Hazelnoot-karamel rotsjes

Gepost: 1 september 2018 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
100

Ben jij ook fan van hazelnoten? Ik heb nagedacht hoe ik hazelnootrotsjes nog lekkerder kon maken voor mezelf. Op een warme zomeravond wist ik het en besloot ik hazelnoot-karamel rotsjes te maken. Ik kan hazelnoten namelijk prima hebben in combinatie met karamel en chocolade, dus het recept was bedacht. Hazelnoot rotsjes zijn ontzettend makkelijk om te maken en een ideaal recept om dit weekend nog te volgen. 

Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Hazelnoot-karamel rotsjes

Een nóg lekkerder recept voor hazelnoot rotsjes, namelijk hazelnoot-karamel rotsjes. Deze combi is erg lekker en ze rotsjes zijn heel makkelijk te maken.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 60 gram hazelnoten
  • 60 gram karamel fudge

Instructies

  • Doe twee derde van de melkchocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Snijd de karamel fudge in kleine stukje, niet groter dan de hazelnoten en voeg samen met de hazelnoten toe aan de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade overal gelijkmatig is verdeeld en schep nu rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade uitharden.
  • Indien de temperatuur in huis te hoog is kun je de bakplaat in de koelkast zetten om de chocolade uit te harden.

Tips

  • Bewaren: doe de hazelnoot-karamel rotsjes in een afgesloten trommel op een droge en koele plek voor ongeveer een week. Je kunt de hazelnoot-karamel rotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als cadeautje weggeven. 

 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Christianne schreef:

    Klinkt lekker en zo simpel om te maken! Misschien nog lekkerder om de hazelnoten eerst te roosteren in de oven.

    1. Laura Kieft schreef:

      Kijk dan wel goed uit met het vrijkomen van olie, dat gaat niet samen met de chocola namelijk.

  2. Gerry schreef:

    Ik herinner me ineens alle rotsjes die ik vroeger voor mijn kinderen maakte. Ik gebruikte er altijd cruesli bij. En dan soms met hazelnoten, of klein gehakte pinda’s of pecannoten. En soms met pure chocolade, of melk of wit, of een combinatie met streepjes erop. Ze waren er dol op.

  3. Klas in the Cloud schreef:

    Hoi wat een leuke recepten heb jij/u ze zijn echt heerlijk maar deze lijkt mij verukkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *