, Rensina
Wens je een goed en gelukkig 2015 toe.Bedankt dat ik van je recepten kon genieten en ze waren heerlijk.Het was een heerlijk jaar met jouw en blijf je dus volgen.
Fijne jaarwisseling Laura, en bedankt voor al die lekkere inspiraties.
Geniet van je site , heb voor kerst je Mini Caprese Quiches gemaakt !!!
Ze vielen goed in de smaak!!!
Succes verder met je site , en een goed 2015 .
Wat een mooie stappen heb je kunnen zetten! Gelukkig nieuwjaar!
Laura, DANK JE WEL voor alle leuke blogverhalen die ik het afgelopen jaar heb kunnen lezen.
Je gelooft het misschien niet, maar werkelijk álles heb ik gelezen. Wat me opvalt, je wordt steeds beter (kon haast niet:-) ), maar toch.
Ik hoop dat je met je familie een gezellige jaarwisseling gaat vieren!
En wens je veel succes in 2015
Wat geweldig dat je fulltime bent gaan bloggen! Een droom van velen denk ik maar weinig krijgen het echt voor elkaar. Fijn 2015!
Veel succes met het fulltime bloggen! Ik geniet keer op keer van uw duidelijke en lekkere recepten .Ik zou zeggen doe zo voort !Nog een gelukkig en gezond 2015 !!
Bedankt voor alle lieve en leuke reacties!
Hoi Laura,
Ik volg je website nu al een paar jaar, maar dit is de eerste keer dat ik een reactie achterlaat. Via jouw website heb ik geleerd hoe ik fatsoenlijk een taart kon bekleden en hoe ik koekjes kon bakken die daadwerkelijk lekker waren. Ik maak de laatste tijd niet zoveel meer van je blog, omdat ik wat minder zoetigheid maak. Maar ik geniet van je onwijs mooie foto’s en blijf het lezen! Succes in 2015!