Ganache over hebben, het niet weg willen gooien en dan snel bedenken dat je er nog wel wat truffels van kunt maken. Dat had ik immers al eens gedaan en het leek mij een prima manier om de ganache op te maken. Vorige keer maakte ik balletjes en rolde ik ze door cacaopoeder (recept). Omdat de verhoudingen van mijn ganache nu anders waren, voegde ik een klontje boter toe voor wat meer stevigheid. Na het opstijven sneed ik ze in blokjes met het idee dat het dan een minder grote kliederboel zou zijn. Dat idee was leuk, maar ik had alsnog handen die onder zaten. Niet erg als het om chocola gaat wat mij betreft. Ik gebruikte trouwens hazelnoten als topping voor de truffels, maar je zou natuurlijk ook andere noten kunnen gebruiken.



Ik vroeg me al af of alleen ik altijd compleet onder de chocolade zat bij het maken van chocolaatjes 😛 ze zien er heerlijk uit!
Wat een leuk idee, ze zien er heerlijk uit! Ja truffels maken, zonder vieze handen is zo moeilijk, maar ook zo niet erg! 😀
Het staat in de koelkast… ben benieuwd ?
Wat lekker zeg! Ga ik zeker opslaan! x
Het ziet er echt heerlijk uit!
Lijkt me heerlijk!! Hoelang kan je het bewaren en moet het in de koelkast bewaard worden?
Moet inderdaad in de koelkast, max 4-5 dagen zou ik aanhouden.
Ziet er heerlijk uit, kan ik ze evt invriezen ?
ja hoor, dat kan.
Als je de ganache uit de koelkasr haalt dan is die toch hard, hoe blijven de nootjes en meel dan plakken?
zeker wel, kijk maar eens naar het resultaat op de foto 😉
Smaakt heerlijk! Maar is helaas een te flexibele substantie geworden… wat kan verkeerd zijn gegaan? Verse slagroom te kort/lang opgewarmd? Het heeft een hele nacht in de koelkast gestaan.
He niks aan de hoeveelheden veranderd?
Bedankt voor je snelle reactie! Nee, alle hoeveelheden zoals aangegeven in het recept heb ik aangehouden. Alles op kamertemperatuur, slagroom recht uit de koelkast. Chocolade extra puur van Verkade. Ongezouten roomboter.
Je kunt de ganache ook in balletjes draaien, even in de diepvries zetten zodat ze goed koud zijn (hoeft niet helemaal bevroren te zijn) dan kun je met een (bonbon) vork de balletjes door gesmolten chocolade halen en dan door cacao poeder rollen. Dan heb je echt super lekkere truffels. Je kunt natuurlijk ook nog een hele hazelnoot in het balletje verwerken. Dan heb je echt een soort toffifee maar dan zelf gemaakt.
Heerlijke ganache overigens Laura! Heerlijk simpel en je kunt er zoveel mee doen. Top!!