Hazelnut blossom kiss cookies

25 maart 2012
15

Deze koekjes zijn echt god-de-lijk! Het is volgens mij iets typisch Amerikaans om deze chocolaatjes in koekjes te drukken, ik ben ze namelijk al op veel blogs tegengekomen. Wanneer je op google zoekt op ‘kisses cookies’ of ‘blossom cookies’ zul je hier vele afbeeldingen van vinden. Al een hele poos stond een link van dit soort koekjes in mijn favorieten, het maken was er alleen nog niet van gekomen. Nu had ik thuis een mix voor hazelnoot koekjes liggen en ik bedacht mij dat ik deze twee dingen wel heel leuk kon combineren. Ik kan je vertellen, de combinatie pakte erg goed uit!

De koekjesmix is van Molen de Zandhaas, eerder heb ik met hun mixen al chocolade noten muffins en roomboter kransjes gemaakt. Ik hou ervan om aan een kant en klare mix een eigen draai te geven zodat het nét even anders wordt. De muffins werden daarom gedoopt in chocolade en de roomboter koekjes kregen de vorm van kransjes met amandelschaafsel. Deze lekkere hazelnoot koekjes krijgen er een lekker chocolaatje bij. Hoe je dat doet zal ik laten zien.

Het fijne van deze mix is dat je maar heel weinig nodig hebt. Je hoeft alleen maar 200 gram roomboter toe te voegen. In principe kun je de koekjes al gaan bakken maar als je, net als ik, er een eigen draai aan wil geven dan heb je nog wat suiker en kisses (hazelnoot smaak) nodig. Deze zijn van het merk Hershey’s, de kisses zijn denk ik wel hun handelsmerk. Al is het niet allemaal in Nederland te verkrijgen, ze hebben een grote collectie chocolaatjes in de vorm van kleine toefjes. Ik vond deze verpakking in het schap van een grote Albert Heijn tussen de chocolaatjes. Om in de smaak van de koekjes te blijven ben ik voor de hazelnoot versie gegaan. Het zijn gewone melk chocolaatjes maar met een hele hazelnoot van binnen.

Bereid de mix zoals op de verpakking staat en maak er vervolgens balletjes van. Ik heb 15 balletjes gemaakt, ongeveer 40 gram per stuk. Ze zouden eventueel iets kleiner kunnen maar ik hou wel van wat grotere koekjes. Rol alle balletjes door de suiker heen en leg ze op de bakplaat. De suiker geeft de koekjes een lekker knapperig laagje. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken, we hebben juist wat hogere bolletjes nodig. Bak de koekjes zoals op de verpakking staat.

Nu de koekjes in de oven staan kun je de zak met kisses open maken. Alle chocolaatjes zijn per stuk verpakt met een sliertje papier en een stukje folie. Pak er zoveel uit als je nodig hebt, of meer natuurlijk. Dan eet je die alvast op. Wanneer de koekjes uit de oven komen moet je gelijk aan de gang met de chocolaatjes. Nu de koekjes nog warm en zacht zijn kun je gemakkelijk de kisses er in duwen. Druk niet te hard anders verdwijnt het chocolaatje door het smelten. Omdat de koekjes nog warm zijn krijgen de chocolaatjes een mooi glanslaagje. Nu het moeilijke: geduld hebben terwijl ze op een rooster staan af te koelen.

De molen waar ik deze mix vandaan komt staat in Santpoort. Leuk voor degenen die dit lezen en hier ook nog eens dichtbij wonen, anderen hebben hier natuurlijk niks aan. Maar wees niet getreurd, Pauline van de webshop Uit eigen streek heeft hier een oplossing voor! In haar webshop is deze overheerlijke mix te koop, samen met nog meer lekkere mixen van de molen (ook de chocolade noten cake!). Maar er is nog veel meer leuks te vinden, naast allemaal (h)eerlijke streekproducten zijn er ook leuke (kook)cadeaus te vinden. Vergeet vooral de hazelnoot koekjes mix niet in je winkelmandje te leggen natuurlijk 😉

Eetsmakelijk!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. Jacky schreef:

    Hoi Laura,

    Ze zien er super uit! Je brengt me op ideeën..
    En het 100ste berichtje, proficiat!

    Groetjes,

    Jacky

  2. Wauw super leuk! Dank je wel 😉 xx

  3. Wat zien die er schattig uit zeg ^^

  4. hoi Laura ik heb de koekjes gemaakt de smaak was heerlijk maar ze zijn wel plat geworden tijdens het bakken. Heb jij misschien een advies?
    groetjes Margreet

    1. Laura schreef:

      Hoi Margreet, ze zijn lekker hè?! Had je de koekjes zelf misschien al iets plat gedrukt voordat ze de oven in gingen? Ik laat ze dus echt als balletjes en dan komen ze er zo uit. Laatst nogmaals gemaakt met hetzelfde effect. (Of misschien een ander soort boter, hogere temperatuur, andere baktijd?)

  5. Corine schreef:

    Hallo Laura

    Waar kan ik de mix voor de hazelnootkoekjes kopen?

    Groetjes Corine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij molen de Zandhaas in Santpoort.

  6. Kim schreef:

    Hoi Laura,

    Deze koekjes heb ik toentertijd gemaakt, en oh wat waren ze lekker! Nu wilde ik ze nog eens maken, maar ik kan nergens een geschikt hazelnootdeeg vinden. Heb je misschien tips?

    Groetjes Kim

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou ook gewoon het basis koekjes recept kunnen nemen en hier gehakte hazelnoten aan toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *