Home Baked – Yvette van Boven

Gepost: 14 november 2014 Laatst bewerkt: 21 juni 2023

Home Baked - Yvette van Boven

Toen ik dit Home Baked boek binnenkreeg was ik wel even verbaasd over het gewicht toen ik het pakketje in mijn handen had. Wauw, wat een gigantisch bakboek. Dat kan alleen maar veel goeds betekenen. Na wat vluchtig doorbladeren was ik al enthousiast, dus tijd om het boek vandaag voor jullie wat verder onder de loep te nemen. Kijken en lezen jullie mee?

Home Baked - Yvette van Boven

Het boek begint met de basis, wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig. Daarna gaan we verder met het ontbijt, gevolgd door een hoofdstuk met verschillende soorten brood. Hierna komen cakes aan bod, bars & slices, koekjes, pies, taarten en patisserie. Het laatste hoofdstuk is met recepten voor de hond. Een verrassend laatste hoofdstuk kan ik je zeggen. Verder vind ik het handig dat de recepten zijn ingedeeld op soort gebak. Heb je zin in koekjes? Dan staan ze fijn allemaal bij elkaar.

Ook heel tof: achterin het boek staat een speciale inhoudsopgave voor mensen met een allergie, speciaal gesorteerd op soort allergie!

Home Baked - Yvette van Boven

Goed, de basis. Een uitgebreidere basis dan in de meeste bakboeken en zeker ook heel informatief. Genoeg leesvoer om op een regenachtige middag alles te leren over bloemsoorten, rijsmiddelen, suikers en nog veel meer.

De ontbijtjes zullen voortaan overheerlijk zijn met de recepten van Yvette. Zie je je ’s ochtends al zitten met aardbei-oprolscones, een oatmeal cake en poppyseed popovers? Liever gewoon een echt brood om aan te snijden? Daarvoor staan genoeg recepten in het volgende hoofdstuk. Lekkere rogge sesambollen bijvoorbeeld, of kies voor een Iers volkorenbrood en een sodabread. Je vindt ook enkele hartige recepten in dit hoofdstuk. Lekker voor bij de borrel bijvoorbeeld!

Op naar de cakes! De omgekeerde pruimen-hazelnoot cake ziet er heerlijk uit, maar ook de citroen-polenta cakejes en sticky gingerbread klinken heerlijk. Niet alleen deze hoor, van alle recepten krijg ik zin om te bakken.

Het hoofdstuk met (koek)repen vind ik ook erg leuk! Je maakt eerst gewoon een grote plaat vol en snijdt deze vervolgens in hapklare brokken. Een paar lekkere stukken triple chocolate chunkies klinken best goed toch? De citroen slices met amandelkrokant heb ik ook vast op mijn lijstje gezet, die kunnen alleen maar lekker zijn.

Home Baked - Yvette van Boven

Na de koekrepen volgen losse koekjes: krulkoeken, kletskoppen, hazelnootkoekjes zonder bloem en kreukelkoekjes. Ze staan er allemaal in.

Het volgende hoofdstuk begint met basisrecepten voor korstdeeg voordat we overstappen op de echte pies. Hier kun je kiezen voor een aardbeien tijm taart, kersen amandel taartje of bijvoorbeeld de peren rozemarijn taart.

Hierna stappen we over op de ‘echte’ taarten. Soms met verrassende smaakcombinaties (in het hele boek eigenlijk wel) die er heerlijk uit zien. Wat dacht je van een marmertaart met bramen en basilicum? De meringuerol wil ik ook wel eens maken en ook de angelfoodcake met saffraanmeringue-icing en lemon curd ziet er uit om je vingers bij af te likken!

Hou je het liever klein en fijn? Dan is het hoofdstuk patisserie wat voor jou. Maak een crème brûlée, croquembouche of mokkacrème karamel puddinkjes.

Houdt je hond je tijdens je bakkunsten altijd goed in de gaten? Dan kun je ook voor hem aan de slag gaan met bijvoorbeeld lijnzaadkoekjes.

Home Baked - Yvette van Boven

Wat vind ik van dit boek?

Ten eerst: wat een gigantisch boek! Echt hoor, die 386 pagina’s maken het echt tot een flink zwaar boek. Het hele boek straalt een gezellige thuisbaksfeer uit. Niks geen eng schone keukens in grote studio’s. Nee hoor, gewoon lekker alsof je thuis aan het bakken bent. Het zijn geen standaard recepten, bijna overal is wel een twist aan gegeven wat ik persoonlijk erg leuk vind. Er staan heerlijk veel foto’s in. Van de recepten, maar ook veel sfeerfoto’s. Kortom: een boek dat vol lekkere recepten staan en een hoop gezelligheid uitstraalt!

Dit boek telt 386 pagina’s en er zijn nog enkele (tweedehands) exemplaren online verkrijgbaar. Inmiddels is het boek Home Baked herzien met nieuwe recepten!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Margot schreef:

    Het lijkt me een leuk boek! Fijn dat hij zo dik is!

  2. Tineke schreef:

    Ik heb het boek!!! In één week er al 4 recepten uit gemaakt! Dan kan ik van mijn andere kookboeken van beroemde tv koks niet zeggen. Maar dit boek is erg uitnodigend om alles wat er in staat uit te proberen, Niet ingewikkeld, maar wel fantasierijk! En vooral lekker!

  3. Anoeska schreef:

    Ik heb deze ook in de winkel zien liggen, wat een dik boek zeg! Staan wel hele leuke dingen in. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *