Recept afdrukken

Hazelnoot-karamel rotsjes

Een nóg lekkerder recept voor hazelnoot rotsjes, namelijk hazelnoot-karamel rotsjes. Deze combi is erg lekker en ze rotsjes zijn heel makkelijk te maken.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 60 gram hazelnoten
  • 60 gram karamel fudge

Instructies

  • Doe twee derde van de melkchocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Snijd de karamel fudge in kleine stukje, niet groter dan de hazelnoten en voeg samen met de hazelnoten toe aan de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade overal gelijkmatig is verdeeld en schep nu rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade uitharden.
  • Indien de temperatuur in huis te hoog is kun je de bakplaat in de koelkast zetten om de chocolade uit te harden.

Tips

  • Bewaren: doe de hazelnoot-karamel rotsjes in een afgesloten trommel op een droge en koele plek voor ongeveer een week. Je kunt de hazelnoot-karamel rotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als cadeautje weggeven.